Fatigue

Känner mig ganska matt. Aldrig jobbat en helt natt på det här sättet förut, en annan typ av trötthet liksom. Men hade lätt för att somna när jag kom hem runt halv åtta ändå. Hade solglasögon från jobbet till hem, för att inte piggna till av ljuset på vägen, sedan hade jag öronproppar och en alltid lika klädsam ögonmask när jag lade mig. Somnade bums. Ska hoppa in i duschen snart och ladda upp med lite vin, trevligt sällskap och cortegen.

Natta

Precis tackat ja till att jobba inatt. På en avdelning samt ev. alternera mellan den och akuten. Spännande värre med andra ord. Med tanke på hur jag sov inatt så är ju allt annat än somnolensbeteende en bedrift kommande pass. Får gå och lägga mig direkt när jag kommer hem, ska ju fira Valborg redan klockan 16.30 imorgon.

Satellit

Idag när jag satt på vagnen till skolan satt det en sjuk man bakom mig. Han hostade och hade sig. Jag fick smärre panik, med tanke på att jag hade suttit fastklistrad hela morgonen framför SVT-morgon och hört om spridningen av svininfluensan. Höll andan i typ tio sekunder varje gång jag hörde honom hosta.. (som om det någonsin skulle kunna hjälpa)
Även senare på kvällen under spinningen, så lyckades jag hamna bredvid, vad jag antar, en förkyld man, som hostade typ hela passet.. blev lite smått neurotisk. Började tänka på föreläsningen om psykoser idag och exemplet med Ted Gärdestad som utvecklade bakteriefobi mot slutet av sin sjukdom. Och imorgon har vi suicidtema på alla föreläsningarna. Munter vecka det här!


Falafel & svininfluensa

Ska bli 20-25 grader idag igen, riktig sommarvärme.

Blir lite lätt uppskrämd av svininfluensan alltså, hoppas de får fram ett vaccin snart! Nu finns den ju så nära som i Skottland..alla dessa zoonoser.. tänk om folk hade kunnat äta lite mer vegetariskt istället, skulle vi slippa eländet!

Passade även på att göra falafel igår, blev gott, men tog mycket längre tid än vad jag trodde. Beror nog mest på att jag inte visste att man skulle behöva ha i såå mycket vätska och sedan tillsätta en massa mjöl för att få smeten som man ville. Men men, nu vet man det till nästa gång.



Hate Ipred

Kanske dags att byta över till Tele2?

Chili

Har varit en helvetsnatt.. mått illa och spytt. Blev alltså värre under natten, trots att det kändes ok igårkväll. Trodde ju till och med jag skulle orka jobba idag. Men fick ringa min avdelning klockan tre inatt och säga att jag inte kunde komma. Blev lite sur dock, för när klockan var typ nio imorse så var allt plötsligt mycket bättre, så tror jag egentligen skulle kunnat jobba ändå. Om jag levde på Marzipan från Lübeck igår (gåva från Pontus) så har jag levt på min choklad med chili idag. Underbart god. Lindt vet vad de sysslar med.

Ska försöka göra lite nytta idag ändå. Läsa lite om evolutionära könsroller och om olika läkemedelsgrupper inför tentan i maj.


Savants

Har sovit större delen av dagen sedan jag kom hem. Nyss gjort sesam- & havremjölk, med tillsats av vaniljsocker (glucos) och salt (elektrolyter) och såklart.. placeboeffekten. Legat och kollat på Vi i femman och Sveriges smartaste barn. Kan lugnt konstatera att deltagarna i Sveriges smartaste barn (som jag också antar är femteklassare?) lätt skulle krossa Vi i femman-deltagarna. Får dock lite (mer) ont i magen när jag ser föräldrarna på läktarna som ser jättebesvikna ut när deras barn svarar fel..

Enterit

Känner mig rätt så ynklig nu. Precis kommit hem från jobbet, är helt död eftersom jag inte alls har fått sova många timmar inatt (kom hem way too late) och var extraförstärkning, så fick sitta brevid en patient med neuroleptikabiverkningar och se honom sova gott de två första timmarna på jobbet liksom..Har även ont i magen, det står mellan matförgiftning från den väldiga bjudbuffén hos Pontus igår, eller Calici!! Hoppas verkligen det går över, är aldrig sjuk så när jag väl blir det, blir jag extremt patetisk.. ska ju jobba dag imorgon också. Nu ska jag lägga mig och sova. Partajandet hos Maria är således instället för min del,  ska bara vara hemma och vila/kurera mig.


En massa gott hos Pontus igår



Detta var stökigt och fullt kaos enligt Pontus..


