Baglady

Precis kommit hem från tentaskrivande och inhandlande av diverse varor.
Var och firade Fanny igår. Hon hade bakat en massa kakor och Lisa hade gjort tårta. Satt och mös i hennes lilla, men fina lägenhet. Sedan spelade vi TP fram till småtimmarna, då jag bestämde mig för att åka hem, ty det är ju en dag i morgon också..

På väg hem gick jag ju förbi soprummet och såg till min stora glädje att Marina hade varit där (dörren stod på glänt).
Rekord i antalet påsar tror jag, fyra stycken. Diggade att hon hade gjort lite research på var Eros bor någonstans, Bologna tydligen?! Grejen är att nu ser jag henne lite överallt. Sett henne vid Brunnsparken, vid hållplatsen, bärandes en NK-påse, till exempel.. Hon hade t om gjort egna biskvier, imponerande!

Celeb

Gissa vem som går i min evolutionsbiologikurs? Ja, ni gissade rätt, visst är det Bodil Appelquist.
För er som sett A-ekonomi eller Vetenskapsmagasinet på SVT är hon ett välbekant ansikte och den första kändis jag pluggat med.. yeah, yeah..

Ringde enhetscheferna som var intresserade av min jobbansökan idag. Fick till ett nytt intervjudatum och den andra jag pratade med (på allmänpsyk.) var väääldigt flummig. Alltså, sjuuukt flummig. Snäll, men förvirrad och säkerligen själv i behöv av psyk. insatser. Inget fel i det, så klart. Men lite ironiskt liksom. Har ju hört det förut, att människor som jobbar länge inom psykiatrin själva blir lite, hm, udda. Men, men, hon verkade gilla mig i alla fall och redan innan intervjun så ville hon ha personnummer, så hon kunde skriva ett anställningsavtal och sa att jag var välkommen att jobba där osv. Nice!Visst är det Bodil!


 
  

Temlor

Nej! Jag syftar inte på: Transcervical extended mediastinal lymphadenectomy.

Har haft Melior/VIPS-kurs på Östra i dag. Lagom kul. Ganska kass föreläsare faktist. Men men, nu kan man i alla fall bocka av det.  Sedan började handledningen också, i eftermiddags. Helt ok. Kan nog bli givande faktist. Bra arbetsform om man vill lätta sitt hjärta liksom. Hade dock inte så mycket att säga, är väl inte den som säger mest i de sammanhangen.

Blev sedan en färd hem till söta Angela och förtäring av semlor. Som Angela gjort. Supergoda. Aldrig ätit hembakta förut, riktigt gott. Var väldigt mysigt och roligt. Klart bättre än att sitta hemma själv och plugga. Får jag ta i morgon i stället. Har ju examination på lördag morgon, klockan nio närmare bestämt, jippie. Men ska hinna med två födelsedagsfiranden till helgen också, kan bli tight det här..
The gang!


Klart man ligger på det varma elementet.

Now I know why the sailors like it..

Har haft temadag i dag, om perioperativ vård. Var kul, hade en massa föreläsare från IVA, akuten osv. Fick även sluta ganska mycket tidigare. Skönt det, för en gång skull.

Har precis gjort Sjömansbiff för första gången, blev riktigt gott, kan bara tänka mig hur gott det är i morgon när alla smaker dragit åt sig. Att använda alkohol i mat är något man borde göra fler gånger alltså..Kände mig som värsta heterogubben sen, när jag drack upp resterande delen av pilsnern i soffan, framför TV:n, á la Al Bundy..

Ska ha journal-föreläsning på Östra i morgon, såå tidigt och Östra ligger ju så lååångt bort. Sedan ska vi börja med  processorienterade handledning på eftermiddagen, ska bli kul.

Har fått ytterligare svar på min jobbansökningar, hehe.. från fler psyk.avd. på Sahlgrenska. Nu en från allmänpsyk. Ska ringa runt till de olika enhetscheferna i morgon alt. på fredag och försöka boka in ännu en intervju. Bättre att man garderar sig liksom.


The secret to it all..

Reflection

*Snark*, sitter och flummar över en 'reflekterande' uppgift jag ska genomföra inför praktiken nästa vecka. Så urbota trist och känner mig fruktansvärt opepp alltså.

Åkte ju i väg till skolan förut i dag, helt i onödan visade det sig. De hade ställt in kursansvarigtiden och info-träffen inför nästa termins placeringar. Självklart utan att nämna någonting på GUL (Göteborgs Universitets Lärandeplattform). Skrev ett riktigt surt och bittert PIM (GUL-mess) till en av de kursansvariga. Kändes lite bättre efteråt. Stör mig på flummig organisation. 

