I´m so excited

Iiihhh... fick precis mail från min handledare som i sin tur hade fått mail från Fannie från Johns Hopkins.
Fannie skrev att hon håller på att jobba för att förnya avtalet mellan Sahlgrenska Akademien och Johns Hopkins, att det tar ganska lång tid, att det gamla (redan existerande avtalet) är giltigt i tre månader till. Så det innebär, teoretiskt att det skulle kunna gå att åka iväg i oktober/november. Min handledare ska ringa Fannie, som kommer åka till Sverige nästa vecka och prata mer. Jag ska verkligen inte ta ut något i förskott. Men efter att i princip ha kastat bort tanken på att få komma iväg så ser det nu en aningen ljusare ut. Nu ska jag sova så gott. Natti!

Mellan hägg och syrén

Så, nu har jag köpt min fina jacka. Mötte upp säljaren i närheten av Seminariegatan. Jag frågade faktist om han hade köpt den på Saron och det hade han. Förstod nästan det eftersom han bodde så nära. Han gjorde sig ett fynd. Jag med.

Nu är det tänkt att jag ska sitta med blogginlägget för i morgon då. Kommer nog inte bli så spektakulärt eftersom jag vill hoppa i säng tidigt, något fantasilöst introduktionsinlägg liksom.

Det ska ju vara den bästa tiden på året nu, mellan hägg och syrén. Så underbart då att jag har en uppsats över mig samt en tenta på torsdag. Ibland undrar jag vad jag sysslar med, speciellt när jag ska börja jobba redan nästa vecka och hålla på fram till slutet av juli. Men, i början av augusti ska jag ha det kul. Ska boka in en massa spännande resor redan nu, måste ha saker att se fram emot. Hålla sig flytande. Tror faktist att jag skippar att läsa extra under sommaren, så roligt är det inte, dessutom gör inte 7,5 hp varken från eller till. Så länge jag har över 240 hp när jag tar examen är jag nöjd, då kan jag alltid försöka mig på en doktorandplats ;)





Min nya vår/sommarjacka. Ja, jag gillar Nederländerna, men färgkombinationen funkade faktist riktigt bra, dessutom var den väldigt tunn så bra även varma sommardagar när det blir lite kallare på kvällen.

Void

Inget är som att jobba natt, komma hem på morgonkvisten, prata med ansvarig rörläggare och förklara just att jag jobbat natt och fråga om de inte kan ta min lägenhet sist. Få ett jakande svar från rörläggare som säger att de kommer först halv ett. Lägga sig med kläderna på, ställa klockan på 12:20, gå upp, vänta tio minuter och sedan ta emot rörläggarna som harvar runt i lägenheten i fem minuter. Vinka adjö, äta lite mat och titta på TV, sedan sova ytterligare en timma. Trött!

Sitter här med min prestationsångest. Ska fila på mitt första inlägg för den nya bloggen. Men i huvudet är det mest grötigt. Ska dessutom möta en säljare från Tradera som jag vunnit en jacka av. Detta ska jag även göra med en annan säljare på onsdag, har varit väldigt aktiv på Tradera på sistone.


Last week

Nu är jag snart färdig med min frukost. Inser igen (första gången var när jag vaknade för en halvtimme sedan) att jag inte kommer hinna med Megaloppisen i Majorna. Synd, hade gärna köpt en radio och ett par datorhögtalare.

Det gick bra att jobba föregående natt, slutade vara bakis runt midnatt. Men var en av de längsta nätterna, helt klart. Blir ytterligare en natt innan nästa lediga vecka börjar. Har tenta på torsdag som jag måste plugga till. Förutom min uppsats som jag får sitta med mellan varven.

Missade de nya avsnitten av Simposons i dag. De visar nya avsnitt på helgerna på Tv 6. Det är något väldigt befriande med en serie som gått i flera år och som man har en del minnen till. Jag undrar om jag inte har blivit en riktig nostalgiker. Det känns väldigt tryggt att ta sin tillflykt tillbaka till placentan och moderlivet, så här på Mors dag och allt.
Så här skriver TVguiden om Simpsons, lagom ålderdomligt:
"Amerikansk animerad komediserie från 1989-2010. Simpsons bor i Springfield. Mamma Marge är den som håller familjen samman, bakar kakor och fixar sitt höga, blå hår två gånger per dag. Pappa Homer gillar att dricka öl och titta på TV. Sonen Bart tycker om att åka skateboard och att reta sin syster Lisa. Bebisen Maggies liv är ganska spännande men mest stolt är hon över ett lyckat rymningsförsök från dagis. Storasyster Lisa är väluppfostrad, intelligent och en moralens väktare. Hon älskar att spela saxofon och att titta på tecknade serier på TV."

Stalking

Usch, usch och usch. Har varit bakis hela dagen i dag och är fortfarande i viss mån. Dock blir det jobb snart, så förhoppningsvis går det över snarast.

Men det var väldigt kul i går. Fest hos Patrik med en massa underbara människor, plus att jag hade tur i spel, vann i Tjuv, så det var givet att jag inte skulle ha tur i kärlek.

Något som dock var lite obehagligt så här i efterhand var en kille som jag har pratat med (men ännu inte träffat). Han jobbar på en bar och jobbar således helgnätterna. Han ringde i går när jag var på väg hem och ville ses. Jag sa att jag inte orkade o s v och åkte hemåt med vagnen. När jag närmar mig min port hör jag någon skrika mitt namn, jag reagerar faktist inte nämnvärt utan bara skyndar mig mot ingången. När jag kommer in och har låst om mig ringer det på dörren en massa gånger och han är även ganska högljudd. Kollar i titthålet och antar att det är han. Öppnar inte utan går och lägger mig istället. Alltså; 1. Han har tagit reda på var jag bor (antagligen genom mitt telefonnummer) och 2. Han har åkt och stalkat mig, fastän jag sagt att jag inte orkar/vill.

Ja ja, nu väntar förhoppningsvis en lugn natt på jobbet. Får se om man orkar gå förbi Majorna i morgon, årets Megaloppis vill man ju inte gärna missa. Men känner jag mig själv så är nog den varma sängen mer lockande.. 

Fredagsfinnar

Pontus tittade förbi i går. Jag bjöd honom på balkangryta och vindruvor. I´m a true feeder. I gengäld bjöd han mig på torkad melon som smakade hö ;) Han blev riktigt nöjd över sin present också, hittade en långärmad piké från Boomerang, jättefint skick. Rödrandig, eftersom han gillar rött så mycket. Hoppas den passade honom.
Filippa K jackan som jag köpte i går, var i storlek XXL, men det sjuka var att den passade! Jag köpte den mest för att den var så himla fin, splitter ny och billig så jag kunde inte låta bli att köpa den, tänkte att jag skulle sälja den eller ge bort den till någon. Så jag provade den mest för skoj skull och den satt riktigt bra, det kallar jag ett riktigt bargain.

Vi kollade på ESC-semifinalen och fick se Anna Bergendahl från Sverige åka ut. Ha ha ha ha, det hade vi riktigt roligt åt. Jag menar, låten är ju ett sömnpiller. Absolut att ESC behöver variation och inte bara typiska schlagerlåtar, men hon var ju lika underhållande som en karta Propavan (vad jag vet så har inga underhållande biverkningar rapporterats?!).

