HiHo

Efter jobbet igår bar det direkt av hemåt; snabb dusch och lite födointag. Sedan träffade jag Patrik vid andra långgatan och vi chillade mest där, medan vi drack vår vodka av supreme quality, samt käkade pepparchips. Riktigt somrigt med andra ord.

Det var dock inte så mycket att stoltsera med, en massa vänsterkids som samlats och satt på trottoaren liksom. Men ändå trevligt att träffa Patrik, bara hänga och dricka öl.


Någon slags Hammarkullekarneval för innerstadssvennar..


Alkoläsk har fått sin revival :D


Lelle vännen då..


Krimskramsbutik som hade kvällsöppet


Franklin, krimskramsbutikens egen lilla hund.


Li´l mama

Sitter här och väntar på att bege mig ut till Sahlgrenska, för ännu ett dagpass. Kommer jobba fem dagar i rad med imorgon, heltid alltså.. känns skönt. Var på medicinarfesten igår med Erik. Var dock inte så mycket att hänga i julgranen, vi tog bara en öl innan vi gick vidare till betydligt mer pålitliga La Sombrita. Där vi träffade både Fransisco och hans kompis som vi satt och tjôtade med. Blev filmkväll sedan: The Mutant Chronicles.. min typ av film (sci-fi) men ganska dålig rent filmiskt..

Efter jobbet idag så ska jag träffa Patrik och förära Andra långgatandagen med min närvaro, får se vad som står till bjuds. Känns så himla skönt att ha typ sommarlov nu, bara tacka ja till de pass jag vill jobba liksom..life is good..

Ännu en helg vankas

Har jobbat några pass inom öppenvården nu, visserligen på en avdelning, men ligger ändå gemensamt med öppenvården. Så kallad SLÖP (sluten öppenvård), riktigt kul och omväxlande faktist. Har några pass där nästa vecka också, ser jag fram emot. Ska även jobba imorgon och hela helgen. På Sahlgrenska då, skönt att jag fick jobb under Pingst, speciellt på söndag då det räknas som storhelg, nice OB.

Snart kommer Maria hit, vi ska käka sorbet och kolla på film, antar jag. Blir dock inte så sent eftersom jag ju ska jobba tidigt imorgon. Efter jobbet är det fest på medicinarberget och sedan ska jag hem till kära mor och äta gott. Var längesedan jag träffade henne nu. Får passa på innan hon går bort (hon är inte sjuk eller särskilt gammal, men ibland tänker jag så, att man inte ska ta det för givet liksom, hehe)

Sur och grinig

Har ju även, förutom min primärvårdsplacering även fått den psykiatriska placeringen ute i buschen, nämligen i Mölndal. Den har jag dock nu fått bytt, fick verkligen tjata mig till det. Men de verkar orubbliga vad gäller Steunungsund. Ska dock ringa några samtal till, hjälper inte det, ringer jag direkt till prefekten och ser vad jag kan hitta på. Tycker det är skamligt att man ska behöva pendla minst tre timmar varje dag för att ha praktik, behöva gå upp halv fyra på natten och inte få någon som helst ersättning vare sig för resan eller arbetet man utför. Kommer dessutom försvåra möjligheterna för mig att läsa min extrakurs i hälso- och sjukvårdsadministration. Tror de verkligen jag kommer kunna bemöta patienterna på rätt sätt när jag kommer börja varje pass med att vara sur och grinig över att ha nyttjat den usla kollektivtrafiken i en och en halv timma?


Placering

Åh, har fått reda på var vi hamnar på placering nästa termin. Givetvis hamnar jag så långt bort jag kan på min primärvårdsplacering; Stenungsund VC. I en hel månad ska jag alltså behöva pendla ut dit, tidigt på morgonen och komma hem sent på kvällarna, inte få betalt och inte få någon reseersättning. Life sucks.. men ska inte ge mig utan en strid. Ska ringa den ansvariga, sedan ringa runt till Vårdcentraler i Göteborg och se om man får något napp.