Har fastnat lite för Nordpolen och Lykke Li för tillfället. Är ju alltid ute ett halvår/år efter alla andra vad gäller nya artister, men de är faktist bra.

Men Karro var här och hälsade på en stund förut. Trevligt.

JLV

 Vet att patriotism är hemskt otidsenligt och nästan tabu. Men det går bra för svensk idrott just nu, är ju inte direkt någon sportnerd, men diggar vinteridrotter av någon outgrundlig anledning. Björn Ferry vann en världscupseger i skidskytte och Helena Jonsson kom tvåa härom dagen och nu var det alltså Jessicas tur att stå på pallen.
Psykos

Yes!

Har redan fått napp angående jobbansökningarna jag skickade ut i går. Ska på intervju i februari, psykosavdelning på Sahlgrenska, låter tungt, hade helst hamnat på allmänpsyk. men det är ju samtidigt lärorikt. 

Annars har jag varit i skolan i dag, kollat igenom en massa artiklar som vi ska jobba med i gruppen. Vi ska alltså lämna in och redovisa arbetet i maj, men har redan börjat, hehe.. gäller att vara ute i god tid. Har även skrivit ut en massa bedömningsformulär osv, som jag ska ha med mig till min avdelning nästa måndag. Ska vara ute i verkligheten hela sex veckor den här gången, can´t wait, urologi liksom..

Nu ska jag läsa igenom artiklar och kanske kolla på film rent av..
 

Nordpolen

Det blev ingen seg söndag. Ska strax i väg till Kelly´s och käka pizza med Mats.


Nu vet jag, varför jag kollar på SVT-morgon och inte TV4-kopian 'Nyhetsmorgon'. Värsta rude programledare alltså:


Gloomy Sunday

Verkar bli en sån där skönt seg söndag. Har kollat en massa skolgrejer, eftersom de hela tiden lägger upp schemaändringar och diverse olika gruppindelningar. (typ fem olika grupper den här terminen, handledningsgrupp, arbetsgrupp osv..)

Har även gjort en del jobbansökningar via mail. Främst olika psyk.avdelningar på Sahlgrenska. Både extra- och sommarjobb. Hade varit nice att jobba på en avdelning. Är väl ganska säker på att jag kan få mitt gamla sommarjobb även i år om jag skulle vilja det, men känner att jag vill prova på något nytt. Arbetet på avdelning skiljer ju sig ganska mycket åt från arbete inom hemtjänst liksom.

Nu ska jag käka pastasallad och sedan plugga evolutionsbiologi. Resterande delen av kvällen sedan tänkte jag ägna åt att telefontrakassera diverse folk i telefonboken (blir alltid så, när man varit inne en hel dag) och kanske till ytterligare frosseri.

Inflytt

Trött... Var hos Monica i går till sent, eller tidigt om man ska vara korrekt. Men var som vanligt mycket trevligt.
Fick uppleva livemusik och delta i en massa intressanta diskussioner.
Åt en massa mat och banankaka som Narki (love that name, hehe) hade med sig.


Musikgänget, minus Pelle.


Emelie med Caisa


Monica med bror

Freeedag

Efter min tid som försöksperson i går och hundra kronor senare, så åkte jag in till stan och köpte present till Monica :) Och en liten present till mig på Lush.
Blev after work sedan, med Fanny och Hillevi, var trevligt, länge sedan man träffade Hillevi, jag och Fanny gick vidare till Sejdeln efteråt och tog en till öl, så roligt, har ju en stammis där jag alltid pratar med, piller-kvinnan. Hon vill alltid börja prata om mediciner med mig, har jag ju i och för sig inget emot..

Åkte hem till Maria sen och hade det mys, lugnt och skönt, just the way I like it. Biktade mina synder för henne och fick en julklapp. Sweet Maria.

Ska i väg och träna snart, sedan hem till Monkan på inflyttningsfest.


Hillevi och Fanny, notera att det bara är is kvar i  Hillevis glas.. svampen!!


Så weird, ute där Maria bor i Bellevue (nästan-förort) så säljer de viltkött från en källare.


Fick en jättefin tekopp, med tesil =)


Sweet Maria
Sköna fredag

Varit och tränat tidigt imorse och nu ska jag snart iväg till psykologiska institutionen, ska vara försöksperson. Sedan blir det after work med Hillevi och Fanny. Efter det ska jag träffa Maria så får vi se vad vi hittar på..