I dag är det fest som gäller. Givetvis så har jag fått tre nya, stora röda finnar på grund av detta. Fredagsfinnar kallar jag det (att skilja på dem alkoholiserade finska grannar man har haft genom åren, som varit extra livliga på helgerna). Slår aldrig fel. Är det fredag så kan ni räkna med att min hy är i extra dåligt skick. Brukar gå över lagom till söndagen, när ens liv återigen återgår till isolation.

Har mailat in mina questions and answers till Svensk sjuksköterskeförening också. Första inlägget ska jag skicka in innan måndag nu, får se vad det ska handla om. Har ju lite olika idéer.

Fruity Galore

Ja! Äntligen fick man göra sig lite fynd på Saron. Första gången jag var där handlade jag ju en del kläder, men efter det så har det inte blivit riktiga fynd utan mer saker jag köpt för att jag ändå tagit mig dit. Men nu är vi back on track. Köpte en skjorta, tröja, vårjacka, långärmad piké och en fin slips (andra slipsen jag äger). Allt var märkeskläder (som den tvättäkta bög jag är), från Filippa K till Christian Dior.

Var även förbi 4Frukt som ligger i närheten och köpte en massa frukt och ett jättestort sesambröd.

Snart kommer Pontus hit, vi ska äta balkangryta med det nyköpa sesambrödet och kolla på ESC-semifinalen. Han ska även få en present för att han alltid ställer upp. Funderar även på att trimma håret lite kortare på sidorna och sedan färga håret igen, vill ha det lite mörkare.

Usch, hela den här veckan har jag känt mig som en grönsak. Inte fått något vettigt uträttat med uppsatsen eller varit speciellt produktiv i något annat avseende heller. Det är så konstigt, alla blir pigga av solen jag reagerar precis tvärt om, blir apatisk och orkeslös. Eller så är jag bara suballergisk mot allt pollen som far omkring, har ju reagerat mot gräspollen de senaste åren, men förra året var första året som jag inte kände av allergin nämnvärt, kanske reagerat min kropp ändå, men enbart med tröttheten och inte med konjunktivit o s v..




Kärnfria druvor. Love it!


Dagens klädfynd.

Fenyletylamin

I går lade jag mig redan vid 21.30-tiden. Somnade ganska fort och vaknade tidigt i morse. Ska göra min stora litteratursökning i dag (obligatoriskt moment) samt skriva mitt första inlägg för den andra bloggen på Svensk sjuksköterskeförenings hemsida. Ska börja skriva där första juni, men de vill ha inlägget tidigare så de kan puffa för det på sidan innan.

Tänkte även titta förbi Saron senare. En kulört piké är jag på jakt efter, kanske en ljus jeansskjorta också.
Blir ju fest och utgång i morgon, så hade tänkt hittat något nytt. Ska se till att det blir sent i morgon så man ställer om dygnet lagom till att man ska jobba nätterna som kommer.

Efter kvällsföreläsningen i går så sa vår lärare att vi fick ha med oss våra egna anteckningar till tentan nästa vecka, that really made my day. Känns mycket mer positivt nu, ska inte ta ut något i förskott, men ett G känns inom räckhåll.


Kosovokorv

Har lagat mat. Ja, det är vad jag har gjort den här förmiddagen. Alltså, nästan helt ointressant. Borde ha suttit med uppsatsen och borde även gjort en stor datasökning, men icke! Men maten jag gjorde blev supergod och kommer räcka i flera dagar om det är så. Gjorde min balkangryta som jag vill kalla den, inspirerad av Åsa och Monica. Med en del ingredienser från Orienthuset som jag har saknat.

Har kvällskurs, men efter det kommer inget nytt avsnitt av True blood som jag blivit van vid, denna tomhet. Liknar nog din The Wire-tomhet Sofia! Men snart kommer nya avsnitt, säsong tre har snart premiär i USA, får se om man laddar ner och börjar kolla direkt eller väntar tills den visas på SVT, svårt val liksom!

Pratade även med studierektorn för doktorandutbildningarna på insutitionen. Är lite sugen på att eventuellt börja doktorera så småningom, beror lite på om jag drar utomlands eller inte. Kommer ju ha en bit över 240hp när jag tagit examen liksom, sedan beror det på om alla har kravet att man ska vara värdig specialist också. Men ska i alla fall försöka.

Balkangrytan:

Ingredienser: Kidneybönor, krossade tomater, vitlök, rödlök (för att jag inte hade någon gul lök hemma), Sambal oelek, Ajvar, röd paprika, paprikapulver, olja (raps), valfri kryddad korv eller cevapcici och matlagningsgrädde.


Korv från kosovo. Om man ändå fick smaka på riktig korv från Kosovo ;) alltid varit svag för balkanboys :)


Hela havet stormar. Fräser grönsaker och kokar bönor. Korven tillagade jag i ugnen.


Sedan blandas alla ingredienser ner till en väldigt mustig och het gryta.

Orienten

Är trött. Har varit ute och flängt i Gamlestaden med Pontus hela eftermiddagen. Först ÖB sedan Orienthuset. Men köpte en massa läckerheter och billigt var det.

Blir nog till att se semifinalen i ESC, måse infria allas fördomar liksom. Plus att jag faktist tycker låtarna verkar hålla en ganska hög klass i år. OBS, nyktert konstaterande!



På bussen. Under sätet ser ni kopparrör. En psykotisk/manisk person i bygghjälm släpade på en massa kopparrör och var sjukt paranoid över att folk skulle ta dem och hotade passangerare. Alltid lika kul att åka kollektivt.


Parfymavdelningen på ÖB. Kopior (såklart). Roligt att de inte har ute EdT-flaskorna (som kostade typ 70 kr) utan hade små lappar istället, som man skulle lösa in i kassan. Allvarligt, vem snattar på ÖB? Shame on you!



Lite av det inhandlade. En massa bönor/linser och kryddblandningar.

If a finger points at the moon, only a fool looks at the finger.

Har haft möte med mina båda handledare i dag. Pratade lite om hur vi ska lägga upp det fortsatta arbetet med artiklarna. Kände mig inspirerad och peppad. Men jag gick upp tidigt i morse och lade mig sent i går så känner mig lite för trött för att orka ta tag i någonting just nu. Ska dessutom i väg till Gamlestaden där jag ska träffa Pontus. Vi ska till Orienthuset, behöver åka dit två gånger per år. Bönor, linser, kryddor, ja, köper en massa nödvändiga saker där.

Pratade även med chefen för avdelningen i går och vi pratade om att jag börjar jobba 7:e juni fram till slutet av juli. Låter perfekt. Synd bara att man bara kan gå dagtid måndag till fredag. Blir ingen vidare OB-ersättning, men får se till att löneförhandla bra i stället.