Working class hero

Sista skolveckan har just börjat! Skönt alltså. Har lite grupparbete idag, sedan föreläsning om blodtransfusion. På torsdag har jag den avslutande examinationen. Good good greeeeeeat.

Har lust att sova i några är alltså.. jobbat hela helgen och inte sovit något vidare, ska bli skönt med lite ledighet.. men vet att jag inte kommer kunna tacka nej till jobb om de ringer liksom..

Rain

Har kravlat mig upp ur sängen, ska strax iväg och handla grillmat inför kvällens begivenhet: födelsedagsfesten hos Mats.

Jobbade igår, på en somatisk avdelning, kändes uppfriskande, hade nästan glömt hur det var. Efter det så mötte jag upp Pontus och vi åkte hem till mig och drack vin. Blev ganska sent så är inte så himla fräsch just nu, men måste ändå ta mig för, eftersom jag ska ha allting fixat (inklusive mig själv) till klockan 14.41 då vagnen går mot Gårdsten centrum. Han bor inte nära precis, den där Mats..Imorgon har jag ännu en födelsedagsfest att gå till, också den en bit bort, Torslanda närmare bestämt. Hillevi ställer också till med grillfest och jag ska även där hjälpa till med förberedelserna. Kanske borde starta en cateringfirma vid sidan av?

Börjat misstänka att min pollenallergi har börjat så smått, kliade ganska mycket i ögonen igår..men var dock vänster öga som var mest drabbat, inte riktigt bilateralt alltså, därför tänker jag att det kanske bara var allmän kontaktlins-irritation.. kan inte utreda saken idag heller eftersom det regnar, för mycket felvärde, höhö...
Mask

Äntligen klara med vårt grupparbete. Satt och korrekturläste idag samt gjorde power pointen. Nu är det redovisning nästa vecka, sedan sommarlov för min del. Eller lov och lov, ska jobba och läsa extrakurs, men känns ändå skönt.

Har snart en potatisgratäng att avnjuta och ska jobba imorgon. Vak på en somatisk avdelning, ska bli skönt med lite ombyte faktist. Har även försökt hitta någon bra sida som utförligt visar fiskens anatomi. Speciellt vitling då. Rensade nämligen några sådana igår och hittade till min förskräckelse vad jag först trodde var en bandmask av något slag (binnike?), men eftersom två av fiskarna hade denna sträng parallellt med ryggraden funderar jag på om det ska föreställa ryggmärgen. Men eftersom den tredje fisken saknade det så blev jag mer tveksam..dock brukar väl parasitmask främst förekomma i inälvor och GI-systemet? jaja, tur att man bara köper fryst fisk..

Kepa

Kollade precis min GU-mail och såg att jag fick mitt VG på evolutionsbiologin, skönt det. Examinatorn gillade mitt fördjupningsarbete :)

Har annars varit på stan med Pontus idag, handlat en keps, för det löjlig priset av 150kr, kändes onödigt att lägga så mycket pengar på en vanlig svart keps, men var tvungen att köpa en märkeskeps om man ändå ska ha på sig något så fult som keps liksom. Var desperat efter min brännskada igår. Åt även ute, blev thaibuffé även idag. En massa friterat och jag som själv ska fritera fisk och grönsaker idag, känner mig inte så pepp på det just nu.

Ikväll väntar ett skönt spinningpass, var länge sedan nu. Mitt favoritpass är det också, Anita har så bra musik på sina pass, typ trancemusik och inga som helst avbrott passet igenom, gör att man orkar mycket mer. Stör mig så på sådana som har typ lugn worldmusic mitt i passet, när man är som mest uppe i varv, då försvinner ju all energi och motivation direkt liksom.


