Too hot

Är helt sjukt trött alltså. Värmen, allergin och jobb + plugg tar all min energi liksom. Ska allvarligt, lägga mig runt 20-tiden idag alltså.

Efter jobbet idag träffade jag Karro och Pernilla. Var och fikade på underbara Le Pain Francais. Blev en ost/oliv-baguette och en vanilj petit choux. Efter denna gastronomiska upplevelse blev det parkhäng. Där jag däckade helt..usch vad osocial jag kände mig..

Ska köpa Marabous chokladkaka med jordgubbe också, låter såå gott.

Nä, nu kvällsfix sedan säng!


Karro et Pernilla


Super!

svett

Hud har tydligen haft landets högsta temperatur idag, lite roligt är det ändå, med ett ställe som heter Hud liksom..hö hö

Jobbat kväll och är helt slut. Om det var runt 30 grader utomhus var det säkert fem grader till inomhus. Var som att jobba i en bastu. Not pleasant, nor fab.

Jobbar fem dagar i rad nästa vecka, dock blandade tider, typ tre-skift, vilket underlättar.

Facebook

Ok. Årets största nyhet än så länge, glöm Michael Jackson och allt sådant trams. Jag är med i Facebook!! In i det sista stod jag emot. Men till slut gick vattnet och jag föddes på nytt in i ett community. Försöker adda så många kompisar jag kommer ihåg..

Annars idag så har jag varit på middag och haft det allmänt chill.

När jag kom hem nyss hade jag fått besök av en hästmyra-drottning. Inget emot insekter och så, men tråkigt när man får in en massa djur bara för att man bor på bottenvåningen. Kommer ihåg förra sommaren, när jag efter en sen kväll kom hem och möttes av snigelspår i större delen av lägenheten. då hade två sniglar tagit sig in på morgonen (när jag öppnat altandörren) och sedan ringlat runt på upptäcksfärd under dagen när jag varit på jobbet. Lagom kul.

Satay

Så, har man äntligen bokat resa till Oslo då! 10-12 Juli får Maria stå ut med mig. Ska bli fint att återse Oslo efter något års uppehåll.

Idag bär det av till Erik, blir bjuden på middag och ska själv ta med mig drickat; vitt vin i mängder :D Får se om det blir någon utgång sedan..

Men just nu ska jag göra Sataysås.

Smell ya later

Snart natt

Blev som sagt en heldag igår. Först födelsedagsfirande hemma hos Emma. Fyllde 29 år btw. Vi grillade och åt en massa god mat. Jag hade köpt jättefina tryfflar, vet ju att hon, liksom jag är en sucker för choklad.

Sedan bar kosan hem till Monica. Vi gick dit, hemifrån mig, genom kyrkogård och allt, riktigt mysigt i sommarnatten. Stannade en stund och åt yttterligare en massa mat :D Hämtade även med mig min kamera som jag hade glömt där några dagar tidigare. Sedan gick vi hem till mig.

Idag fyller Pontus år, säger grattis till honom. Har också varit iväg och köpt mig en dammsugare eftersom min gamla typ brann upp när jag skulle städa igår. Orkade verkligen inte åka ut till El-giganten eller liknande, eller jämföra priser osv, så gick bara ner till Prinsgatan och köpte en dammsugare från Philips, som jag litar på.

Ska jobba inatt. Känns bra, har till och med laddat med en riktig Red Bull, ni vet, en sån där i glasflaska som bara går att köpa i asiatiska butiker. Det är riktiga grejer det.


Min nya dammsugare


Hemma hos Monica


Monica är kattvakt åt världens kåtaste katt. Kopulerar direkt med den vita tygkatten så fort man tar fram den..


Pernilla sov över


Tha reeel thang


King of Pop

Precis kommit hem från en underbar dag med Pernilla. Vi har varit på födelsedagsfest och en tur hemma hos Monica. Bilder och mer detaljer kommer i ett senare inlägg. Nu ska vi röra oss mot sängen.

And: då var då döden ett faktum. Likbleka Michael Jackson kunde inte undkomma tidens tand, hurt hårt han än försökte..