De halvt dolda

I går såg jag fjärde (och sista, tyvärr) delen av De halvt dolda. Att Jonas Gardell skrivit manuset gör ju inte saken sämre. Säga vad man vill om honom, men han har ett skönt djup i det han gör, både i böckerna och nu även i miniserierna.
Det är en riktigt svensk historia; socialrealistisk och mycket smärta och melankoli, men väldigt gripande.
Missade avsnitt 1-3, så nu vet ni vem som kommer hänga över svt.se/play
MAVA

Åh, känner mig pepp alltså. Hade en jättebra dag i dag på Östra sjukhuset. Vi hade ju klinisk utbildningsdag där och blev så inspirerad. Bäst var MAVA-besöket, hade ingen aning om att de hade så många intoxer, utan att det mest handlade om KOL och hjärtsvikt liksom, nästan så att jag kan tänka mig att specialisera mig inom medicin bara för att handledaren där var så grym.
Tråkigast var besöket på DVT-avdelningen, där de bara pratade om hur jobbigt det var med ett så mångkulturellt upptagningsområde och var allmänt negativa.
Men allt som allt, var det en trevlig upplevelse. Ska ner till tvätten nu, kanske chilla i torkrummet ett tag, hehe..


ÖS

Ska strax iväg på "Klinisk dag på Östra sjukhuset". Fine, ska väl bli roligt och så. Men att sitta på vagnen i trettio minuter för att ta sig dit, känns lagom motiverande. Lär ju garanterat somna på vägen. Tur att det är ändhållplatsen. Det är vid sådana här tillfällen man önskar man hade bil!

Sedan har jag tvättid kl 18-21, vilket var lite oturligt då man blev erbjuden att följa med på studentklubb ikväll.


Obama

Nu hade jag äntligen ett skäl att uppsöka mitt kära soprum då soppåsen var full. Och inte helt till min förvåning fanns där en ny påse från Marina. Inte till mig så klart, utan till Zlatan, även denna gång.

Den var ganska välfylld, var tvungen att öppna den och kika på vad som fanns i. Ett nästan-slut lipsyl, te-påse, burk med saltgurka och lite annat som jag inte orkar skriva ner. Men det roligaste var ändå "Sweet Princess" badgel.

Såg på Barack Obamas installationstal förut. Var riktigt fint att se. Inte för att jag tror att det kommer bli några dramtiska förändringar i USA´s förda politik, utan mer för stunden, mulatten och halvkenyanen som blev Förenta staternas president liksom. Är ju en symbolisk förändring, none the less.
Dock störde jag mig på att han använde sig av biskop Rick Warren, som är homofob och väldigt konservativ. Varför kunde han inte hålla sig till Gene Robinson liksom?! Då han ändå pratade så varmt om homosexuellas rättigheter när han precis hade vunnit valet. Kunde behövts, speciellt efter proposition 8-fiaskot!


Pretty little bag.


Till Zlatan alltså! Eller så tänkte hon på hans barn?

Annika2

Kan man göra annat än typ fälla en tår när man hör den här låten? Hela anledningen till att man vill flytta till en småstad och stadga sig liksom...Annika

Sitter här och slappar.. inte bra. Slutade klockan 15 i dag, var sedan och handlade och lagade mat. Vaktlar faktist, lyxigt, men smakade skit.. så får leva på banan och kiwi resten av kvällen.. lite synd, jag som gjorde citronmarinad och grejer, men smakade bara lever typ, riktigt äckligt..vaktlarna föregår verkligen sitt rykte..

Så i stället för att plugga eller göra något annat nyttigt, sitter jag här och lyssnar på Hello Saferide och Säkert!.. aww, sweet procrastination..

Ska färga håret också, trimmade ner det i torsdags så det är ganska ljust nu, tyckte det var lite snyggt ett tag, så färgade det inte direkt, men passar faktist bättre i mörkt hår så nu får det bli så.
Stålmormor

Gött att se!

Nu i väg till skolan.

Ta-ra

Skön söndag

I går vaknade jag och Mats inte förrän efter 14-tiden och vi var sega hela dagen. Orkade inte laga mat eller så, utan åkte till Burger King, hehe... sedan bar det av hem till Micke och Robin för lite samkväme. Var mys, resten skulle ut, men jag orkade inte så bangade.

