Stockholmo

Sitter och kollar på rapport. Ett reportage om att skolmaten kostar olika i olika delar av sverige, allt från sju till 19 kronor. Men det är inte det jag stör mig på. Utan på att en representant från Skolmatens vänner. Alltså, hur kan man som vuxen människa engagera sig ideellt (?) i en förening som Skolmatens vänner? Ok, att man som förälder är med i PTA eller liknande, men något så nischat som Skolmatens vänner? Helt sjukt juh.

Jaja, ska i alla fall iväg till Stockholm snart. Så smell ya later bitches.

Sweet

Mother has just left the building. Hon fick ett fin-fint presentkort av mig, samt blev bjuden på hummer av hennes (enda) favoritson. Var mysigt.

Innan det så träffade jag Caroline, blev sushi och shopping, worked my magic liksom.  Hon hade dock inte några pengar att handla för, så fick lite dåligt samvete. Men det återgäldade jag när vi kom till Weekday och deras superrea; alla plagg för 30 eller 50 kronor. Köpte ett par fina byxor åt henne. Och sju andra plagg till mig, hehe.. bland annat två par fräsiga (!) gröna byxor, hö hö..

Ska unna mig lite filmtittande ikväll. Twilight tror jag det blir. Med nyfärgat svart hår känner jag mig verkligen som en Cullen.


Caroline framför Weekday.


Meow!


Nykokt skönhet. Använder självklart kokvattnet, ska koka ner det till en välsmakande fond.


Dagens skörd av påsar från Marina. Till Zlatan och Östra sjukhuset den här gången.


Smarties, pasta och kaffefilter bland annat..

Lobsterparty

Åh min lediga dag. Ska snart iväg och träffa Caroline. Nyss hemkommen från London. Icke-bärandes på svininfluensan har jag förvissat mig om. Känner för att shoppa lite och inmundiga sushi. Hoppas hon är sugen på det. Sitter annars och kollar på Simnings-VM. Dessa underbara strömlinjeformade kroppar..mm..

Får efter detta finbesök av mor. Ska bjuda henne på hummer. Hon fyllde år för en vecka sedan, så dags att fira det nu, inte haft tid med det innan..

Sarah

Sitter här med en massa svart färg i håret. Det är den tiden på månaden. Klipp och färg i ett. Eller kanske ska säga trim och färg..trimmar ju håret, om man ska vara korrekt.

Såg Harry Potter och halvblodsprinsen ikväll. Den var mysig. Passade verkligen in i göteborgsbilden idag, grå och mörk. Men på ett bra och skönt sätt liksom. Blir ju alltid som ett litet barn när jag går på bio, är alltid så upprymd efteråt.

Det enda jag ångrar med dagen är att jag missade Sarah Sjöströms världsrekord i VM-finalen. När hon slog världsrekord i semifinalen ville jag verkligen se finalen, men det gick tyvärr inte. Annat dök upp. Men ska bli intressant att se vad denna 15-åring hittar på i framtiden.

Sandra

Marina is back! Med ny design på lapparna och tillägnad en ny person.


Får googla Sandra Kitty lite senare..


Lingonvecka?

Kantarell

Ok, nu är det klart. Man kan baka med tio dagar gammal jäst. Har precis gjort ett ljuvligt gott morots- och havrebröd.
Och för er som inte noterade min facebook-status häromdagen så kan man även göra gott potatismos med oskalad färskpotatis. Som ni märker engagerar jag mig fortfarande i det stora frågorna. Detta är ju sååå mycket mer intressant än att skriva om Sahlgrenskas ekonomistyrning, som jag försökt göra hela dagen idag. Min enda ledig dag på länge och så måste jag tvätta och sitta framför datorn. Har typ producerat en och en halv sida på säkert fyra-fem timmar. Går riktigt trögt. Behöver i alla fall skriva en halv sida till, innan jag kan lämna in det. Senast söndag. Jobbar helgen, så får bli att sitta med detta på lördagen efter jobbet. Känns ju väldigt motiverande. Bara jag får G är jag nöjd och det borde jag få, har rabblat en massa investeringskalkyler och avskrivningstider nu. Har ju tenta i detta 18/8, den är jag dock mer osäker över. Efter min lilla tur till Stockholmär jag typ ledig två dagar eller så mellan den 3-18 augusti. Bådar inte så gott.