Kommer vara saknad för sin musik och inget annat. Men en stor artist det var han.


Inköp

Träffat Pernilla och förutom en del parkhäng som sig bör, blev det även en del shopping. Hittade en snygg löpare och snygga turkosa gardiner på Indiska. Köpten även min present till Emma. Smaskigt värre :D
Köpte även en riktig red bull, en sån där i glasflaska med extrema mängder koffein och taurin. Jobbar nu natt på fredag. Fick tipset från en annan erfaren nattjobbare norröver =)


Knapperbusch

En bra sak jag lärt mig genom tentamenstrulet är att Chalmers tydligen har platsgaranti :D Så där får jag garanterat tentera den 18/8. Dessutom kostar det ingenting, på GU skulle de ta 150kr. Sweet.

Ska strax iväg och träffa Pernilla, en lite fika ska vi hinna med innan hon ska på vernissage och jag hem till plugget.

Är ledig imorgon, men ska ändå upp tidigt, till psykologiska institutionen, sedan tvätta och på kvällen antingen festa med Eva-Lena och gänget, eller hemma hos Emma. Hon fyller år min lilla tösabit. Grattis i förskott!


Mycket som händer

Jobbade två pass på raken igår. Alltså 06.45 - 21.30, var ganska segt att komma hem sedan, speciellt när man visste att jag skulle upp 5.15 idag också. Men är äntligen ledig imorgon. Ska bli riktigt skönt. Sedan jobbar jag fredag natt, 21-07, får se om jag vill ta lördag natt eller söndag kväll också.

Trots att jag är lite av en lokalpatriot (men vill flytta till Sthlm) så hade jag hoppats på Lotta, men tyvärr, allsång på Skansen var faktist snäppet bättre, mer kvalitativt liksom.

Angstar fortfarande lite över sommarkursen. Ska ringa chalmers idag och se om de har någon tentamenplats. Annars vet jag verkligen inte hur jag ska göra. Kanske lika bra att bara skita i alla då liksom? Ha lite sommarlov mellan jobbpassen helt enkelt? Synd att sådana här världsliga ting som tentabokningar ska få förstöra allt.

Ska träffa Pernilla i eftermiddag. Sedan väntar nya tester på psykologiska institutionen imorgon, tvätt, besöka Monica och kanske, kanske fest hos Eva-Lena. Får se hur allt blir..


But the tigers come at night

Har verkligen fått jobba idag. Börjat mitt vikariat på avdelningen jag ska gå på hela sommaren. Den bästa avdelningen, men finns en del störande moment och det är inte patienterna jag pratar om.

Ska göra en enorm bönröra nu, med en massa pinto- och svartbönor samt kikärtor. Dock ingen lök för det orkade jag inte handla, skulle tagit det efter jobbet men glömde av och nu tänker jag verkligen inte bege mig utanför dörren. Hehe... har blivit en working class hero alltså. Har nog inte riktigt förstått att jag verkligen ska jobba hela sommaren. Visserligen inte 100% men ändå typ 80%..

Försöker desperat att hitta tentamenplats också, men fanns inga på GU varken i Juli eller den 18/8, så vet inte riktigt hur jag ska göra.. känner mig inte särskilt motiverat till att fortsätta plugga under sommaren om det ska skita sig liksom.

Fylleångest

Åh, ångest!

Var ute med några kompisar igår, på Gretas, vilket i sig är jäkligt skanky. Men var tvungen att gå dit eftersom en del andra kompisar som jag inte träffat på väldigt länge, skulle gå dit. Väl inne på Gretas träffar jag en del folk från mitt jobb. En sjuksköterska och en skötare. Pinsamt! De var väldigt trevliga och så, men kändes så konstigt på något sätt, speciellt när man var full! En rolig grej igår var att träffa Alexander och hans lillebror, som också är homo. Hehe och det var första gången han var ute, eftersom han hade fyllt arton för två veckor sedan. De var sååå lika, till både sätt och utseende.