I dag har jag varit och tränat (klapp på axeln) mycket tack vare att jag just inte gick ut i går. Ett medvetet drag, måste tilläggas. Sedan åkte jag hem till Monica för att äta lite middag och få med mig mer mat hem :P

Ska käka lite och kolla på SVT-play, på den nya talkshowen som börjde i fredags och som hade Kristina Lugn (löööve) som gäst. Men börjar alldeles för tidigt i morgon, klockan åtta, med CVK-undervisning, jippie!
Helgstart

Sitter här hemma med Mats nu.. Han har sovit över och vi kollar på en dokumentär om siamesiska tvillingar, alltid varit fascinerad över det..

Var på AW med Erik i går, sedan åkte jag med honom hem och träffade Karro, sedan kom Mats över och vi drog till Monica. Där även Emelie och hennes pojkvän var. Blev en lyckad kväll, dock i senaste laget, hehe...men en massa god mat och dryck som vanligt :P


Erik och Emelie hemma hos Monica.


Mats läser en av Monicas artiklar.. notera den medhavda vattenflaskan


Monicas undulater, nyfikna på Emlies pojkväns konst...


För din skull, Karro

Slutade tidigt i dag. Åkte sedan in till stan för att köpa en almanacka och kollegieblock. Var i Nordstan och där hade P3 Guld något slags jippo med Kristian Anttila. Inte min typ av artist men vet att du, Karro diggar honom. Så var tvungen att ta några foton :)
Botulinum toxin

I går hände något smärre traumatiskt.

En i min klass sa något (kommer ej ihåg vad) och sa att vi som är äldre (syftade på oss två, hon är 40+) minsann visste att det var bättre förr... jag blev förvånad och trodde hon skämtade först. Men när jag insåg att hon var allvarlig var jag tvungen att fråga hur gammal hon egentligen trodde jag var, jag menar, vi har faktist gått i samma klass i över ett år nu och det är lite intressant vad folk har för uppfattning om en. Hon trodde att jag var 30år!!! Blev helt ställd.. jag är 24 liksom, 30 känns lite i överkant. Betyder det att det är befogat av mig att ha min 30-års kris redan nu? För det har jag mer än gärna, speciellt efter det uttalandet.Snart dags för mig..

Ljushuvud

I dag har varit en skön skoldag. Mycket tack vare min förträffliga hostmedicin. Dock sov jag inte mer i natt, än föregående nätter. Opioider fungerar liksom FÖR bra för mig, blir för euforisk och inte alls så trött/seg som många andra blir. Så låg vaken större delen av även denna natt.

Nu ska jag käka lite kålpudding som jag gjort och sedan kolla in elskling.nu och se om jag tjänar på att byta elbolag, blev så jäkla sur efter senaste fakturan.


En dag som patient

Har varit på vårdcentralen hela dagen i dag känns det som. Ringde kl 6 i morse och fick tid kl 13.45, akuttid liksom?! Men, men. Fick ju träffa min favoritläkare och eftersom vi pratar samma språk, latin, fick jag en av  mina favoritmediciner utskriven, Cocillana-Etyfin. Så nu kan jag äntligen sova på nätterna förhoppningsvis! Får ta igen en hel dags missade föreläsningar också..


My baby! Mumma för både kropp och själ.

Eden

Precis varit och sett Eden Lake med Erik. Gah, bra film! Min typ av rulle, lagom med blod och mycket skräck/spänning.

Har fortfarande ont i halsen, blossade upp när jag åt naturgodis till filmen, lite weird.. det värsta är att jag hostar så jäkligt på natten, blir det inte bättre i natt så bokar jag akuttid på vårdcentralen i morgon och ber om Cocillana, samt antibiotika.

Nu ska jag nana, natti!


Erik myser med festivalprogrammet


You better run, girl!


Martha-fantasier

Har fyndat i soprummet igen, hihi.. krukor den här gången. Passar bra när jag ska plantera om lite Ampelliljor och ta lite nya skott från Gullrankan.  Såg även en jättefräsch hylla där, tyvärr stod en gran i vägen och tyvärr så tror jag inte hyllan får plats hos mig :( Men funderar på att ställa ner den i källaren, alltid bra att ha liksom..

Bakar bröd just nu, med anis och fänkål. Ska äta det tillsammans med lite ädelost sedan, har verkligen softat hela dagen i dag. Bra på ett sätt, börjar den nya kursen i morgon och kan behöva alla krafter. Verkligen mycket föreläsningar! Sedan att man ska läsa 150% den här terminen gör ju inte saken lättare. Dock ska det bli skönt med sex veckors praktik snart, även om det är på just urologen, hehe...Monica

Var på middag hos Monica i går. Det var jättemysigt, precis som förväntat :D
Hjälpte ju henne med flytten dit och det var skönt att se att hon fått så bra ordning och så hög mysfaktor =)

Vi åt Monicas berömda paprikor, jesus vad goda dom är alltså, samt polenta med fårost. Aww.. fick ju med mig ett stort matpaket hem som jag ska nalla på lite sen..