Pratade även med bemanningen i dag och jag sa att jag kunde jobba natten på lördag och söndag som kommer. Ska på fest på fredag så där ville jag inte jobba. Egentligen ville jag inte jobba lördagnatt heller p g a ESC-finalen, men kunde inte säga nej till pengarna. Är alltid så i slutet av månaden tycker jag, att man tar något extrapass eftersom man vet att det är sista chansen att påverka kommande månadslön liksom. Snart är all min gazpacho uppäten och guacamole:n likaså och jag orkar inte laga mat i dag. Får nog bli ännu en laddning gazpacho, så enkelt och gott. Ska nog köpa något gott bröd på Orienthuset sedan.


X-mas

Nu har jag varit riktigt duktig ( Sagt med Maria Montazamiröst). Har tagit ner det sista från hösten/vintern. Min juldekoration som brukar hänga på ytterdörren. Vissa saker skjuter man verkligen på..







Abonnemang

Har varit nere och bokat biljetter för den kommande operasäsongen. Man måste verkligen vara ute i god tid om man vill ha bra platser. Jag har abonnemang så man får då möjlighet att boka en veckan innan biljetterna släpps för resten av besökarna. Bokade tre föreställningar; Lucia Di Lammermoor, Eugen Onegin och Svansjön. Fick sitta på första rad, plats nummer 16, det vill säga mitt i på varje föreställning. Kunde inte ha mer tur.

Efter operan var jag på Zara och köpte ett par riktigt röda sommarbyxor. Nu har jag alla byxor jag behöver i sommar och alla färger. Fattas bara eventuellt ett par skor och en snygg ljus jeansskjorta.

Sedan gick jag och handlade frukt på 4Frukt, gigantiska avocados som jag ska göra Guacamole på samt sugarsnaps också de abnormt stora. Köpte även ett jättegott rumänskt bröd som passade perfekt till min gazpacho.

Angående inlägget innan detta. Fick mitt svar i ett avsnitt av Förhäxad alldeles nyss. Mina inre begär vågar jag inte leva ut på grund av en alldeles för stor kontrollfaktor i form av mitt ego. Allt från Freud återberättat av Phoebe Halliwell.

De ringde även från svensk sjuksköterskeförening. De vill ju gärna att jag kommer ner till den stora VFU-konferensen för att prata om min tid som amanuens. All expenses paid. Jag sa att jag gärna kunde göra det om det nu inte blir något av USA. Så nu skulle de ha med mig på det tryckta programmet.

Ska skriva lite på min uppsats innan det blir dags att tvätta och sedan skype:a med Pernilla i kväll.



Blir fina i sommar.

Statusuppdatering

Ok. Hade avsatt hela dagen i dag till min uppsats. Har skrivit, bokstavligt talat, en fjärdedels A4-sida varav hälften av det var ett citat. Så inte bra. Min tankar är någon helt annanstans. Tänker på vad jag ska göra efter nästa termin. Ska man fortsätta plugga/forska? Ska man börja jobba? Eller ska man för en jävla gångs skull vara lite wild and crazy och dra utomlands? Det sista alternativet är ju absolut det som lockar mest just nu. Känner mig verkligen inlåst i Sverige. Men det är så svårt att veta om det inte bara handlar om att jag känner mig utmattad? Att det senaste året så har jag åtagit mig en mängd saker, gjort fyra saker parallellt. Samtidigt känner jag att det gör ju folk hela tiden, så egentligen borde det inte vara så jobbigt. Men jag har lite tappat lusten. Allt är bara deadlines inget känns riktigt viktigt och spännande liksom. Ett bra exempel på min ambivalens är att under tiden jag skrivit det här inlägget (c:a tre minuter) så har jag redan ändrat sinnesstämning..gillar inte alls dessa dissociativa dragen hos mig själv.

Men, jag har som tur var inga depressiva inslag i min problematik så tar inte allt för allvarligt på det hela. Försöker istället lära mig av mina erfarenheter även fast jag inte gjort ett s*it. Kan om inte annat fungera som ett varnande exempel.

Varvet

Jobbade hela dagen på Göteborgsvarvet igår. Vädret var ju verkligen toppen. Som tur var hade jag SPF 50 all over, långärmat, långbyxor, keps och solglasögon. Vår främsta uppgift var och blev att hjälpa de löpare som drabbats av kraftig dehydrering. Det var ganska mycket att göra, tydligen det värsta året hittills enligt den mer erfarna sjukvårdspersonalen. Svårigheten var det rent logistiska. Att förflytta patienten från där han/hon kollapsade till närmaste sjukvårdstält. Men vad jag vet så förekom inga mer allvarliga fall, men en del behövdes köras in till MAVA för övervakning och uppvätskning.

Efter detta blev det hem för att duscha och ta på sig kläder som inte var indränkta i andras svett eller diverse andra kroppsvätskor. Begav mig till Sofia och Niklas för att socialisera och uppmärksamma Niklas kommande födelsedag. Tog det dock lugnt, drack enbart folköl som jag hade med mig. Har druckit alldeles för mycket den här veckan, enough is enough, is enough.

Ska försöka sitta med uppsatsen i dag. Inga andra planer. Ska träffa mina båda handledare på tisdag och behöver skriva lite mer på resultatdelen.

Har inte riktigt fattat att det typ är sommar nu. Bara en vecka kvar på maj och sedan är det juni, alltså sommar på riktigt. Känns som att jag inte har några andra planer än att jobba och eventuellt plugga extra (inte bestämt mig ännu). Ska försöka resa någonstans i augusti, kanske Tyskland, kanske Storbritannien. Men jag hade behövt ha något roligt att se fram emot.



Det stora sjukvårdstältet på Slottsskogsvallen. Fanns även en del mindre utplacerade längs med banan.


Jag i full mundering. Ser ut en karaktär ur V.

Vi hade i alla fall tur med vädret

Börjar så sakta vakna till liv. Gick upp för 30 minuter sedan och känner mig inte alls så seg och småbakis som jag gjorde när jag först vaknade klockan sju i morse. Det skulle bli en lugn liten after work igår. Men då Pontus girlfriends inte kunde närvara så gick vi till klassikern La Sombrita och åt oss mätta. Sedan blev det att möta upp Anders och en tur på Andra lång. Väl där mötte vi några från min klass. Så det blev öl efter öl.. Dock kom jag hem tidigt, innan midnatt. På Järntorget hade pingstkyrkorna samlat krafterna och återigen stod husvagnen där med fika till alla vilsna själar. Det vill säga, vi som dricker alkohol. Hade världens debatt där förra året med en präst från Smyrnakyrkan angående evolutionen. Jag hade precis läst Evolutionsbiologi då och var full med argument. Det var riktigt roligt. Men inget jag orkade upprepa i år igen.

I dag är det Göteborgsvarvet som gäller. Ska vara vid Slottskogsvallen klockan ett och få lite information och utbildning. Ringde även jobbet och sa att jag kan jobba i natt om det behövs. Är ju ändå Pingstafton och bra OB, plus att jag inte kommer orka gå ut efter varvet som det var tänkt från början, inte efter igår.


Ni glömmer väl inte av att det är PAC-MANs 30-årsjubileum! Celebrate.


