I´ll cry if I want to

Seminariumet avklarat, fikat med Fanny och Åsa, då hela himlen öppnaden upp sig, tar det som en hint. Inte varje dag man fyller 25.

Middag ikväll och sedan utgång. Helt ok.

Tired

Har haft upprop idag, samt info om kommande termin. Verkar bli hektiskt värre, trots all VFU. Grupparbeten slapp man inte ifrån heller (ger mig alltid ångest), det ska vi göra, två stycken till och med. Får se hur det går att plugga kvällskurs parallellt.

Efter att ha spenderat tre timmar i stan med Pernilla, i hennes jakt på ett par nya jeans (dock utan resultat) så är jag nu hemma och lagar mat. Känner mig helt slutkörd. Inget gör mig så slut som att gå runt i affärer och prova kläder och så vidare, trots att det inte är jag som provar! Tror det är alla intryck och människor man träffar på.


Like sands through the hourglass, so are the Days of our lives

Skolstart idag, om drygt en timma. Lite nervöst av någon anledning, även fast jag vet vad som väntar. Kanske mest för att jag vill veta vad som väntar kommande termin, om det kommer bli praktiskt möjligt att läsa extra så som jag ska göra. Hoppas verkligen det.

Var på Kelly´s igår, with the old gay-crowd. Mysigt. Jens familj var där också, klickade bra med hans mamma, hehe, brukar göra det. Påminde om Emmas mamma på något sätt.

Ska träffa Pernilla efter skolan, vara med på hennes byx-jakt. Vilket inte är det lättaste tydligen, har inte alltid sina fördelar att ha en fin timglasfigur.

Get me away from here I´m dying

Har haft mina two days of freedom nu. torsdagen spenderades med Maria. hon kom över, vi käkade mat och bröd som jag gjort och hon själv hade med sig god glass, fick även användning av min dulce de leche som jag hade över från senast. Igår var jag ute i Sisjön och sonderade, köpte ett par snygga gråa jeans från Billabong lagom till höstens inbrott, samt en massa hygienartiklar, däribland Looney tunes-shower gel med doft av Strawberry bubble gum hehe och en massa LdB-deos. Var sedan på after work, fick bli King´s head, då Bar Rubios aw inte börjar förrän nästa vecka. Jobbar inatt och sedan blir det skolstart nästa vecka, känns konstigt. Tur att vi är ute på klinik nästan hela terminen, känns lite lättare då.


Green

Så har jag äntligen skridit till verket och gjort Nigella´s Slime soup. Är ju egentligen en Halloweenspecialare men I couldn´t wait. Notera att jag i skrivandets stund inte har inmundigat soppan ännu, recension kommer senare!

Ska jobba inatt, är verkligen kris där så jag tackade ja när de ringde. Har i alla fall en trevlig arbetskamrat att se fram emot :D

Vet inte om jag har legat av mig med städningen, har trots allt bara pluggat och jobbat, eller om det beror på rötmånaden som nyss avslutades, men har hela lägenheten full med Bananflugor. Blev lite hysteriskt så har tillverkat en alkoholaerosol. Använda en vanlig sprayflaska och fyllde den med desinfekteringssprit från jobbet, 75%:ig. Funkar utmärkt. Dock är det inte så fräscht att andas in detta.


Death to all Drosophila


Slimematerial, från Galbani of course.


Ärtor, Schalottenlök och naturlig grönsaksbuljon; utan konserveringsmedel och glutamat!
Observera att vitkålen på bilden inte har något med själva rätten att göra.

Slime

På min Marulksbouillabaisse kan jag leva länge, det är ett som är säkert.

Har dagsovit efter tentan idag, dock funderar jag på om det är tillräckligt. Börjar känna mig lite trött, kanske ska lägga mig en stund till?

Är i alla fall lite ledig nu innan skolan börjar, om man inte räknar med de tre nattpass jag ska göra, men det är en annan sorts press, annorlunda från den när man pluggar liksom.

Ska göra Slime soup imorgon. Nigella´s recept. Gröna ärtor, buljong, schalottenlök och mozarella. Detta kokas (förutom osten) sedan mixar man samman allting. Låter riktigt gott.

Stickning

Såg sista delen av Upp till kamp igår. Missade när den gick för några år sedan, så fick se repriseringen istället. Helt ok, men så väldigt SVT:ish liksom. Mörkt, grått och ett symboliskt dystert slut, varför känns det som att de har världens Ingemar Bergman komplex?

Annars sitter jag klistrad framför VM i friidrott och njöt till fullo under 10 000 metersfinalen igår (h).

Pratade med Pernilla igår, om att starta upp en lite stickklubb. Där man träffas, dricker thé och stickar ihop. Låter riktigt mysigt och helt i min stil, speciellt nu när hösten närmar sig, dock måste jag lära mig sticka igen, gjorde det senast i mellanstadiet (!).

Ditt och datt

Precis jobbat min sista schemalagda arbetsdag på jobbet. Ska jobba några extra nätter, sedan vankas det skola. Känns lite vemodigt. Bakade äpplepaj och bjöd både patienter och vårdpersonal. Var i det stora taget ett trevligt arbetspass. Dock fick kvällen en tråkig avslutning när jag träffade en gammal klasskompis som sökt på psykakuten men nekats vårdplats, vi pratade om en del gamla grejer och hon verkade verkligen inte må bra.

Imorgon blir det panikplugg hela lång dagen inför tentan på tisdag.

Danger ahead

Åh, Way out west innebär överfulla spårvagnar och en massa fjortis pop:are för min del, skulle hem från Järntorget idag, gick inte med första vagnen, fick ta en buss och mecka mig runt vid Linnéplatsen istället. Så här det är att bli gammal, man ser faran i det otyglade och spontana, istället för njutningen i det impulsiva, haha.