Lovely curtains

Workshop

Åh, efter att ha kollat GUL så ser jag att de ändrat tid för dagens workshop. Vi börjar inte klockan 8 som det stod i schemat, utan klockan 9. Kunde alltså sovit en timma längre imorse. Surt, med tanke på hur svårt det var att gå upp...

Var mysigt igår när vi firade Marias tillblivelse till vuxen qvenna. Åt veganburgare på Jonsborg aka gamla hörnet och tjötade kvällen lång..

Idag blir det workshop som sagt, sedan ska jag handla, baka bröd (med Okara) och hem till Pontus för lite samkväme.. Jobbar tidigt hela kvällen, så får väl även idag bli en tidig kväll..

Födelsedagar

Sitter här och skolkar från skolan. Dock inga tentarelaterade föreläsningar, förutom en, men den kan jag ändå läsa in på socialstyrelsens hemsida *rentvår mitt samvete*. Funderar dock på om jag ska gå på handledningen eller skippa den och vara försöksperson på psykologiska instutitionen istället..

Grattis säger vi till Maria också, som blir 27 idag. Ska möta upp henne på Old Corner ikväll och äta lite (förhoppningsvis) god mat. Har ju aldrig ätit där innan, bara druckit.

Ännu ett grattis, till Pernilla som blir 25!! Henne får jag dock först träffa i juni! Många som fyller år i april alltså. Antar att det är extra mysigt i september :)

Måste ju även visa hur jag gjorde min tofu igår:


Okara, som blir över efter man mixat sojabönorna och silat mixet. Ska
jag använda nästa gång jag gör bröd.



Sojamjölken puttrar på plattan.


Silar genom gasväv.


Efter en stunds pressande i gasväven, återstår bara tofun. Blev inte så
fast som jag hade hoppats. Ska antagligen pressas längre.

stress

Fy f-n vilken jäkla pärs.. har flängt runt i halva stan på jakt efter följande. Ostduk, gips (kalciumsulfat) och klämmor.

Varit i följade butiker: Clas Ohlson, Hobbex, Knapp-Carlsson, Wettergrens. Hittade vad jag ville ha hos In-ex (gipset), Textur (ostduk) och Akademibokhandeln (klämmorna)..detta är alltså affärer av guld! Blev helt sjukt glad när jag träffade rätt, speciellt med tanke på alla konstiga blickar man fick när man frågade efter ostduk och gips liksom..

Fick även ett recept på solkärnsgrädde. Simpelt och bra.. min ostduk kommer således blir flitigt använd!




Pepp

Weeeee... kollade precis min GU-mail och såg att jag hade fått alla rätt på tentan! Jäklar vad han har rättat fort, sist tog det två veckor innan resultatet liksom, nu en dag hehe.. Har alltså fått VG på båda tentorna, gör jag bara hyffsat ifrån mig på fördjupningsarbetet så borde jag få VG på hela evolutionsbiologin. Pepp jag känner mig nu!


Milk

Igårkväll när jag skulle göra zucchiniomelett hade jag ingen mjölk hemma, så jag gjorde havremjölk istället. Blev jättebra. Hade även i sesamfrön för att få med kalcium, zink och selen också. Varför köper man Oatley´s när det är så extremt lätt att göra själv?


Sobieski

Vet inte om det märks, men mat har ju blivit mitt nya intresse. Kan ha att göra med mitt allt mer frigida leverne. Mat överger en aldrig, mat får en alltid att må bättre, trofast i alla väder osv.. finns det något bättre än en tjock skiva Cambozola över en anis- och fänkålsbrödskiva? Är i himlen just nu..min Tom Yam soppa blev faktist helt ok den med, hade med den till skolan idag. Utan att spilla ut den i hela väskan, som vanligtvis brukar vara fallet när jag tar med mig soppa.

Min tjeckiska brutta Alena hade med sig vodka till mig idag, en liter Sobieski. Lägligt nog jobbar hon i cafeterian i skolan, så har henne alltid nära till hands när hon åker österut och shoppar loss!





Tofu

Åh, har bestämt mig för att göra min egen tofu, googlade på en massa recept och hittade ett på den här sidan. Han gör tydligen sitt eget vin också, kanske ska fråga honom om han också är en kill-gillare :D Ska se var man får tag på gips bara.. kanske Clas Ohlson?

Sitter med sista frågan på tentan nu.. Fylogenetiskt systematik ska kort sammanfattas.. Har fram till 17.30 då jag ska träna. Sedan lär jag väl knappats orka fortsätta. Måste städa upp här hemma också, men kommer liksom aldrig för mig..har alltid en massa annat som ska göras. Tur att man bor så litet alltså, så det ändå går fort när man väl sätter igång.