Skummade i fontänen vid Järntorget. Någon med riklig proteinuri som pinkat i vattnet tro? ;)


Så sörjer vi Anna-Lena som gått bort.

SSF

Pratat med Sookia (snyggt namn, eller hur?) från Svensk Sjuksköterskeförening. Jag bestämde mig för att börja blogga för dem. Jag kommer inte att få någon ersättning för det, jag lyfte frågan, men det visade sig att allt redaktionellt arbete på deras hemsida är ideellt och det är liksom så de jobbar. Men det betyder samtidigt att jag inte kommer skriva några långa inlägg med mycket research bakom, utan det får mer bli som den här bloggen, fast med (ännu) mer fokus på sjukvården och omvårdnad. Dessutom var deras blogg extremt avancerad och mycket mer komplicerad än vad blogg.se är. Men man lär sig väl. Sökte även på Sokia på hitta.se, fick reda på att hon bodde i Gamla Stan. Vet inte varför, men jag brukar söka och ta reda på var sjuksköterskor som jag känner bor och tjänar. Jag tror jag behöver saker att jämföra mig med och kanske lite motivation inför framtiden :) Lektorerna på instutitionen tjänade i snitt en bit över 40 000/månaden fick jag reda på igår bland annat.

Hantverkarna som ska komma hit och byta termostat har fortfarande inte dykt upp. Ska på after work i eftermiddag och har de inte kommit innan klockan fyra så får det vara.


Snark

Åh, sett sista avsnittet av True blood för den här andra säsongen nu. Leaves me wanting for more! En del lösa trådar som man vill nysta upp och se var de leder.

I morgon ska jag återigen prata med Svensk sjuksköterskeförening angående att eventuellt börja blogga för dem. Grejen är bara den att jag vill ha någon slags ersättning, arvodering. Tänker nog tacka nej till att blogga för dem om jag inte får detta, känner att det inte är tillräcklig av en merit och inte ger mig tillräckligt med stimulans för att vara värt att göra gratis liksom.
Måste även stanna hemma i morgon, eftersom de ska komma och lufta elementen. Hoppas de kommer relativt tidigt så man inte behöver känna sig så låst.

Blir att lägga sig tidigt i kväll. Behöver verkligen sova. Inte sovit tillräckligt de två senaste nätterna. Så. God natt!


Interpersonella relationer

Har precis varit hos min handledare, haft ett underbart möte. Skulle prata om min c-uppsats, men det gjorde vi inte alls. Pratade nästan enbart om HBT-rörelsen och vad som borde göras på instutitionen rörande dessa frågor. Vi var överens om mycket och det kändes väldigt härligt. Hälso- och sjukvården är en väldigt värdekonservativ värld och det är inte alltid lätt att prata om dessa frågor. Därför var det riktigt roligt och upplyftande att höra henne vara så passionerad. Blev riktigt hoppfull och kampen fortsätter!


Konferens

Så.

Ok. I går så skulle jag cykla ner till centralstationen och ta vår abonnerade buss som skulle ta oss till Hotell Arken och Vårdtåget. Saken är den att jag blev påkörd av en bil med min cykel, jag klarade mig, men det var värre med cykeln. Så jag fick ställa den under ett träd och ta spårvagnen från Botaniska trädgården och stressa ner till stan. Som tur var hann jag och hade en mysig heldag ute på Arken.

Gick av vid Botaniska på hemvägen, runt halv elva på kvällen, cykeln stod kvar, trots att jag inte hade låst den. Så jag tog med den hem, jag vill ju gärna ha kvar cykelkorgen och plingan :)
Nu är den stora frågan, ska man köpa ett västtrafikkort, eller en ny cykel? Ack, dessa val.



Lunch. Ja, jag tog verkligen av allt!


Paneldebatt med lokalpolitiker. Riktigt intressant, men inga konkreta svar, föga förvånande.


Bankettmiddag


Dagens i går

Ska snart i väg till Vårdtåget. Vårdförbundet kommer in till Göteborg, så är man bjuden på stor mingel- och seminariedag på Hotell Arken. Ska vara där klockan tio och det slutar klockan tio på kvällen, det vill säga tolv timmar. Cyklar ner till centralstationen och där väntar en abonnerad buss.

I går var Malin hos mig. Jag hade förberett en potatissallad, vi pratade om allt mellan himmel och jord.
Är dock väldigt trött i dag. Satt lite med uppsatsen efter att Malin gått, så kom inte i säng förrän vid 00-tiden.


Potatis, olivolja, krasse, lax, avocado, rödlök, svartpeppar och salt. Enkelt och mycket gott.


Malin hade med sig italiens efterrätt. Tronky, komiskt namn (låter som en elefant), men supergod nötcrémestreat.


Lite vin blev det också. Måste tipsa om min vinpump. Om man inte vill dricka upp en hel vinflaska, utan spara av innehållet (drack halva i lördags) så finns det en jättebra vinpump man kan köpa som gör att man pumpar ur luften, så det blir vacuum och förhindrar oxidation, att vinet blir till vinäger efter några dagar i kylskåpet.

Dance, dance, dance!

Var inne på min underbara vän Roxy Farhats hemsida i går och fick se en underbar teckning hon har gjort. Den föreställer Roxy, Ahang och jag. Roxy har blivit värsta stora megastjärnan på Konstfack och tar snart sin kandidatexamen i fri konst. Ahang har också blivit en stor stjärna inom dokumentärfilmsgenren. Grymt!


Vi spelade in en dansvideo i Roxys föräldrars garage. This is us.

Hopp-förtvivlan

Har precis pratat med den internationella koordinatorn på skolan och hon har fortfarande inte hört något ifrån Johns Hopkins. Det var över en månad sedan de skickade över min papper och handlingar nu. Så på torsdag när jag träffar min handledare så ska jag be henne författa ett eget mail och skicka över. Hon har nämligen jobbat ihop med en professor på Johns Hopkins, så det borde ju betyda något!

Om jag inte kommer över till USA i höst, så hoppas jag i stället på en konferens i Barcelona och en konferens i Kalmar (som enligt min handledare ska vara en bra akademisk merit), så jag kommer inte misströsta, eller jo, det kommer jag, men inte för mycket!

Efter att jag trimmat håret så har jag märkt att det är bara en viss del av huvudet som har kvar utväxt och att det därför ser ganska komiskt ut. Jag ska nog fixa det i kväll, innan Malin kommer över. Ska trimma ner det ytterligare och eventuellt (om jag tycker det är för ljust) så ska jag lägga i lite färg som jag köpte i dag, guldbrun :) Får se hur den klär mig. Tror att det kan vara lite för ljust att gå helt naturell.

Malin kommer som sagt över i kväll. Ska göra potatissallad med avocado och lax. Hon tar med sig cevapcici. Mm, kommer bli så gott.

Nu måste jag sitta med uppsatsen, så jag kan rättfärdiga besöket senare och Vårdtåget i morgon! :D


Festlig helg

Helgen har varit väldigt bra på många sätt. Rolig och givande. Träffat en massa härliga kompisar med även gjort nya bekantskaper.