Inte nog med det, spårvagnarna gick som på en söndag igår. Bara för att det var Midsommardagen. Självklart hade västtrafik (aka:  världens sämst skötta företag) inte informerat tydligt om detta, utan det kom som en chock. Så fick ta en taxi hem.

Innan det var jag på middag hos Monica och VIncent. Så himla gott. Tog en hel del bilder, men glömde tyvärr kameran där, so you´ll have to live without them.

Jobbar ikväll och sedan måndag till onsdag dag.

Midsommar

Då var det Midsommarafton. Men all work and no play blir det för min del. Jobbar fredag till och med onsdag nästa vecka..

Får se om jag orkar hitta på något efter jobbet idag. Har fått en del förfrågningar om att följa med till Slottskogens årliga Midsommargalej, men känner mig tveksam. Mest på grund av vädret.

Realizing

Jo, Drag me to hell var faktist bra, även om den påminde lite väl mycket om Exorcisten. Gillade framför allt slutet :D

Den här ekonomistyrningskursen var ingen dans på rosor precis. Visar sig att jag måste boka tentasal och fixa det praktiska själv. Då tentasalen i göteborg är stängd hela juli måste jag göra tentan i augusti. Vilket suger. Visst, jag får längre tid att plugga, men drar även ut på det och kommer ha det i bakhuvudet hela sommaren liksom.


Bilder från i tisdags:





Solbrända Emma och Tommi. Nyss hemkomna från Grekland.


Magnus (hot!) och en suddig Malin.

drag me

Såg en lite underlig dokumentär på femma igår, antagligen var det Outsiders, vad annars liksom. Handlade om människor som förälskade sig i saker/byggnader. En kvinna satt och smekte en kyrkorgel i timmar och fick förklara för pastorn hur det låg till osv.. han tyckte det var helt ok. Hon själv hade befarat att hon skulle få sparken från sitt jobb som kantor.

En annan kvinna var förälskad i Eiffeltornet. Hon hade en massa broscher och grejer på dig föreställandes Eiffeltornet. Sedan fick man se henne sitta grenslad över en stålbalk på Eiffeltornet, hon satt där utan trosor under kjolen och smekte den kalla balken. Sa något i stil med: Våra kroppar möts, min värme strömmar in i det kalla stålet och når equilibrium.

Blev inte så mycket pluggat igår. Malin hörde av sig och bjöd över mig till Emma och Tommi. Magnus var också där, hottie!!
Var väldigt mysigt. Tog med mig min hemmagjorda glass och Emma hade gjort cheescake.

Ska på bio idag igen :D Drag me to hell, literally! Tydligen en av de bästa skräckfilmerna på senare tid.

Brett

Har nu sonderat i ekonomistyrnings-terrängen och kommit fram till att jag behöver läsa ca 200sidor i veckan, så borde jag hinna läsa ut kursboken på fyra veckor. Sedan återstår en vecka för att plöja igenom investeringsbedömningarna, sedan tenta.

Måste prata med GU angående tentasal och tentavakt. Eftersom jag läser kursen på distans, måste jag fixa det själv. Ett litet orosmoment. Ett riktigt plus är dock att jag fick ha kursboken ända fram till 25:e augusti, ett sommarlov, fick jag veta. Behöver jag inte oroa mig för att någon annan köande vill ta den från mig liksom.

Stör mig på att jag måste färga ögonbryn och -fransar, typ hela tiden. Varje vecka, för att de ska fortsätta vara sådär mörka som jag vill ha dem.

Min nya superkur för pormaskarna består av mjölksyra såklart, men sedan, istället för Lush´s Tee Tree Water, så tar jag lite salicylsyragel över näsan (där jag har mest pormaskar), works wonders!

Dagens mycket frustrerande faktum: Såg en såååååå sjukt snygg kille i duschen på gymet idag, men pinsamt att råspana. Svårt dock att låta bli. Men sådant kan göra mig väääldigt frustrerad.

Soundtracket ikväll: Brett Dennen - Ain´t gonna lose you

Dulce de leche

Så, nu har jag äntligen kommit till skott. Gjorde min dulce de leche-glass igår. Blev en ganska långvarig process, eftersom den kondenserade mjölken ska koka i tre timmar, men man behöver ju inte stå och kolla den precis.