Study

Hade skola på förmiddagen igår, sedan bar det iväg till fiskaffären, köpet ju inte rött kött längre, men desto mer fisk! Blev marulk, tonfisk och hälleflunda igår. Härliga fiskar det där.
Efter det träffade jag Malin och vi gick på stan en stund, handlade lite chilipulver och Tom Yam paste på Hung Fat Trading. Skulle köpa lite tång/alger också men hittade inget direkt.. ska dessutom försöka få tag i ett enkelt tofurecept, kan man göra sin egen tofu i sommar :)
   Var även på after work och tog en öl, innan jag stack till Erik och Malin hem till sig med sina kärleksbekymmer.. stackars jänta!
   Hemma hos Erik blev jag bjuden på ännu mer mat; Ceasarsallad och vin.  Kollade på film också, De ofrivilliga och Die welle. De ofrivilliga var väldigt bra, även om den inte lämnade så stort avtryck efteråt som jag trodde den skulle..

Nu är det strålande sol ute (som vanligt) och jag måste stanna inne och plugga. Framför datorn, printa ner de sista två svaren på min hemtenta. Men är jag effektiv idag så har jag mindre (kanske inget?!) att göra imorgon!

Speed test!

Don´t try this at home kids!



56 words

Speed test


Sprouts

Sitter här och smaskar i mig morgongroddar. Det var harvest time nu, blev ganska rejält med groddar från det välinvesterade drivhuset, drygt en liter.

Hade sjuka drömmar inatt igen. Skulle bl a döda en gråsugga som var inne i ett badrum (inte mitt eget) var en bautagråsugga som låg under en vit matta och kröp, jag tog 75%:ig dermagel och öste på. Då blev en kompis skitsur och sa att gråsuggan skulle få frätskador och en annan kompis instämde och sa att även mattan skulle få frätskador. Varpå jag försvarade mig och sa att alkoholen snabbt skulle gå in i gråsuggans trakéer och dö omedelbart. Sedan drömde jag även att någon hade kallat min blogg för en Abba-blogg. Fast det var i en helt annan sekvens. Jaja, är kanske ingen jungian men tycker det är lite kul att skriva ner sina drömmar. En i min gymnasieklass skrev ner alla sina drömmar i en bok bredvid sängen.

Har precis fått ut sista hemtentan i evolutionsbiologin. Ska sitta med den lite idag, samtidigt som jag ska sitta med mitt grupparbete. Hade även tänkt komma på ett ämne till fördjupningsarbetet i evo.biologin. Funderar på giraffers differentiering, mest för att jag läste lite om det i National Geographic under x-vaket på jobbet igår.



Mungbönsgroddarna

Par i ben

Kollar på UR-dokumentären Den hotade mannen som inte är så manschauvinistiskt som det låter (how could I, liksom) men handlar bl a om hur parabener påverkar hormonbalansen intrauterint och ger effekt hos manliga foster då.. feminisering och förkortat avstånd mellan penis och anus. Ökad risk för testikelcancer och en massa annat göjs. Var inte så länge sedan Råd och Rön här i sverige outade en massa företag, däribland Body Shop för att det visade sig att väldigt många av deras produkter innehöll rikligt med parabener som konserveringsmedel.

Tänker på hur det är med alla biologer som finns där ute och hjälper oss se förändringar i naturen, de upptäckte ju förändringar hos Valthornssnäckans genetalier på 90-talet, där honorna fått penisar (imposex), tack vare TBT-färgen på många båtar.

Men tänk på alla saker som inte upptäcks i tid, eller som ingen har råd/får anslag att forska om? Där företagen själva gör sina extremt partiska undersökningar. Usch..

DICO

Slutade jobbet för drygt en timme sedan, haft en väldigt skön dag. Trots att jag vaknade upp imorse och var riktigt bakis. Hade Mats och Erik på besök igår. Drack en hel del vin och öl. Gick sedan ut och träffade Patrik bl a. Kom hem lite för sent och med lite för mycket innanför västen. Sitte nu och kollar på en italiensk dokumentär; "Vi får inte gifta oss"och blir deppig över hur homofobin uttrycks i italien.

Tänker även på hur det är när jag undviker mina grannar, inte jag reflekterat så mycket över, en tänkte på det ikväll när jag kom hem att jag tycker det är pinsamt att stöta på min grannar liksom. Tänkte även att om man ser det psykiatriskt så skulle man säkert stämpla det som 'konflikträdd' eller dylikt, men om man ser det kulturellt så ser man det som typiskt 'svenskt'. Tänker främst på Hipp Hipps sketch ur Svenska för nybörjare, där svenskafröken ska lära ut svenska seder och bruk till invandrare, som bland annat innefattar att om man är på väg och ska gå ut genom sin ytterdörr, så måste man kolla genom tillhålet först, för att se så inga grannar befinner sig i trappuppgången som man skulle kunna riskera att stöta på.