Skyltat

Igår var vi också och kollade in lite roliga vägskyltar de hade satt upp vid Gustav Adolfs torg. Grejen var ju då att det var riktiga skyltar, annars hade det ju inte varit alls lika kul. Istället för finding Waldo kan ni försöka lista ut var Pernilla gömmer sig på två av de tre bilderna..







Los abrazos rotos

Precis kommit hem efter att ha varit på förhandsvisningen av Los abrazos rotos, Almodóvars nya rulle. Perniall fixade biljetterna genom att köa utanför biograf Roy i fyrtio minuter. Rest her soul. Filmen var strålande bra! De typiskt färgstarka miljöerna och människorna. De absurda situationerna och en lysande dramatik genom hela filmen. Efter det så skulle de köra igång Metropolis, med livemusik. Men jag kände inte för det, började få träsmak och blev allt för hungrig. Men det var mitt lilla inhopp på Göteborgs kulturkalas i alla fall. Lär väl inte se så mycket mer, kanske på fredag kväll om jag pluggar flitigt under dagen.






Hybrid

Ikväll efter jobbet såg jag en tjej som cyklade på en så kallad hybridcykel. Hade tidigare sett annonser för dessa cyklar och verkligen undrat vem som skulle köpa en sådan. Är som en vanlig cykel, men man kan fylla den med bensin och så har den en liten motor, för de svåraste backarna, typ..enligt reklamen i alla fall. Känns jävligt B och kostar typ nio tusen kronor..men men, uppenbarligen folk som köper dem.


God bless

Jag och Erik begav oss ut till Vättlefjäll igår, svamp- och bärplockning stod på schemat. Blev en del skivlingar och kremlor samt en halv liter blåbär. Pernilla och Johanna var också med, så vi gick till deras stuga sedan och åt; kursbärs-, svartvinbärs- och blåbärspaj. Med tillhörande vaniljglass. Lors have mercy.

Snart iväg till jobbet, fem dagar kvar nu.

Att jag vill till USA är ingen hemlighet, men det blir inte bättre av att läsa Roxys blogg. Åh, vad jag vill dit, nu, typ.


Finskt gästspel

Åh, kan det bli bättre. Nina Hemmingsson, lite Sonja Åkesson OCH Kristina Lugn? Fan att man inte bodde i Stockholm alltså.

Middag

Igår natt badade jag för första gången på säkert två år, utomhus alltså. Blev ett nattdopp i Härlanda tjärn, efter Karros födelsedagsmiddag. Varmt var det i vattnet. Blev en perfekt avslutning på en underbar kväll. Med en massa god mat och trevligt sällskap. Kändes vuxet och belevat, även med tanke på att Karro och Linda nu lämnar staden för Stockholm.









Hittade en liten padda vid tjärnen som jag fåfängt försökte 'rädda' ner i vattnet..
 

Svamp

Nu har jag varit på en lite skogspromenad runt husknuten och funnit lugnet i mig själv igen. Plockat svamp, både Kamskivling och Björksopp. Fått de identifierade på svampguiden :D

Fått lite ångest över att jag inte pluggat ett dugg idag efter jobbet och att jag dessutom dissat en arbetskamrat som ville ut och dricka öl. Men men, that´s life I guess. Kan inte vara alla till lags hela tiden.

Imorgon fyller Karro år, vilket passar ypperligt då jag är ledig och faktist kan gå på hennes bjudning. Ska bli mysigt.


Pick

Har precis bytt försäkringsbolag till Folksam. Ett litet tips, då de var betydligt billigare för mig som student än t ex TryggHansa och If..

Även hunnit med att träffa Åsa, som var här på en blixtvisit. Hade mysig pique-nique i Botaniska, där jag för övrigt inte varit på år och dagar..

Jobbar tidigt imorgon och en från jobbet vill att jag ska följa med ut. Har på något underligt sätt sagt att jag gärna hänger på, trots att jag inte kan det. Måste uträtta ärenden i stan samt börja plugga ordentligt..


Ihh

Åh, helt underbart. Upptäckt perfekt kombo. Melatonintablett <3 ögonmask. Lade mig klockan 21 igår, somnade direkt och är nu heeeelt utvilad, trots att jag gått upp klockan tjugo över fem.

Ska träffa Åsa, Monica och lite annat löst folk idag efter jobbet. Ska bli kul, men känner mig så stressad. Borde egentligen hem och plugga. Har ju tenta den 18e och bara ledig tre-fyra dagar innan..


Stockholm i mitt hjärta

Nu har jag dagsovit ett par timmar. Skönt. Tog ju tåget från Stockholm imorse, 6.10 direkt från Patricia och sedan hemma i Göteborg tre timmar senare. Fått tillbaka den där lite deppiga känslan jag alltid hade förut när jag varit ute och rest lite, när jag kommit tillbaka till gråa GBG liksom. Den har varit frånvarande ett tag nu, men just under den här resan kom den tillbaka. Kan definitivt tänka mig att bo i Stockholm om ett tag, kanske om något år eller så, när jag är lite mer färdig i skolan. Känns så himla mycket mer öppet och kreativit att bo i Stockholm liksom, dessutom är ju staden i sig fruktansvärt vacker.


Källängstorget på Lidingö, här jag brukar bo hos Qimh. Om ni tycker er känna igen det beror det antagligen på att ni varit där förut, eller att ni känner igen det från Kvarteret Skatan. Jupp, där Kåta Gun och alla de andra karaktärerna huserar..





RSS 2.0