I lördags så var jag på drugbingo med Anders, Cecilia och Patrik. Träffade även en annan Anders, från min klass. Jag vann ett ballerinapaket och en roman av Birgitta Stenberg, medan Cecilia vann chips och Anders ett par kallingar från Björn Borg. Det var kul, om än lite charteresque (påhittat ord, charter-liknande) stämning på underhållningen, det vill säga vissa rejäla lågvattenmärken.

Vi styrde kosan mot Gaystraight2hell efter det. Som huserade vid Stadsteaterns foajébar. Där var det trevligt och bra musik (typ enda gaystället med bra musik). Där träffade jag på en tysk som bjöd mig på drinkar och öl. Vi träffade även på Motoboy och lite annat c-kändisfolk.

Efter det blev det BeeBar och slutligen McDonalds för nattamat. Var hemma vid fem på morgonen, men det blev inte många timmars sömn för på söndagen skulle vi infinna oss vid paraden klockan 13. Samling vid operan. Mötte en massa andra bekanta ansikten, blev förvånad över hur många som dök upp. Enligt uppgift så var det tydligen 2500 personer som gick i paraden. Långt över förväntan! Dessutom var det härlig stämning och det kändes som att man verkligen gjorde ett statement, kanske för att det var i ens egen hemstad?


Drugorna på scen och den piercade-i-nacken-mannen framför oss.


Per och Magnus gifter sig på scen.


Vinst första gången!


Cecilia med sina chips och axelkuffar!


Jag och Patrik.


Jag och en höggravid Birgitta Ohlsson.


Michael, ända från Köln.

Men nu kände jag att mina soprumsfynd kom i skymundan. Hittade en fantastiskt fin salladsslunga och en påkostad kastrull i perfect size, allt handlar om storlekar när kommer till kastruller och pannor.






Festivalavslutning

Hade en riktigt kul och blöt kväll i går. Bilder och ett längre inlägg kommer, har nämligen inte tid med det nu. Snart är det dags för Regnbågsparad, men innan det, en stressad dusch samt frukostintag.


Helg

Var över hos mamma på middag i går. Sofia var också med. Det blev riktigt mysigt. Supergod mat, Eivors goda kyckling (nej, min mamma heter inte Eivor). Efter det följde jag med Sofia hem för att spana in det senaste kattundret, Blixa. En vit siameshane, tolv veckor gammal, som Sofia fick i torsdags. Helt underbar var han. Kommer bli en stilig man av honom :)

I dag skulle jag vilja gå på en paneldebatt om att vara HBT-på jobbet, från arbetsgivarnas perspektiv. Den börjar klockan ett, men vet inte riktigt om jag orkar bege mig.

Så har jag blivit publicerad igen, här. Tyvärr hade de redigerat lite och tagit bort sista delen där jag dissade Mona Sahlin ganska hårt. Men det var ju gjort i ett ganska sassy manér och inte direkt substantiellt, så jag förstår dem.

I kväll blir det utgång! Ska bli kul. Ska äntligen få träffa min Patrik. Eventuellt hakar Cecilia och Malin på också,  det hade varit fab. Drugbingo och en fest i Stadsteaterns foajé står på programmet. Kan nog bli riktigt lyckat. Hoppas verkligen på uppehåll då nederbörd verkligen är en party pooper.


Härligt blommande träd på mammas gård:




Mumin

pappappappappa mammammmammma papppappa mmama , känner ni igen det? Signaturmelodin till Mumindalen, den japanska animerade serien då, som gått och faktist går på TV, kollar på Barnkanalen nu och insuper härlig, mysig muminatmosfär. Men jag tänkte på en sak. Mumin har ju sin flickvän, eller en tjej som är intresserad av honom i alla fall, Snorkfröken. De flesta animerade barnserierna har ju det, Musse har ju sin Mimmi, Kalle har sin Kajsa och så vidare. De hymlar inte med kärleksrelationerna liksom. Men däremot, Nalle Puh! Där finns inte en enda kvinnlig (hona) karaktär, förutom Kängu. En serie med en massa grabbar. Inte tänkt på det innan.


Fredag

Uppe med tuppen. Vaknade 05:18 för att vara exakt. Helt spontant. Kanske ska tacka rosén hos Pontus i går. Får alltid en förkortad sömn när jag druckit minsta mängd alkohol. Mitt melatonin måste vara känsligt.

Vädret är lika grått i dag som det har varit de närmaste dagarna nu och skall så förbli hela helgen, enligt SMHI. Bra för mitt uppsatsskrivande, men kallt! De håller på att installera bergvärme här, så de har stängt av all värme tillfälligt. Sover med dubbla täcken och går med raggsockar och tjocka tröjer inne.

Får jag tummen ur cyklar jag till Frölunda torg vid tio-tiden, tänkte köpa ett par regnbyxor och nya tillbehör till cykeln; ringklocka och cykeldynamo. Hoppas på Clas Ohlson.

I kväll blir det middag hos mamma, Sofia kommer också och kanske tar hon med sig Blixan, hennes nya katt. Beroende på om hon vågar lämna kvar henne hemma eller inte :) Ska bli mysigt!

Eftersom det är så trevligt med bilder på mat lägger jag upp bilden på Pontus underbara quiche och tillhörande vin.  


Raggmunk

Vet att ni legat sömnlösa och undrat vad jag gjort med resten av nässlorna. Well, jag slängde ihop några raggmunkar och blandade ner nässlorna i smeten. Voilà.





Published

Så, nu har man tydligen blivit publicerad också. Här finns min krönika om min syn på den akademiserade omvårdnaden. Synd att de inte har en kommentarsfunktion på Svensk sjuksköterskeförenings hemsida, hade varit kul att se vad andra tycker och tänker om ämnet.

I dag blir det mer uppsatsskrivande. Ska skriva lite om den kvalitativa metoden och ansatsen. Det går inte fort, men jag är i alla fall systematisk, så det går ändå framåt, om än då, lite långsamt.

Ska hem till Pontus sedan, kolla på färska, straight from the US-avsnitt av Glee. Fun, fun, fun!

Kollar för övrigt på TV4 Nyhetsmorgon, två, alldeles uppenbart icke-heterosexuella frisörer pratar om hur man bäst lockar håret. Det roliga är inte deras manér, jag är ju inte särskilt straight-acting själv. Utan det är deras extrema inlevelse och deras snack om hur man får mer volym i håret när man lockat det, som om vore det rocket science. "Skönhet är det mest helande för en människa" - citat från en av frisörerna, sagt med en extreeeem passion! :)


Underbara Kurt i Glee.


Begum och Janne ftw!

Har cyklat i regnet, två gånger dessutom. Cyklade ner till kvällskursen, i ösregn, sedan när jag cyklade hem var det lite lugnare, som tur var. Men det kändes som när man var liten och var ute och lekte i regnet, man blev sådär blöt, ända in på skinnet liksom. Men sen var det så skönt att komma in igen liksom.