Jaja, nog med det. Det går bra på jobbet i alla fall. Jobbade 58 timmar förra veckan. Och mer än heltid denna veckan. Trivs ganska bra och är omtyckt där. Finns ju några störande objekt visserligen, men det är inget att bry sig om.

Hade velat vara bra på att känna igen olika svampsorter, då skulle jag lätt ta mig ut till skogen och plocka en massa. Tydligen en del som kommit upp nu. Inte konstigt med allt regn. Ska dock ut och skörda nässlor ikväll. Använda dem till min bönröra imorgon.

Se

Tänkte nu sitta och försöka strukturera upp mig arbete något för att underlätta inför morgondagens stora skrivpass. Efter detta ska jag unna mig två Seinfeld-avsnitt på raken.

HP

Nu är tydligen rötmånaden i full gång. Med ett dignande skafferi och minimalt kylskåp ligger jag pyrt till.

Har varit på lite äventyr nu imorse. Ska sedan jobba klockan ett idag. Bytt med Rebecca, men önskar att jag inte hade gjort det, eftersom jag är helt slutkörd..är i alla fall ledig imorgon. Men då blir det tvätt och plugg för hela slanten..

Även bestämt tid för att se Harry Potter, he he, give me some HP-sauce :D

Eastside

Kommit hem efter att ha gästspelat på Östra sjukhuset. Ska vara där imorgon också. Gick förvånansvärt bra. Patienterna var inte så hypomana som jag hade föreställt mig. Klickade bra med en psykologstudent också. Tyvärr jobbar vi dock inte samma pass imorgon, men får ändå träffa henne.

Känns som att sommaren snart är slut. Det är riktigt grått väder ute och det har börjat bli mörkt tidigt på kvällen. Näst-nästa helg är det Pride och sedan är det augusti liksom. Har gått fort. Antagligen för att jag både pluggar och jobbar. Får nog bli sista sommaren med dessa dubbla åtaganden.


Shelter me, please

Hade lite av en filmkväll med Erik efter jobbet igår. Såg både Shelter och The Abandonded. Shelter var helt sjuk bra, blev sådär löjligt romantisk och lite nostalgisk när jag kollade på den. Huvudrollsinnehavaren var sjukt fin också!


Sweet-T

Träffade Alexandra i eftermiddags. Vi var på Götas och åt skaldjur, sedan tog vi en lång promenad runt Majorna och Klippans kulturreservat. Var mysigt. Länge sedan jag träffade henne nu, ett år sedan drygt. Hon sliter ju så hårt med studierna nere i Rumänien. Men hoppas vi ses på onsdag i alla fall ;)



Gratis är gott

Har jag kommit tillbaka från studien jag deltog i. Den var ganska trist, men resultatet, det vill säga, fem biobiljetter var ju desto muntrare. Inte nog med det, i dag damp även Presentkortet från Patricia ner. Ska ju upp dit i början på augusti och äta min födelsedagsmiddag de bjuder på. Fantastisk god mat alltså.






Cashing

Det blev ingen Kristofer Åström för mig igår. Jobbade dag och eftersom det var kris på jobbet fick jag hoppa in på natten också. Inte mig emot egentligen, 240% OB liksom.

Har bara sovit drygt tre timmar, ska iväg på en studie vid Chalmers. För mitt lilla deltagande där får jag fem biobiljetter. Inte så pjåkigt det heller. Ska även träffa Alexandra ikväll kl 19. Får se i vilket mentalt skicka man är i sedan.

Aubergine

Lazy day. Tvättat och varit ute minimal kort stund för att handla. That´s it. Försökt skriva på PM:et men gått sådär, mycket kvar. Avbokade till och med mitt spinningpass. Så lär inte träna någonting den här månaden. Synd att det inte gick att frysa sitt kort "utan giltligt skäl".

Har i alla fall lagat mat, that never let´s me down :D Gjorde en böngratäng med en massa gott i. Så provade jag även att göra Monicas goda Auberginesallad, Romanian style. Den blev faktist riktigt god. I´ll show you:





Auberginer i en superhet panna, liiiite olja.


De ska bli riktigt brända utanpå och mjuka inuti.