Obstinat

Sista tentan för den här terminen har jag nu lagt bakom mig (förhoppningsvis, om ingen omtenta måste till).
Efter tentan gick vi och käkade thaibuffé, på ett helt underbart litet ställe; Texas Thai. Det underliga namnet förstår jag mig inte på, men buffén var gudomlig.

Sedan begav vi oss till Pustervik och satt på deras uteservering och drack. Det skulle jag aldrig gått med på. Var mulet, men solen tittade fram ibland. Efter ungefär fem timmar i den sparsmakade solen blev dock min hy alldeles förstörd. Är helt röd i nyllet nu. Var mulet och vi satt inte ens mitt på dagen, i stan, ändå är jag helt röd i ansiktet. Ska inte lämna lägenheten utan min SPF 50 något mer den här sommaren.


Göttigt

Jag och Maria skulle egentligen förgyllt Solrosen med vår närvaro idag, men eftersom den tydligen är stängd på söndagar åkte vi och handlade istället. Inte helt fel det. Köpte en massa gott. Till höjdarna hör kondenserad mjölk (ska kokas till Dulce de leche), diverse kryddblandningar och en massa olika bönor/linser. Men favoriten måste nog ändå vara:


Superpack med Nöt-Crème

Göteborgsvarvet

Precis varit iväg och handlat på the one and only Frölunda torg. Var en massa löpare på spårvagnen och en massa folk nere vid skolan, de skulle antagligen också vara med i Göteborgsvarvet. Superfint väder ute och någonting som händer i den här staden. Är ju världens största halvmara numera. Blir lite sugen på att ta mig ner till stan och beskåda spektaklet, istället för att dra sig undan till sin kammare och plugga/städa. Men men, that´s life. Känns som att man missar något liksom. Att man borde vara där, bara för att. Ska alltså strax städa upp lite här, mycket välbehövligt. Sedan öppna upp böckerna och gå igenom farmakan till tentan, förhoppningsvis kommer Fanny förbi också. Satt och pluggade igårkväll, men det blir att jag läser en massa annat istället för det jag borde. Typ den totala etanolmetabolismen och sådant kul. Procrastination är min arvedel!

Blod eller lika?

Vet att jag är hemsk som tycker att det är här är kul, men kan inte hjälpa det.

Saxat från dagensmedicin.se:

"Mannen sökte akutvård och informerade om att han led av hemofili, blödarsjuka. Men läkaren hörde ”homofili” och skickade hem honom.

Händelsen utspelade sig i lördags i Köpenhamn, då en 25-årig norrman fick ett ölglas i huvudet på krogen, rapporterar tidningen Metro.

Mannen hade bara en bula, men på grund av sin sjukdom var han rädd att han fått en inre blödning.

Men på akutmottagningen förstod inte personalen mannen när han uppgav att han hade blödarsjuka.

– Då sade han att han led av hemofili. Han fick svaret ”homofili behöver du ingen behandling för” och att han skulle åka hem, säger mannens mamma till norska tidningen Aftenposten.

Mannen hittades senare död. Dansk polis har bekräftat att dödsorsaken var hjärnblödning och att man misstänker att den förorsakades av slaget med ölglaset.

Att mannen skickades hem från sjukhuset är också klarlagt, men sjukhusledningen har inte velat kommentera händelsen. Sundhedsstyrelsen, den danska Socialstyrelsen, ska nu utreda det inträffade."


AO

Såg Anna Odell på Kvällsöppet igår. Har innan, inte riktigt bestämt mig för vilken sida jag står på. Men känner efter debatten mer och mer att jag förstår vad Anna Odell ville ha sagt och att det egentligen inte fanns något annat sätt hon kunde göra det på. Att hon själv varit patient inom psykiatrin sedan innan, rättfärdigar också det, till viss del. Men hon ville sätta punkten på bemötandet. Att hon direkt när hon anländer till psykakuten så bältas hon, det är ingen som försöker prata med henne och på det viset lugna ner henne. Vilket man tyvärr ser för ofta inom psykiatrin. Många, många skötare som saknar empati och social kompetens. Den slutna psykiatriska vården måste tåla granskning och är på många sätt maktfullkomlig.