Ska snart iväg och hämta ut en bok på biblioteket och handla lite. Är dock så himla trött, känner mig helt däckad. Vet inte vad det är, undrar om det har något med allergin eller tillhörande mediciner att göra. Men har ju tagit dem några dagar nu, så..men men.

Måste börja plugga ikväll också, registrerade mig igår och kommer ha full tillgång till alla föreläsningar osv dag. Let the game begin!


Kokar den kondenserade mjölken, i tre timmar!


Färdig dulce de leche. Så himla god.


Använde min glassmaskin.


Färdig glass

Galej x 2

Blev sannerligen en heldag igår med. Först upp till Lövgärdet för att fira Johanna, Pernillas mamma. Var väldigt trevligt, mycket fint folk och inte minst god mat!

Sedan åkte jag in till stan och träffade Robert, som hade ärat göteborg med ett besök och en massa andra trevliga bögar. Var ute till sent, men helt enligt planerna, då jag ska acklimatisera mig. Ska nämligen jobba inatt.




Pernilla och bakom skymtas Turid


Rabarberkaka


Skräckkabinettet. Notera alla spindeläggskokonger


Imse vimse spindel..


Vår alldeles egna ÖrebroRobert

What a night

Hade det jättebra igår. Laserdome visade sig vara barnsligt kul, var nämligen en massa barn som spelade samtidigt som oss..men det störde oss inte, var supertaggad och stridslysten till tusen.

Maten och tillhörande sällskap på Grill del Mundo sedan infriade alla förväntningar :D

Ska strax hoppa in i duschen och sedan blir det ytterligare en födelsedagsfest. Denna gången uppe i lövgärdets koloniområde.


Mitt ute i ingenstans finner vi glädjens högborg


Efteråt var vi svettiga och allmänt sunkiga, men humöret var på topp. Notera den lilla killen i bakgrunden, det var sådana små varelser vi tampades med..


Stridsskada! Allt skjutande resulterade i en präktig blåsa..


Roxy, Karin och födelsedagsbarnet själv; Linda!


Jag och Pernilla tog samma rätt, en halv kolgrillad kyckling. Riktigt gott.


Eftersom Linda fyllde år så blev hon självklart bjuden på en drink and what a drink!


Jäkligt underlig text i menyn! Tillbehör från Mölndals kommun. WHAT??

Maten i närbild:


My chicken


Meze.. såå god!

Deloratadin

Ska strax ge mig ut i regnet, som verkligen har öst ner hela dagen.. Men ska bli såå kul att battla loss i laserdome och sedan iväg på god restaurang.

Fick även även två antihistamintabletter av sjuksköterskan som jobbade igår: Aerius, fungerar väldigt bra och har inte alls den sederande effekten antihistaminer brukar ha..


Atchjooo

Såå trött. Börjat med mina tavegyl och de är lite sedernade minst sagt, men mycket effektiva mot de väldig histminfrisättningarna jag upplever nu, när gräspollenet ockuperar allt luftrum.

Träffade Maria för en sista gång, innan hon drar till Oslo, igår. Vi åt sushi och shoppade loss lite. Var mysigt, men lite nostalgist, hon ska ju vara borta först i Oslo hela sommaren och sedan i Bristol nästa termin.

Nu har vi kommit fram till att vi ska spela på Laserdome för att fira Linda på fredag. Ska bli så himla kul, har varit lite av en pojkdröm att gå dit och spela, men liksom aldrig blivit av innan.