Kom hem till Uppdrag granskning, fick se en kort tillbaka blick på Familjebostäder-härvan, där även Kommunstyrelsen samt Kommunfullmäktige felat i Göteborg. Så jäkla klockrent när Helena Nyhus (S) Ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden hade tillkallat vakter och sagt att det rådde intervjuförbud i hela byggnaden. Att hon sedan när (vad hon tror) kamera och mikrofon är avstängd säger att hon är vettskrämd för just Janne Josefsson och att "de andra journalisterna går att dribbla bort" så är det ju bara skrattretande. Har tyckt att hon verkat smått cerebralt handikappad innan, men nu har hon verkligen bevisat det, offentligt dessutom. Avgå! - säger jag.

Men till en lite mer positivt nyhet, kom över den här härliga karaktären. Kallar sig själv för Begum Nawazish Ali och dragar, i stil med Babsan eller Dame Edna,  i Pakistans TV och har gjort så i flera år. Folkkär tydligen. En härlig kontrast till ett land som annars varit starkt styrt av fundamentalistska muslimer. Det är i sådana här miljöer/situationer som HBT-rörelsen verkligen visar prov på mod och jag remenissar hela Stonewall-andan liksom, så häääärligt :)


Närproducerat

Har precis gjort världens batch med hommous. As always. Men eftersom det är vår och därför säsong för brännässlor så använde jag givetvis även detta som en av de många ingredienserna. Mycket gott och mycket fint!

Igår var jag över en sväng hos Sofia och skrev ut papper som jag ska lämna till enhetschefen på jobbet, så hon ser att jag gått färdig fem terminer och därför kan jobba som dispenserad sjuksköterska i sommar. Är liiite enerverande att inte ha en egen skrivare hemma, känns som man allt mer har ett behov av det.

Håller även på att tvätta, men snart klar med det. Sedan i kväll blir det kvällskurs. Hoppas verkligen det inte regnar då jag tänkte ta cykeln. Ska tydligen jobba hela långhelgen som kommer nu, typiskt då det är HBT-festival och allt, men, men, bara desto lättare att stanna kvar hemma och sitta med uppsatsen.

Annars går livet sin gilla gång, vet fortfarande inte riktigt om jag ska mäkta med att plugga extra medan jag jobbar. Har fått hem en del kursmaterial nu nämligen, så ångesten över beslutet börjar göra sig påmind..


Nyskördade nässlor. Sköljer av dem i badkaret i ett durkslag.


Cirka tre kilogram hommous.

Dagens bedrift

När jag jobbade i söndags natt så läste jag Tara eller om det var Amelia. Det var ett reportage om att reklamera/lämna tillbaka saker man köpt i butik. Reportern köpte allt från antirynkcrémer till en bok om hur man mekar med sin cykel. Men en riktigt bra produkt som reklamerade, där jag blev lockad av göra detsamma, var när hon lämnade tillbaka en flaska vin till Systembolaget.
Hon hade köpt ett dyrt rött vin. Det smakade bra och det fanns inget direkt att klaga på. Men hon hade läst på Systembolagets hemsida att om drycken inte höll måttet och om man inte hade druckit mer än 2/3 av den så kunde man reklamera produkten, få pengarna tillbaka eller välja en annan produkt ur sortimentet. Hon hade gått tillbaka till butiken, påstått att hon hade haft middag hemma och gästerna hade klagat på vinet, att det var grumligt och surt. Så hon gick tillbaka, hon hade dessutom druckit mer än 2/3 av det, men ändå fått pengarna tillbaka.
- Kanske något att testa nästa gång? Finns ju en del riktigt dyra, fina röda viner man vill prova, där det räcker med ett glas eller två :)

Dagens stora bedrift består och kommer bestå i att jag har handlat. Har nämligen planerat att bara sitta inne med uppsatsen i dag. Cyklade i väg till Willy´s hemma. Kände mig lite som en lodis, köpte fiskgratäng á tio kronor och ett sexpack 2,8% öl också för tio kronor. Allt schysst att göra ett kap. Ett blomkålshuvud fick jag också med mig, hade rensat av blasten ordenligt, så den skulle väga minde, tantstyle! ;)



Ett välansat huvud (precis som mitt faktist, klippte mig kort igår)


Billig öl


Lika billig fiskgratäng. Även kollat innehållsförteckningen, inte en massa shady tillsatsämnen.

Procrastination, ack så närvarande.

Btw så har jag filat på en politisk artikel. Har skickat in den till en stor tidning. Får se vad dem tycker.
Märkligt att jag fått en sådan skrivarlust dock. Men man behöver ju inte vara journalist för att skriva artiklar/krönikor. Har man gått en akademisk utbildning så är man ju rätt van vid att uttrycka sig i skrift.
Kanske är det för att jag skriver min uppsats som jag procrastinerar genom att skriva en massa annat?!


Too bad

Ja, ibland kanske man är för ivrig. Men så vet man ju inte heller spelets regler. Är ju inte van att skriva artiklar. Än mindre få dem publicerade.

"Hej!
Vi hade egentligen tänkt publicera din text i Omvårdnadsmagasinet.
Men nu har jag fått höra att Svensk sjuksköterskeförening redan har sagt att de vill publicera din text på hemsidan.
Jag beklagar att det därmed inte längre är intressant för oss att publicera den i Omvårdnadsmagasinet.
Kanske tråkigt för dig också eftersom vi har betydligt fler läsare och troligen betalar mycket bättre :-)
Om du har någonting i framtiden som du tror är intressant för Omvårdnadsmagasinet är det bättre att du kontaktar mig direkt.
Med vänlig hälsning
Rolf"

Birgitta Ohlsson

Säga vad man vill om denna nyss tillsatta EU-minister, men en föregångare och en ivrig debattör när det kommer till HBT-personers rättigheter har hon varit så länge jag har varit insatt i den svenska debatten. Att hon går i med i Baltid pride-paraden i Litauen (och att den över huvud taget blev av) var symboliskt viktigt för HBT-personers rättigheter i det nya Europa och EU. De nya EU-medlemsländerna har ofta en väldigt (ännu mer) föråldrad HBT-politik än resten av EU-länderna. Därför är det viktigt att man ställer höga krav och visar att mänskliga rättigheter gäller alla marginaliserade grupper i samhället.


Charlotta making lasagna, with Mia above the clouds.

Nu har jag kommit hem. Har spenderat natten och delar av kvällen hos Sofia. Innan det var vi hos Maria och åt god lasagne, sedan fick vi efterrätt och gick ut för att leta efter en man till Maria :D Ensam mamma söker.. Men eftersom det blev Kelly´s och klockan hade passerat midnatt så fanns där inte så mycket att hämta.

Jag känner mig ganska slut, ska nog gå och lägga mig nu, börjar jobba klockan nio i kväll och ska visserligen bara jobba en natt nu, men hade gärna kunnat plugga en del av natten i alla fall.


Mycket god vegetarisk lasagne, med spenatplattor.


Som Sofia njöt av till fullo..


..medan jag var mer tyglad till mitt uttryck, men ändock lika förtjust av den goda kokkonsten.

Squarepants

Efter att ha bevistat en av de större snabbmatsrestaurangerna för lite ehum, fyllekäk, så fick jag en fin liten present i deras goodiebag.



SpoongeBob!!!!!!! <3


Och körsbärsträden stod i blom..