TV4

Måste säga att TV4 verkligen börjat bli progressiva. Inte nog med att de ska börja visa politisk reklam till hösten, lagom till EU-valet. De driver dessutom i den nya ICA-meta-reklamen med TV-licensavgiften. Vet inte vad jag tycker egentligen. Gillar ju SVT mer än TV4 och tror inte att reklamfinansierad TV ger något vidare bättre utbud precis.

Nässlor

Nu har jag gjort nässelrätter till höger och vänster. Först en sedvanlig nässelsoppa. Även torkat in ungefär halva skörden i ugn för att spara till senare och använda som kosttillskott. Sedan gjorde jag hummus och mixade i färska nässlor, istället för persilja. Vitsen med råa nässlor är att de då behåller sitt klorofyll och Vitamin C.

Imorgon ska jag träffa gruppen för att gå igenom och korrekturläsa arbetet. Förhoppningsvis är vi klara rätt tidigt. Sedan väntar hemgång till Pontus på kvällen. Ska även låna hans Goodman & Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics inför tentan på måndag.


Our lady peace

Glömde ju helt av att berätta om mitt nattliga äventyr. Efter jobbet ikväll, så bestämde jag mig för, att i skydd av mörkret, ge mig ut på nässeltur. Blev en hel påse med brännässlor.


The kristet utseende

Kristina. Är de inte för fina egentligen? Såg på Gudstjänsten imorse på SVT, från en pingstkyrka i västerås. Pastorn som predikade var riktigt fiiiiin.  Nu sitter jag och kollar på kanal 5 och Supernatural; Jared Padalecki som spelar Sam, ser lite kristen ut och är också riktigt fiiiiin. Åh.. och en kille i klassens om jag misstänker är lite frikyrklig är också sjukt fin. Det är väldigt stor skillnad på sexiga killar, snygga killar och fina killar. Fin ligger definitivt högst på listan. Känner mig sådär syndigt underlägsen vissa killar, älskar den känslan.


Yawn

Äntligen! Har precis skickat in arbetet och jag kan andas ut. Börjar med att ta sovmorgon imorgon, jobbar kväll, så kan sova fram till 12 om jag vill. Hittade en annan bok jag blev kär i; Evolution´s rainbow: Diversity, gender and sexuality in nature and people. Skriven av den transexuella Stanfordprofessorn med det coola efternamnet: Joan Roughgarden. En helt underbar bok som finns som e-bok via biomedicinska biblioteket. Tur det, med tanke på att jag verkligen ville skicka in arbetet ikväll. Boken handlar väldigt mycket om kön- och könsroller, men tangerar även sociologi och etnologi.

Nu ska jag äta lite, sedan bums i säng. Det var min lördag det.
Svärd

Var och handlade imorse. Blev mitt älskade Frölunda torg. Handlade step-sockar, sådana där korta sockar, hade riktigt snygga på H&M. Ville även ha inhandlat en keps, som komplement till min SPF 50-kräm. Men hittade ingen som passade. Köpte fisk istället.. hehe, har verkligen hela frysen full med fisk nu. Idag köpte jag svärdfisk (!) och rödtunga.Yummi.

Har fått en massa bra anslag till mitt arbete. Har suttit och skumläst igenom min nya bibel; Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity. Över 700 sidor med en massa fakta om olika djurarters sexuella beteende och andra idéhistoriska, biologiska, teorier om homosexualitet. Finns liksom ingen anledning till att tro att bara för att man hittar biologiskt stöd till varför homosexualitet finns, så skulle man på något sätt kunna 'bota' människan från det. Tvärtom. Man bygger även in homosexualiteten i det naturvetenskapliga paradigmet och tar bort det från Freud och hans bananer. Visserligen handlar det i mångt och mycket om vilken vetenskapsteoretisk grund man står på och vilken infallsvinkel man då får, men de facto att man kan se homosexualitet som en av många olika sexualiteter och inte som en avart är väldigt betydelsefullt inom alla vetenskapliga discipliner.