Appropå deras hemsida så är den grymt underutvecklad i vissa avseeenden. Har nog aldrig sett så många särskrivningar på så lite text:

" Vårt förra system var en adrenalin sprakande upplevelse men nu går det inte
att beskriva med ord hur adrenalin höjande det nya systemet är!...Välkomna in på ett fart fyllt äventyr! "





Sweet Maria

Plans

Efter en blöt kväll (i dubbel bemärkelse, det regnade) igår med Kristina fick jag sova ruset av mig. Ja, jag blir ganska tungt berusad av fyra öl numera.. Tog lite sovmorgon idag och sedan ringde Linda. Skönt att höra från henne. Vi tjattrade i över en timma och smed lite kommande födelsedagsplaner. För hennes del alltså, själv är man ju självklart född i Jungfruns tecken, augusti :D

Eftersom jag jobbar både imorgon och på fredag, hade jag tänkt ta tag i saker här hemma. Men kommer mig inte riktigt för. Kan väl delvis förklaras av min blöta kväll igår, men också av en allmän olust. Ska dock försöka diska och duscha, innan jag träffar Maria i eftermiddag. Sedan drar hon iväg till Oslo och vi kommer nog inte ses på ett tag..ska dock försöka besöka henne till sommaren, har ju ganska många helger lediga, frågan är hur hon har det? I´ll find out..

Kan nu klart konstatera att jag faktist känner av min förmodade (pollen)allergi. Gräspollensäsongen ska ju peaka vid Midsommar. Tog en Tavegyl förut och känner av effekten. Men måste inhandla ögondroppar också; varför behandla systemiskt när det räcker med lokalt?

-o-

Ska snart iväg och träffa Kristina från klassen. Kul att äntligen få träffa henne efter skoltid. Har liksom aldrig blivit av innan.

Fått schemat över sommaren idag. Ser mycket lovande ut. Fått ordentligt med tider, så kommer nog inte jobba så värst mycket åt bemanningen. Får prioritera min sommarkurs istället.

Så sjukt att de friar psykiatern i det här målet. Hoppas verkligen högsta domstolen ser annorlunda på saken och ger honom minst en varning. Förstår inte hur man kan utnyttja en suicidal patient på det sättet, dessutom samtidigt som man har ett medicinskt behandlingsansvar; kan skriva ut bensodiazepiner som patienten uppenbarligen var mycket beroende av.

EU valvaka

Såg Robin Söderling förlora sin match mot Federer idag, väntat, men synd.

Sitter och tittar på valvakan nu. Piratpartier och Miljöpartiet verkar gå starkast framåt. Jag gratulerar Miljöpartiet, som jag givetvis själv röstade på.
   Junilistan verkar inte få några mandat alls, vilket står i kontrast till deras väldigt lyckad resultat förra gången. Men det är så det är. Enfrågepartier som Piratpartier och Junilistan går upp som en sol, sedan faller de platt. Fattar inte varför folk röstar på partier som inte har någon ideologisk bas? Miljöpartiet var också emot FRA och IPRED liksom. Men eftersom Piratpartiet är det parti som rent medialt mest setts i integritetsfråge-sammanhang i olika debatter och så vidare, är det dem som folk relaterar till. Men de kan ju inte påverka något i EU. Christian Engström som är deras förstanamn kommenterar ju inte hur han kan tänkas rösta i andra frågor än de som tangerar integritetsaspekterna.

Zdes' khorosho

Här sitter man då, nationaldagsbakis. Men inte så farligt ändå. Hade ju superkul igår. Jobbade fram till fyratiden. Sedan hem och duscha, fixa till mig och vila lite. Åt middag hemma hos Maria med ett glatt gäng. Var dock lite nostalgiskt, då hon drar till Oslo om mindre än en vecka.. Sedan gick vi ut till Belle, eller Bubbles, kärt barn..och svirade in på småtimmarna.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, ner och rösta, för att sedan avsluta kvällen på jobbet. Inte direkt pepp, men, men.

Håller även tummarna för Robin Söderling idag.

My bloody Valentine

Precis sett My bloody Valentine då.. vad jag tycker? Faktist en skön filmupplevelse, även om det i början kändes lite Lisebergish med 3D-glasögonen. Men man levde sig in i filmen på ett annat sätt; dessutom fick man ju se superfina Jensen Ackles i 3D, bara det. En riktig pudding som man gärna skulle kunna presentera för mamma. Ett fett minus var dock alla fjortisbrudar och -killar som skrek typ hela tiden. Sista gången man går på bio så nära premiären liksom.