Soja

Lade lite sojabönor i blöt inna jag gick till sängs igår. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med dom, men nu så har jag faktist rostat dom med lite kryddor..Blev faktist gott. Bra snacks liksom.


Kristi sista frestelse

Ibland får jag ett 'andligt sug', speciellt när det kommer till högtider så som påsk. Kommer ihåg när jag var liten och kollade på matinér, där stora delar av manuset var hämtat från Nya Testamentet, under mellandagarna. Nu är det dags igen. Kristi sista frestelse visas just nu på Tv8. Sitter bänkad. Passande nog på Skärtorsdagen.
   Även fått lite nostalgitrippar vad gäller musik. Lyssnat på gymnasiefavoriterna; Saint Etienne och Belle and Sebastian. Yes, jag var en poptönt. Köpte t o m gamla dufflar osv från Myrorna och gick runt i. Var inte snyggt någonstans, man var verkligen förvirrad på den tiden. Kände mig inte ens bekväm i det då. Något som är positivt med att bli äldre, man lär känna sig själv bättre och bättre. Faktist riktigt fint, tror att puberteten är det stora traumat hos oss människor. Det är då allting blir komplicerat och jobbigt liksom. Nu när jag är äldre, känns det som att jag gått 'tillbaka' till tiden innan puberteten där man var stark och säker i sig själv.
   Annars har jag jobbat idag, på en annan avdelning, suttit X-vak. Riktigt segt alltså, bara sitta där och ev. hindra någon från att skada sig själv. Men man försöker göra det så respektfullt som möjligt, både för mig och patienten. Imorgon ska jag upp tidigt och plugga hela dagen, i vår grupp ska vi nämligen vara klar med resultatdelen till arbetet efter påsk. Så har bara idag och måndag på mig att skriva ihop min del liksom, alla andra dagar (kvällar) jobbar jag ju.

Groddar

Hade obligatorisk föreläsning idag. Oxygenbehandling. Sista skoldagen innan påsken. Ganska skönt att vara ledig från skola ett tag. Men det är bara marginellt, eftersom jag fått en del extrajobb under påsk på psyket (imorgon, lördag och söndag) kan jag inte jobba så mycket på grupparbetet som jag vill, vilket resulterar i att den lilla ledigheten jag får, ändå kommer läggas på skolarbete.
  Träffade Maria efter skolan, vi köpte varsin grodd-drivbänk, som jag letat länge och väl efter. Vi gick hem till Angela och fikade efteråt. Åt tång-rom och kalasade på havrekakor. Fick även komplingarer från de båda att jag fått mycket finare hy. Alltså, min oljekombination måste verkligen vara svaret! Är inte alls så inflammerad runt näsan och pannan längre. Mycket mindre torr och huden har fått en annan lyster. Tur att jag upptäckt det här nu. Har även bytt ut mitt smör mot vegetabliskt margarin, ska jag konsekvent köra på det här. Mindre/inget kött, mycket fisk & skaldjur samt en massa frukt och grönt ska bli min framtida melodi.
   Nu är det tvättdags och jag är verkligen helt slut. Orkar inte plugga nu, läsa artiklar och sammanfatta är något jag får göra på fredag. Punkt.


Shrimps

Erik var här, jag bjöd honom på mitt hemmagjorda vin och vi kollade på Familjen Babajou - som var riktigt bra, men jag kände mig vääääldigt pk och svennig efteråt. Vilket resulterade i ett snabbt zappande till femman och Ballar av stål, lika underhållande men på ett helt annat plan.

Har föreläsning sent imorgon, så nu ska jag skala räkor till min fisksoppa som jag ska göra innan skolan börjar..



GG

Trodde aldrig det skulle hända. Men sitter här nu, med färg i håret och har precis sett ett avsnitt av Gossip girl. Trodde bara det var Ebba von Sydow-brudar och ytliga gays som kollade på den smörjan och eftersom jag inte tillhör någon av de nämda grupperna trodde jag, jag skulle vara förskonad. Men icke, som ett resultat av att jag varit ledig ett par eftermiddagar nu, så är jag lite för väl insatt i vad som försigår i Blair och Serenas liv.