Så, blev precis väckt av Anders Olsson från Vårdförbundet som berättade att han ville publicera min artikel på deras hemsida med en 'puff' i tidningen. Kul att höra.

Igår var jag och Sofia ute på after work. Sedan blev det eventet på Ben Sherman där jag faktist fick en goodiebag, trots alla moochers som trängde sig före i kön! Sofia blev dock utan, var de 25 första killarna resp. tjejerna som fick och eftersom det var ett klart tjej-dominerat event så blev det så, synd.
Men vi hade kul och drack en massa Smirnoff Ice, alltså, de hade verkligen kopiösa mängder alkohol framdukat, man hade verkligen kunnat ha en förfest där, centralt och bra också :) Efter tillställningen fick vi vidare till Gretas (ja, vi var onyktra at the time). Vi tänkte att det finns ju inget att förlora då de inte tar någon entré innan 22.30 ändå. Men stället var verkligen folktomt. Föga förvånande. Försökte dock få dit en del folk, men folk har en förmåga att inte kunna vara spontana i det här landet, så INGEN nappade när jag ringde, sms:ade, basunerade ut det på facebook.

Jag cyklade dessutom hem, alltså, det var ganska befriande, nästan lite underbart att cykla hem onykter i en ljummen vårnatt (dock inget jag rekomenderar officiellt, kan ju vara farligt).

Status angående hostan: Betydligt bättre, behöver inte ta Cocillana längre, utan räcker med v.b Bromhexin.


Budweiser serverade de också. Förstår dock inte hur man kan definiera det som öl.


Körsbärsträden på Järntorget stod i full blom.



Sweet Sofia på after work. Hon har ju sin egen blogg här.

I dag ska jag nog ta det ganska lugnt. Läsa lite artiklar, kanske skriva lite på uppsatsen och laga rejält med mat.




Event

Har nu cyklat hem efter att ha varit ute och svirat med Sofia (Rosenqvist). Det har varit helt superbt! Vi har verkligen famlat runt i staden. Träffat på allehanda konstiga människor. Så var det bra att jag fick cykla hem också, fläska på benmuskulaturen ;) Efter besök på Ben Sherman/Pepe Jeans, King´s head och Gretas.

Nu återstår sängen. Ska packa upp min goodiebag från Ben Sherman först och sedan sova en helt naturlig sömn! :)


Swidish for beginners

Har sovit 14 timmar i natt, eller mer för att vara exakt. Lade mig runt halv nio-tiden och gick upp klockan elva.

Skulle egentligen hem till mamma på middag i kväll med Sofia, men mamma ringde och sa att hennes spis/ugn hade slutat fungera så det fick bli en rain check, kanske nästa vecka.
Så det får bli after work i stället, för äta bör man ju :D Efter det blir det ett event på Pepe Jeans/Ben Sherman, får se vad som finns. Har hört något som goodiebags iaf =)

Ja, jag inser att det varit ovanligt många svengelska uttryck i just det här inlägget. Men så är det när man är trött (övertrött, 14 timmar liksom) och ens synonomarkiv går på sparlåga.


Bookworm

Har varit i skolan och på labbet hela dagen i dag. Först träffade jag Eva uppe på instutitionen och gick igenom det jag skrivit än så länge. Hon gav mig en massa nyttiga tips och idéer som jag ska spinna vidare på.
Sedan var jag nere på labbet/mottagningen och träffade Gisela, handledare nummer två som jag reflekterade över en del annat med. Passade även på att skriva ut en mängd artiklar när jag var där.

Fick ett infall igår och skrev en liten krönika/kåseri om den akademiserade omvårdnaden. Skickade in den till Svensk sjuksköterskeförening. Fick svar i dag att de tyckte det var en bra och välskriven artikel och undrade om inte jag ville börja blogga för dem. Svarade att vi kunde träffas över en lunch och diskutera saken. Jag menar, jag har ju en massa tankar och åsikter rörande hälso- och sjukvården. Har ju även läst en del hälso- och sjukvårdsadministration vid det här laget så hade varit grymt kul! Får se lite vad de förväntar sig bara. Om man måste hålla sig inom vissa ramar och hur snäva de är i sådan fall.


Hälften av det jag ska läsa typ.. men men, ska nog ordna sig!

Mina inloggningsuppgifter till Mittuniversitetet har kommit i dag också. Såg att det var Stressfysiologin, blev ju antagen på samtliga kurser jag sökte, tänkte inte på att de var på 50% och att jag därför bara borde sökt en. Nu får jag avsäga mig de andra två. Väljer nog arbetsrätten trots allt.

Cutting corners


Ny tid ny stil. Easy way out.


Bloggdesign 


AVH

Åh, jag är så tankspridd!! Satt framför datorn, har jobbat med uppsatsen större delen av dagen. Tänkte precis hoppa in i duschen innan jag skulle cykla ner till kvällsföreläsningen. Då kommer jag ihåg att jag ju hade stoppat i tvätt nere i tvättstugan, hade tvättid klockan elva! Nu är klockan fyra på eftermiddagen liksom. Som tur var hade ingen bokat passet mellan fyra och sex så fick boka in det nu och fortsätta med mitt oavklarade tvättande. Blir alltså ingen föreläsning, kan väl inte påstå att jag grämer mig för mycket, har ju trots allt en ganska kass föreläsare.

Förresten, vad är grejen med Anna Von Hausswolff? Förstår inte alls hype:n kring henne. Låter som ett kastrerat vårtsvin med väldiga tarmsmärtor..aningen ansträngt med andra ord.  

CB

Sitter här och dricker min sedvanliga morgondrink/smoothie. Äpple, kiwi, banan, fiberberikade havregryn, vetekli samt vatten är vad som ingår i den. Har druckit mina havredrinkar (med olika typer av frukter/bär) i snart 2 och ett halvt år nu, varje morgon. Så himla smidigt. Supersnabbt att göra, snabbt att få i sig och både billigt och nyttigt. Dessutom ganska mättande.

Lyssnar på SVT:s Nyhetsmorgon och de pratar om att diabetiker som dricker måttliga mängder alkohol regelbundet minskar riskerna för hjärt- kärlsjukdom, detta enligt SBU. Det är ju verkligen inget nytt. Att alkohol var trombocythämmande = minskar risken för blodpropp och dessutom ökar halterna av det goda kolesterolet (LDL) är ju föga någon ny kunskap. Så drick!!! Själv rekomenderar jag, som alltid, ett glas Cabernet Sauvignon, druvan med det tjockaste skalet = mest antioxidanter och tanniner. Lär väl bli ett glas till True blood i dag, för egen del ;)



Ska försöka skriva mallen för uppsatsen i dag, så jag kan få den utvärderad i morgon med min handledare. Ska även ta med de peer-reviewed artiklarna som jag hittat och som jag tror skulle passa att referera till. Har föreläsning i kväll också men känner mig lagom inspirerad, ganska dålig föreläsare just den här kursen.