Sedan tar man bort det brända skalet och blandar ihop det med rödlök och citronsaft. Blir hur gott som helst. Får liksom en rökig smak (tänk Hickory-rök)


Imorgon vankas jobb tidigt och sedan spelning med Kristofer Åström på Liseberg. Ska bli nice.

Norway back and forth

Då är man tillbaka från kära Oslo. Haft det kämpegrejt. Vädret har varit helt i min smak, mestadels mulet alltså.
Åkte upp med Pernilla och vi festade även med henne och hennes spanska vän i fredags. Sedan blev det fullt gay-ös på lördagen på Elsker, där de enbart spelade svensk schlager, weird, kände som att vara på svensktät charterresa liksom.


Maria firar norge på sitt sedvanliga sätt, genom spriten, hö hö..


Grönlands (område i Oslo) berömde marknad. Jag ser aningen asiatisk ut..

Satt beredd med kameran mestadels av tiden i Oslo. Tur var väl det, annars skulle jag aldrig fått de prisvärda bilderna av damen som hade fågelskit på ryggen. Såg henne på vagnen;


Classy, eller hur?


close-up


Love it! Rätta mig om jag har fel, men kan inte cyklister vara extreeemt störande ibland/oftast?


Sjukt goda chips, tandoorismak!

Oslo

Åh, jobbet igår fungerade som värsta antideppen. Varit lite smådeppig sedan i måndags av okänd anledning. Men nu har det börjat reda ut sig, trots att jag jobbade dubbla pass igår, både morgon och kväll.

Efter jobbet idag bär det av till Oslo. Ska försöka ta lite kort och vara lite turistig for once :D

Vuxen

Blev aldrig något performance igår. Orkade helt enkelt inte, la mig i säng klockan 21 och somnade faktist. Var så skönt att få vakna utvilad för en gång skull, runt 5.15. Så sorry, Pernilla, Roxy och Rita! Ångrade mig nästan efteråt, men nu på morgonen tycker jag det var ett moget beslut med grymt många vuxenpoäng, hehe..

Ser nästan fram emot att gå till jobbet om en stund, kan ha att göra med att jag bara jobbar idag och imorgon också, sedan blir det Oslo! Skönt att resa bort altså. Behöver miljöombyte!


Alla dessa val

Ok, jag är lättövertalad. Hade egentligen tänkt spendera kvällen framför datorn (skrivandes på arbetet) samt angsta över min ekonomi. Hade även tänkt lägga mig väldigt tidigt, för att en gång skull, få vakna upp utvilad (nattens oväder såg till att sätta käppar i hjulet på mina sömnplaner). Men istället blir det nu Performance klockan 19 vid Valands konsthögskola. Känner en som ska ställa ut och har några kompisar som ska dit, så kändes mer lockande. Kan dock bli så att jag ändrar mig i sista sekund om jag känner mig själv rätt. Att lägga sig i sängen med en bok redan klockan 20 hade varit fin fint nu..hehe..

Lobster

Har kommit hem från Mölndal nu. Intervjun med Sahlgrenskas budgetchef gick riktigt bra. Han var väldigt trevlig, om än lite ekonomi-torr. Men hade förberett en massa papper och information till mig, så han tog det väldigt seriöst och var till stor hjälp för mitt arbete.

Var sedan inne i fiskaffären och handlade hummer och en massa annat gott från havet. Idag ska jag i alla fall göra strömminglåda.


Grill

Hade en mysig dag, även igår. Åkte hem till Pernilla och Lövkojan, det vill säga kolonistugeområdet vid Lövgärdet. Där vi grillade och hade det fint hela eftermiddagen/kvällen. Mats tittade förbi lite senare och det blev lite dans till Michaels ära på verandan :D

Tänkte mycket när jag åkte upp till Angered Centrum. Har alltid känt någon slags förortsromantik innan, närheten till naturen och så vidare. Men igår såg jag bara all den sociala problematiken. Alla alkoholister, missbrukare, ovärdiga betonghus et cetera.


Vi grillade makrill och hade bakpotatis till


P-girl


Mats i ledig pose


Mats nya frilla..

Start of the week

Var på Kelly´s igår, träffade en himla massa människor jag kände. Var mest där för att träffa tjejgänget och böggänget. Tjejgänget bestod vid tillfället av; Pernilla, Roxy och Rita. Varav de två sista precis hade kommit hem från festivalhäng i Oslo. Rita bar vid tillfället lederhausen, som jag tyvärr inte fick någon bra bild på. Böggänget bestod av en massa bögar som hade stannat kvar i Göteborg sedan inflyttningsfesten dagen innan.

