Square

Var hos Karro igår, drack El Greco-drinkar (Campari och Bitter lemon) och snackade en massa. Var härligt. Länge sedan vi sågs nu. Hon visade verkligen upp compact living på sina 18 kvadrat alltså.

Vankade vid fem-tiden imorse av att jag var allmänt seg och kände mig smått bakis, trots att jag inte alls kände mig påverkad av drinkarna igår. Lyckades somna om men klockan åtta ringer jobbet och bekfräftar att jag fick natten mellan måndag och tisdag också. Tack för att ni väckte mig för de alarmerande nyheterna liksom! Yeah yeah, gick duktigt upp och cyklade i väg till Frölunda torg. Skulle handla lite smått. Noterade att mitt framhjul var ovanligt platt.. så cyklade efter shoppingturen tillbaka till Axel Dahlströms torg och cykelbutiken där. De har i vänligehetens namn placerat ut en tryckluftsslang där, mycket praktiskt. Men oteknisk som jag är fick jag be om hjälp med det också, grymt pinsamt!! Tyckte av någon diffus anledning att det var nödvändigt att skruva av ventilen innan jag pumpade in luften..

Funderar på om jag ska orka städa här, eller bara sitta med resultet inför artikeln. Ska ju skicka den till mina handledare så de hinner kommentera, gärna innan torsdag nästa vecka.

I kväll blir det middag hos Sofia et Niklas. Får se om man går ut efter det, beror nog lite på vädret. Ska jobba helgen i övrigt så hade varit trevligt med lite fest...


Surrogat

Har ju läst en hel del gaybloggar (bög) som handlar om samkönade par som valt att använda av en surrogatmamma. Antingen att surrogatmamman bara bär barnet och sedan inte har någon kontakt med det, eller att man har delad vårdnad, t ex med en lesbisk tjej/par. Min längtan att få barn är ganska stor och har varit i ett par år. Det är drygt en termin till att jag tar examen och får min legitimation. Jag vet att jag kommer få jobb direkt efter det, speciellt då jag redan ska gå som dispenserad sjuksköterska redan nu i sommar. Att jag kommer ha en stabil ekonomi. Sedan att jag har en massa extrakurser i bagaget gör att jag också tror jag kommer kunna klättra en del i karriären också och leda till mer ekonomisk frihet = lättare när man har familj.  
Såg precis på Malous champagnefrukost där Fredrik Federley deltog, han berättade att han försökte skaffa barn genom en surrogatmamma utomlands. Då blev det ännu mer självklart. Diskussionen han förde var så vettig, kanske för att den bekfrätade den diskussion jag själv haft (både inåt och utåt) :)

Jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare i detta, har väl kompisar man löst pratat om just olika scenarion, men vet inte riktigt hur seriöst det är för dem. Man måste ju ställa sig vissa frågor:

- ska man bo ihop och ha en kärnfamilj á la regnbåde?
- delad vårdnad?
- borde jag skaffa mig en kille först?

Min mamma var ju ensamstående och det har aldrig gått någon nöd på mig, så jag har svårt att de se det som ett negativt arugment. Klart det blir jobbigare, men tror verkligen inte det skulle bli så svårt att barnet skulle ta skada av det på något sätt.

Ja, som vanligt ett ganska spontant inlägg från min sida.. återkommer när jag strukturerat mina tankar lite bättre.

Stunden

Ok. Det stora allvaret. Har uträttat alla kroppsliga behov; toalettbesök, ätit, sovit och _blank_ (go figure it out). Så jag borde teoretiskt kunna sitta framför datorn och bara producera en massa text timmarna som kommer nu. Enligt Maslow så borde jag det i alla fall. Måste bara få det till att detta till slut leder till något slags självförverkligande...

Here we go..


The bitch is back

Ok. Mitt skrivbehov har väckts igen. Behöver ett utlopp. This is it.

För tillfället har jag grym prestationsångest inför i morgon. Ska träffa mina båda handledare och redovisa vad jag lyckats skriva ihop som resultat inför vår kommande artikel. Har nämligen haft skrivkramp i de två veckor jag har haft på mig och måste antingen sitta uppe hela natten eller ha en grym ursäkt när vi ses.

Annars i dag så var jag uppe med tuppen (som för mig, nu när jag är klar med dagtidsstudierna för den här terminen, innebar 6:45) för att vara med i en studie på Sahlgrenska Science Park. En studie där man skulle äta växtextrakt för att motverka infektion samt adherens av H. Pylorii. Visade sig att jag var negativ från början så fick nöja mig med en trisslott och frukost.

Har gjort världens batch av hoummos och ska nu försöka samla upp mina spillror av självdisciplin som krävs.

RSS 2.0