 

Tjôta

Jag tror faktist tentan gick helt strålande. Definitivt godkänd, annars blir jag förvånad. Dock får jag vänta tre veckor på resultatet... Efter tentan åkte jag hem; duschade och gjorde bröd. Blev ett havrebröd den här gången, riktigt gott. Sprayade även med vatten i ugnen som jag lärt mig, så brödet skulle bli krispigare. Verkade fungera!

Har precis kommit hem från en after work med Maria. Vi tjôtade och drack öl. Mysigt. Nu är jag dock lite seg och ska väl bara glo på TV en stund, innan jag lägger mig.


Dagen innan

Har haft Fanny från klassen här idag, vi åt av min lasagne och gick igenom tentamaterialet. Efter det åkte vi hem till Lisa och fortsatte genomgången. Kändes bra. På rätt spår liksom. Efter en hel dags slit hörde Malin av sig och det blev våfflor hemma hos Emma och Tommie. Nu sitter man här och våndas lite över hur man ska göra. Gå igenom materialet ännu en gång och lägga sig senare än planerat (vara trött imorgon bitti) eller sova och vara pigg imorgon?..svårt det här! Får se hur det går imorgon..


Spirar

Okej för att jag är lite halvkänd för mina gröna fingrar och att vi har skämtat om att eftersom jag gör allting själv numera, så borde jag även riva upp parketten och odla min egna bönor. Men det här tog priset.. Duschade inte hemma igår, eftersom jag tränade (duschade således på friskis) och nu när jag precis skulle in i duschen fick jag se något roligt. Det har börjat gro i badkaret! hehe.. min teori om vad det kan vara består i att jag rengjorde skärbrädan i duschen, när jag bakade bröd senast, hade solrosfrön i brödet och antar att ett sådant har fastnat i badkarsgegget i utrinningshålet.Fint solrosskott (antar jag) som växer mot ljuset i badrumsfönstret


Var ganska stort ändå..

Lasagna

Känner mig lite smått konfusionell. Har suttit inne hela dagen och bara pluggat. Bra jobbat, men det går inte fort alltså. Måste sitta fram till midnatt, minst. Har bara imorgon på mig, innan tentan på fredag. Fattar inte varför jag är så dum varje gång jag ska tentaplugga. Blir alltid att jag får sitta och rå-plugga två-tre dagar innan.

Har i alla fall gjort jättegod lasagne. Nej, skriver inte att det är vegetarisk lasagne; varför måste man skriva det hela tiden, så fort något inte innehåller kött? Anyhow, så hade jag i en massa gott. Balsamvinäger i tomatsåsen tillsammans med Sambal Olek. Istället för bechamelsås hade jag Philadelphiaost och lite Chevrette på toppen.

Även fått lite mer info om sommarkursen i ekonomistyrning. Trodde att det skulle vara en käck lite sommarkurs under fem veckor liksom. Visserligen heltid, men ändå. Nu när jag har sett kurslistan ser jag att det är tre böcker som ingår, på sammanlagt 1400 sidor. Vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet. Ska ju trots allt jobba heltid också.

Jaja, får väl ta och lyssna på Lasagna av The Knife nu, bara för att..och lugna mina stackars nerver..Gjorde en bönsallad till

Makrill och mathavre

Har varit en riktigt lång dag. Först skola tidigt imorse. Sedan inställd handledning, som istället resulterade i shopping på stan, bl a en ny skjorta, ugnsform och en massa choklad inhandlades. Sedan träffade jag Malin och Sanna. Efter lite skönt umgänge där, kom Mats förbi och vi gick raskt vidare till Jane Goodall-föreläsningen. Var väl sisådär, mycket prat om miljön och klimathotet liksom, tyvärr på bekostnad av hennes egen forskning. Var sedan tvungen att handla oliver till min makrillrätt som nu står och puttrar på plattan.