Emelie kom förbi en stund också, henne hade jag inte träffat sedan disputationen, så det var nice.

I dag är en riktigt slapp dag, funderar på att ge mig iväg och träna i alla fall, får se hur det blir med det..


Monicas nya gata, fin-fint..


Mmm..


Monica och Emelie

Friskförklarad

Känner mig ovanligt frisk idag, bara liiite ont i halsen. Tydligen hjälpte det till med all öl och vin i går (tentaöl). Who would have tought? :p

I dag ska jag iväg och träna, nästan två veckor sedan nu och jag börjar få lite smått panik, hehe..

Sedan ska jag på middag hos Monica. Hon ska göra sina berömda fyllda paprikor har hon lovat. Känns skönt och soft, har inte riktigt lust med en massa stoj nu när jag mått som jag gjort.


Lisa. På KG29 Tentaöl-ställe nr. 1


Var tvungen att äta lite mat mellan varven, scampi- och laxspett..


 Fanny och Sara. Åkte hem till Sara efteråt. Drack smultronvin till klockan var två på morgonen.

Oh my

Intresseklubben antecknar frenetiskt. Bu-hu!


Denna stress

Har varit på pluggträff med Sara från klassen idag. Träffades riktigt tidigt (har inte riktigt återställt dygnsrytmen efter Prag, plus att jag ju varit sjuk, så detta var första gången jag var utomhus sedan i söndags) och slog våra briljanta hjärnor ihop.

Efter några timmar med njur- och leversjukdomar drabbades vi båda av hypoglykemi och begav oss till Mykonos på Linnégatan. Det var gott. Sedan handlade jag mat (hade typ inga livsmedel hemma) och åkte hem.

Nu är tanken att jag ska plugga resten av kvällen. Underbart!


Flitens lampa/or bokstavligen lyser


På Mykonos


Jag i min bumblebee-tröja, haha, min hy blir verkligen grisskär i den..iihh...

Porno

Like we didn´t know.

The long day is over

Efter en hel dag med självstudier i halvkasst tillstånd ska det bli skönt att hoppa in i duschen och sedan direkt i bingen.
Känns lite som den här låten just nu..


Feeling ok.

Eftersom det jag hade igår antagligen bara var en 24h bug, så betyder det att jag ändå kommer isolera mig idag för att plugga. Har dock fortfarande lite huvudvärk men det är ju inget som inte går att lindra med piller från mitt ganska välfyllda medicinförråd.

Sick

Fuck fuck fuck!

I natt, så fick jag värsta frossan. På något sjukt sätt gillar jag frossor, att bli ömsom varm- och kallsvettig. Men det bådade ju inte för något positivit. När jag vaknade till vid tio-tiden var jag sjuk! Likt mina kamrater som följt med mig på Pragresan uppvisade jag influensaliknande symptom. Inte alls bra. Blir typ aldrig sjuk. Och kan inte unna mig lyxen att vara det den här veckan då jag har tenta på fredag som jag MÅSTE plugga till. Sedan att det är den stora medicintentan gör ju inte saken mindre ironisk. Känns visserligen lite bättre än i morse, men ändå en dag med förlorat pluggande :(

Well well.. här kommer i alla fall lite fler bilder från Prag. Närmare bestämt från tortyrmuseet vi besökte sista dagen.


Min överkvinna


Manligt kyskhetsbälte. Ordet 'queer', flätades på något sätt in i den engelska beskrivningen av föremålet.


'Dumstrutsmasker', gillar grismasken längst till höger


Aouch! Gotta hurt. >_<Sevärdheter


St. Vitus-katedralen från insidan


St. Vitus och Pragborgen.


Vy från ovan, vi åkte linbanan upp och kollade in


Vad kan man säga? - dockhus!


Det berömda astronomiska urverket.Hundarna har det bra i Prag :)

Typiska scener

Hemma igen, från Prag.

Haft det underbart kul och har tusen bilder som visar på det, försöker dela upp bilderna i kategorier så gott det går :)


Jug med Sex on the beach.. på favvobaren, The Saints.


Jag och Micke i ett darkroom, haha...

Första kvällen, innan man unnade sig dyrare grejer, kunde fyllan starta med vin från Euroshoper med tillhörande 'Grapejuice'. Sammanlagt ungefär elva svenska kronor ;)


Mm, the good stuff.. typ sex kronor
RSS 2.0