Noodles

Åh, nu ska jag äta nudlar. Så sjukt länge sedan jag åt nudlar, i alla fall sådana där tre-kronorsnudlar som tar en minut att tillreda, med en massa glutamat i kryddorna. Trots att jag har väldigt god mat redan så lockar nudlarna ännu mer, ju högre glykemiskt index på maten det är desto godare smakar det när man jobbat natt. 

 

Liason

Så. Har jag vaknat efter att ha jobbat sista natten den här gången. Nästa natt jag jobbar är söndag till måndag och det kommer även vara sista natten jag jobbar den här månaden, som jag tänker nu. Behöver ju egentligen bara jobba fyra nätter i månaden för att ha råd med alla utgifter och den här månaden är i första hand tänkt som en uppsats-månad. Magister- eller c-uppsats, vi får se.

Nu till the good stuff. Har precis haft besök av en främmande man. Gift. Det var ett tag sedan sist. Men det var välbehövligt. Tyvärr inga fotobevis, men kanske kan ordnas nästa gång vi ses. XXX-pics är ju inte helt fel :)
Denna mannen bor inte i Göteborg utan 15 mil bort, så lär väl inte bli så frekvent, men skönt var det. Känner helt plötsligt en ökad studiemotivation ;)


Doktorn kan komma

Kollade precis på SVT:s Kvartersdoktorn. Blev lite illa till mods. Allting var så himla puttinuttigt. Förutom att själva filmteamet koncentrerat in sig på de mest facila diagnoserna, små begynnande abscseccer efter vaxning och tremånaderskontroller. Så verkar de verkligen vilja ge sken av att allmänläkare på vårdcentraler har så mycket tid över att de åker till patienternas kolonilotter och fikar med dem, klappar på deras katter och ger dem kindpussar var och varannan minut. Alltså, jag må vara färgad av sjukhusvärlden och vet att primärvården skiljer sig åt och att det givetvis finns enheter som har väldigt frikostigt med tid. Men hela upplägget kändes så glorifierande. Som små änglar patrullerar allmänläkaren stadens gator, har tid för alla och envar. Botar, nästan helar patienterna med sin närvaro och Gud så mänskliga de ska vara. Tro för all del inte att jag vill ha tillbaka den gamla jargongen och den extrema hierarkin som rådde (som visserligen fortfarande råder i stora drag), men en lite mer nyanserad bild hade önskats.

Bubble boy

Har nu sovit efter nattens bravader på jobbet. Klockan är strax efter fyra på eftermiddagen och solen lyser ute. Vampyrliv således, ska ju ta mig en lite nap sedan igen :) En bra sak är att man sparar på sin SPF 50 i alla fall.

Fick ett precis ett fint mail från min handledare angående artikeln vilket kändes bra. Satt nämligen i natt och spånade på en del idéer som jag tror kommer bli bra, ska göra ett kort utkast nu tänkte jag och försöka utveckla det fram till torsdag då vi träffas.

Måste verkligen ta tag i saker här hemma också, när man jobbar flera nätter på rad tenderar lägenheten se ut som en knarkarkvart till slut, men det överlåter vi till morgondagen.

Btw så läste jag en bok om bipolär sjukdom. De har ju utökat diagnoskriterierna ganska kraftigt och utvecklat en mängd subtyper; I-V (+ II½ samt mixed-state) för att vara korrekt, all med skiftande funktionella störningar. Där manier (hypomanier, depressioner, cyklotomier, dysforier, dystymier eller mixed-states ingår/återfinns. Fick en flashback till läkemedelsreklamerna från USA som uppmanar folk som känner (någonting över huvud taget) att börja med antidepressiv medicinering. Det blir ganska inhumant och affekt-fientligt på något sätt.

Nu ska jag slösurfa på tradera och ebay lite innan jag tar tag i dagens bestyr. Funderar även på om jag ska enbart lite Cocillana-Etyfin som jag har hemma eller kombinera den med Tetracykliner som jag också har hemma. Har en hosta, fast den har inte varat så länge, men den är jobbig. Tetracyklinerna går ju dessutom snart ut, kanske lika bra att köra på med allt, får man bort de sista acne-resterna också ;)

All in all, a good pie.

Har precis varit och fikat med mamma. Hörde reda på telefonen i dag att hon var onykter. Hon hade som tur var nyktrat till lite mer när vi sågs. Jobbigt att hon självmedicinerar så, men jobbigare när hon inte kan vara ärlig. Nu kändes det dock skönt att vi kunde prata ut om det. Men det är liksom samma visa varje gång, samma ursäkter och samma charader. Man vänjer sig. Man lär sig. Man lär sig att tänka i stället för att känna. På intet vis känslokallt eller empatilöst, utan rent pragmatiskt och rationellt. Sedan har det faktist blivit mycket bättre. Hon mår bättre än vad hon gjorde för några år sedan, när ensamheten var som värst.

Vi åt den godaste hallonpajen jag ätit på mycket länge, på café Marmelad.




To look life in the face, always to look life in the face, and to know it for what it is..at last, to love it for what it is, and then to put it away.



Snart natt

Har jobbat i natt. Var en riktigt seg natt. Hoppas denna natten går fortare.

Efter att precis ha vaknat och tagit mig en dusch ska jag nu snart cykla ner till Mariaplan och träffa mamma för en fika.

Ska fråga min handledare på torsdag om det är möjligt att göra min c-uppsats till en magisteruppsats i stället. Eftersom jag inte gör en litteratursökning utan på empiriskt material så tycker jag det borde gå, naturligtvis jobbigare, men skulle föra mig framåt fortare!

Känns som att maj kommer bli ganska hektisk för min del. Ska efter de här fyra jobbpassen jag har inbokade inte tacka ja till mer jobb i månaden, i stället ägna min tid åt uppsatsen och kanske någon resa. Borde försöka med Stockholm då jag har en del folk att hälsa på, men det har artat sig så att nästa varje helg i maj så har jag något jag måste göra. Jag ska ju jobba som volontär på Göteborgsvarvet (SSK-student) och en annan helg kommer en kompis ner från just Stockholm så då får jag vara här.. gaahh, dessa I-landsproblem (nej inte Islandsproblem med vulkaner och banker i konkurs, var bara så jävla tvungen).

Nuff said..

Ha en fin dag alla, vädret är ju verkligen strålande. Själv går jag runt som ett inoljat spöke.

Tranz

Så, nu har jag dagsovit efter brunchen och besöket från mor.
Ätit lite mer potatissallad och ska snart ringa Sofia och förhöra mig så inget mer dramatiskt hände igår..

Bild som liksom fångar stämningen på Queer:


Krasse

Vaknade med ett ryck. Det ringde på dörren. Mamma väntade på att bli insläppt. Vi skulle ju spela melodikrysset idag. Så jag fick ta på mig kläder, engagera mig och gjorde till och med en potatissallad med avocado och krasse. Blev riktigt lyckat. Har dock en del minnesluckor från igår. Vet att Sofia blev av med sin telefon vilket var synd. Kommer inte riktigt ihåg vad som hände med Linnea (kan bara dra vaga slutsatser utifrån sms-historiken).

Idag ska jag just inte göra någonting detta första maj till trots. Dock blir det jobb i natt! Vilket jag ser fram emot.

RSS 2.0