Morgondagen blir lika lång den, skola hela dagen för att sedan toppa med lite helt sjukt opeppande grupparbete på eftermiddagen. Vill bara bli klar med skolan för den här terminen och börja jobba nu. Fasta tider och inget som hänger över mig. Fick dock reda på att jag blivit antagen på Ekonomistyrningskursen i sommar, hehe, ska läsa 100% parallellt med jobbet några veckor. Jaja, har ju ingen press på mig, eftersom jag inte tar CSN.


Den gamla tanta, Dr. Jane Goodall


Har samlat på mig god choklad nu, som kommer krävas om jag ska klara av allt plugg veckan ut..


Fjortisbrudar i brunnsparken

Haircut

Detta måste vara bland det sjukaste på länge?!

And the spies hide out in every corner

Sitter desperat och försöker få lite inspiration för mitt arbete. Ska skriva om homosexualitet ur ett evolutionärt perspektiv. Faktist hittat en hel del bra källor. Känns lovande på det sättet, men mindre lovande då jag har en fullspäckad vecka.
Ska på Jane Goodall-föreläsning imorgon, uppskriven på gästlistan, ska bli intressant. Känns dock väldigt nördigt.


Just nu: Spies - Coldplay


Parade

Blev inget paraderande eller fanbärande för min del igår. Även om jag lyssnade en del på The Parade av The Knife, vet dock inte om det räknas..

Malin var här på kvällen och åt av min ärtsoppa. Sedan gjorde vi pannkakor (som sig bör) och kollade på The Umbilical brothers.

Har precis varit och handlat på mitt kära Frölunda Torg, älskar att handla där, lagom mycket folk och en skönare, mer avslappnad atmosfär liksom, mot att handla i stan. Köpte sommarkläder: skorta, tröja och linnebyxor. Nu ska jag snart iväg och jobba.

Imorgon måste jag verkligen börja skriva på mitt fördjupningsarbete. Har ju tenta på fredag så hinner liksom inte med det annars, ska ju lämnas in den 11:e.


Köpte björnbär- och fikonsylt från St. Dalfour, love it!
Sad

Zappade lite på TV:n och kom över The Tyra Banks show, det programmet är så jäkla B alltså. De hade ett inslag om Miley Cyrus sweet 16-fest och en massa stoj om det, men ingen Miley i studion liksom, som man hade kunnat tro. Low budget verkligen. Alltid en massa b-kändisar eller uttjatade tårdrypande extremt amerikanska ämnen. Wannabe-Oprah möter Ricki Lake.

Speed test 2

68 words

Typing Test

 

 


Det är tydligen mycket lättare om man väljer engelska istället för svenska. Mycket kortare ord och tangentbordet är ju liksom anpasset efter det språket liksom.


1:a maj

Var himla kul igår.. men något som jag verkligen tänkte på: är hur liten den här staden är. När vi kollade på cortegen så såg jag en massa människor från en massa gamla jobb osv, när vi satt i slottskogen såg jag en massa andra människor från det förlutna och en del nuvarande kursare. Kändes märkligt, eftersom det var så från minuten jag åkte hemifrån till minuten jag kom hem senare på natten liksom. Varje spårvagn, varje stopp vi gjorde, så träffade jag på någon eller några gamla förträngda kvarlevor. Kanske beror på att det är många i ens egen ålder som rör sig ute på Valborg, visserligen, men ändå.

Efter att ha pratat med Pontus i över en timma inatt har jag nog kommit på vad jag ska skriva om i fördjupningsarbetet också. Ska iväg på spinning strax, men efter det blir det artikelsökning för hela slanten.

RSS 2.0