Money makes the world go around

Yes, får mina 11 000 kronor nästa vecka, verkar det som. Torsdag eller fredag är det som gäller enligt aftonbladet.

Intro

Ska strax iväg på introduktion på jobbet, vi blivande sommarvikarier kommer få en massa värdefulla tips och praktiska råd om hur allt fungerar, sedan en grundlig genomgång av hur författningarna ser ut osv osv.. eller inte! Får i alla fall betalt för eländet.




Skin

Ska iväg till Solrosen med Pontus imorgon, äntligen få köpt mer Mjölksyra och Tistelolja. Det ultimata för hyn.

Om man har finnar/pormaskar så fungerar detta idiotsäkert. Blanda den 95%:iga mjölksyran med lika del vatten, så lösningen blir runt 50%, applicera på T-zonen eller på dina problemområden, låt verka i ungeför en minut. Skölj sedan av med vatten och tvål (tvål är basiskt, neutraliserar). Smörj sedan in med fuktighetskräm, använder själv tistelolja. Detta är såå himla bra för torr och känslig hy. Pormaskarna öppnar upp sig, blir lätta att klämma ur och porerna blir mycket mindre i storlek. Detta används ju på salong under beteckningen "kemisk peeling" - där det dock är ganska dyrt. Det sticker lite när man har mjölksyran på sig, men det är ingen fara, gör inte direkt ont liksom. Viktigt dock, är att använda kräm med hög SPF om man vistas ute i solen. Använde detta typ var sjätte vecka förut, men nu, har jag använt det i tre-fyra dagar i sträck, alltså ganska aggresivt och min näsa har verkligen börjat läka. Pormaskarna har blivit mycket färre.

Köper detta på Solrosen i göteborg, annars finns det på: www.crearome.se

Fruitcake

Har fått den där skitdåliga men klämkäcka reklamjingeln för Merci-choklad i huvudet och går runt och sjunger den i tenorstämma, helt galet..

Im so happy Im so glad that I´ve got you, I´d like to thank you and thank you means merci, merci my little way of saying thanks, merci for being you..

Förutom detta har jag på min lediga dag tränat och gjort crêpes..det var dagens projekt liksom. Ska även baka ett russinbröd strax. Har ju faktist en jästkub som går ut imorgon.. God, I´m such a fruit!


Fyllda med spenatröra; spenat, zucchini, champinjoner och lök.



Cheddarost ovanpå

Strange

I mina svagare stunder har det hänt att jag snurrat in på TV8:s tablå och sett ett program jag verkligen inte kan förstå: Världens bästa shopping . Det handlar i princip om en überbögig brittisk programledare som reser runt jorden och shoppar i metropolerna. Han assisteras alltid av två lokala modeller (tjejer) som ska visa upp kläderna, oftast klänningar och diverse smycken. Men det hela känns så absurt. Vad är syftet liksom? Inte gör det saken bättre att programserien är från 2003 heller..

SD

Stackars lilla Susan Boyle, hon har tydligen fått föras till psykkliniken akut. Synd om henne i dubbel bemärkelse alltså, att hon mår så dåligt och att hon sedan måste möta den inkompetenta personalen där..

Har nu köpt lite grillmaterial för i kväll. Köpte bland annat fänkål. Aldrig ätit det vad jag kan minnas, så ska bli intressant att se hur det smakar, har ju bara använt fröna i brödbaket.

Fick hem material inför EU-valet på söndag, först ut var Sverigedemokraterna. Gick en liten rysning när jag läste deras pamflett; blev dock chockad när jag såg att de på nr 17 har Elena Yurkovskaya och på nr 23 Borislav Trivunovic, som kandidater. Låter inte som särskilt etniskt svenska namn. Men det kanske är i linje med deras "vi är inte rasister"-kampanj som de kört med på sistonde?

Har bokat biljetter till My bloody Valentine på torsdag också, ska bli spännande med 3D googles och allt..


Värsta Jehovaskänslan fick jag när deras informationsmaterial damp ner i brevlådan

RSS 2.0