Träffade även Elin (fick där också min förklaring till det dramatiska som hände vid Sahlgrenska på lördagmorgonen, när vi båda hade jobbat natt, hö hö) samt Emelie som var på väg till Monica.

Qimg ligger i sängen och sussar sött. Sov över inatt, vilket var mysigt. Fick vi chans till lite alone-time.

Glädjer mig annars åt vädret, för en gång skull är det inte 30 grader och vindstilla.

Roxy drar ju till San Fransisco om mindre än en månad och blir borta ett tag, så var tvungen att ta tre mugshots to remember her by;


Sweet apple pie


Maneater


Innocent

Veckogatan tur och retur

Har bara för en liten stund sedan gått upp ur sängen. Blev väldigt sent/tidigt, beroende på hur man ser det igår/idag.
Men kul var det, inflyttningsfesten alltså. Svettigt och trångt också för den delen.

Innan dess hade Venus Williams förlorat Wimbledonfinalen mot lillasyster Serena, så jag behövde en rejäl pepp-kväll och det fick jag också ;D (alla vet hur svag jag är för damtennis, bara väntar till Maria Sharapova är tillbaka i högform)



Den alltid lika fabulösa Alexander, som självklart hade hunnit med ännu en inflyttningsfest precis innan.


Ja, det var verkligen svettigt.



Vamp.ire

Undrar hur det här ska gå. Sov från 8 till 13 idag, alltså bara fem timmar. Och nu när jag försökte sova på eftermiddagen gick det verkligen inte. Inte bra; risken finns att jag däckar ihop på jobbet inatt. Dricker inte kaffe, men inatt kanske jag får göra en sisådär tre-fyra koppars undantag. Är i alla fall ledig till torsdag efter nattens pass, alltid en tröst. Har dock ganska mycket planerat, så blir väl inte ledigt per definition.


Budget

Gött!

Har bokat in en träff med hela Sahlgrenskas budgetchef nästa vecka. Vilken ära liksom, känns lite stort, hehe.. han ska få redovisa deras ekonomistyrning till min uppgift.

Snart iväg och jobba natt. Funkar faktist riktigt bra att jobba natt och plugga.

Kat

Eftersom jag ska jobba i natt ska jag försöka plugga nu på dagen. Så gott det går. Samtidigt som jag ska tvätta.
Gjorde ju en massa god homous-liknande röra igår (nej Maria, inte bara du som äter bönröror) så middagen behöver jag inte tänka på.

Konstiga drömmar i natt:

1. Att jag var hemma hos Fanny med Lisa. De lärde mig laga en massa rätter med färsk chili, samtidigt som de dissade mitt bruk av torkade chiliflakes.
2. Att jag låtit en kompis falla ner djupt i drogträsket och att jag nu skulle ha ett 'allvarligt' snack med honom, på en offentlig toalett nere vid hamnen.
3. Att jag var 'fånge' hos en somalisk förening på hisingen, där alla tuggade
Kat

Fick just reda på att Kat säljs hela lagligt i Storbritannien. Även i Nederländerna (men det var ju inte så chockerande)

Fläder

Åkte hem till Susanne efter jobbet. Hon har precis flyttat in i en jättefin tvåa, i ett jättemysigt hörn av Majorna, där en tidigare gymnasiet-crush bodde. Väckte många minnen. Även Jeanette förgyllde vår tillvaro och hennes sju månader gamla dotter Kristina. Kändes vuxet på något sätt, att umgås med en kompis som har barn.

Efter en massa paj och mys skulle jag och Susanne bege oss på fläderblomsjakt. Flädersaft hade vi i åtanke. Men så blev det icke, Gatenhielmska parken bjöd inte på några fagra fläderblomster, snarare övermogna, som stått i blom för länge sedan.

Just nu sitter jag och tittar på en SVT-dokumentär om Michael Jackson och minns den gamla goda tiden, jupp, jag är så gammal..


Lilla Kristina och Jeanette


Flawless skin!! Jealous..


I looove me some pie


Inte bara John Waters gillar pink flamingos tydligen :D

RSS 2.0