EPDM

Åh, har varit en helt underbar helg. Jag var på El Perro Del Mar-spelningen i lördags. Med Patrik och Klas. Hon var jättebra. Långt över förväntan. Sedan gick vi till Gossip och väntade in Qimh och lite annat löst folk, blev riktigt mycket folk till slut och det vankades efterfest hos en gammal bekant. Efterfesten resulterade i att vi kom hem halv nio i morse, eftersom vi skulle luncha med Pontus redan 13.30 bestämde vi oss för att inte lägga oss, utan vara vakna fram till dess. Har nu vinkat av Qimh, ätit indisk buffé och är helt slut. Man blir verkligen aningen psykotisk när man inte sovit på över 24 timmar..ska ta en lång och varm dusch, sedan krypa ner i sängen och läsa lite..


Sara Assbring som El Perro Del Mar


Patrik och hans kusins kusin


Erika och Lizette på Gossip


Erikas tatuering


Pingst

Igår var en konstig kväll. Efter att ha tittat på två filmer i goda vänners lag, Patrik 1.5 (som faktist var en riktig feel-good-movie) och Botched (som var en grymt skön, lite annorlunda rulle) så skulle jag bege mig ner till järntorget för att möta upp Qimh och Patrik. Skulle dra till Gossip, de hade varit på Club Q innan. Men istället för att åka direkt, så stannade vi till vid en husvagn som Smyrnakyrkan hade ställt upp, där de bjöd på kakor och bullar. Blev att jag pratade kreationism och evolutionsbiologi (passande nog) med en pingstpastor. Som bjöd in mig till kyrkan nästa fredag då han skulle predika. Satt där i över en timma och efter det orkade vi inte fortsätta. Så då gick Patrik och Qimh tillbaka till klubben, som huserade på Röda rummet och jag åkte hem. Vilket var problematiskt nog p g a vattenläcka vid hagakyrkan. Så det tog närmare en timma att komma hem..

Patrik

Precis sett Patrik 1.5. Måste säga att den var riktigt bra, långt över förväntan. Ok, att slutet inte var så strålande med otrohets-förlåtelser osv, men annars var det en riktigt bra film, för att vara svensk.

Ska kanske gå på klubb Q ikväll. Minuset: ligger på Röda rummet, riktigt skanky!!

Äntligen fredag

Mina OCD:s alltså.. förut tränade jag minst fem dagar i veckan, no matter what. Det har jag lagt av med nu, kan träna tre gånger i  veckan och ändå känna mig nöjd och inte få det där dåliga samvetet som var så typiskt förut. Men nu, när jag bestämt mig för att vegetabiliskt fett är ok, så blir det att jag äter en matsked linfröolja (veg. omega-3) varje kväll, tillsammans med en tesked gurkörtsolja (GLA) och smörjer in ansiktet med nattljusolja (GLA). Har alltså fått nya rutiner. Blir alltid så, måste alltid ha rutiner och vanor att hänga upp livet på. Måste även äta minst ett äpple om dagen (fenolföreningarna) för att jag inbillar mig att det är nyttigt. Jag blir trygg av mina vanor, känner mig duktig och strävar mot någon slags optimal diet.

Har även fått besök av Qimh. Han ska vara här hela helgen, i min lilla, lilla lägenhet. Blir trångt, men vi får lösa av varandra i lägenheten =) Han har varit och föreläst på ett teknisk gymnasium nu, ska träffas och gå på after work sedan.
Ska snart åka iväg och handla också. Alltså, har fått en utbetalning på en bankgiro-check. Inte nog med att banken kommer ta pengar för att lösa ut den, måste dessutom stå i kö i typ en timme för att få mina pengar. Hur jäkla last millennium känns inte det?

Mitt i prick

Paranoia kan definieras som ett tillstånd med extrem känslighet för misslyckanden, oförmåga att förlåta förolämpningar, misstänksamhet med tendens att misstolka handlingar som fientliga eller nedvärderande, återkommande grundlösa misstankar av olika slag och en överdriven föreställning av sig egen roll och betydelse.

Usch och fy

Idag har det hänt mycket; Riksdagen har klubbat igenom rätten till ett könsneutralt äktenskap och Ipred-lagen har även börjat gälla. Fast i det senare fallet hoppas jag, med tanke på dagens datum, att det hela är ett aprilskämt.


It

Så jävla fucking störande! Satt med en i gruppen och sammanställde våra olika delar, framför allt våra källor. Sparade arbetet kontinuerligt, men när jag skulle skicka det till de andra i gruppen sprades det inte korrekt av någon anledning. Resultat: 2.5 timmes arbete HELT i onödan!! Hatar sådant. Bara för att man sitter vid bibliotekets datorer. Nästa gång ska jag be alla skicka in delarna till mig, min dator litar jag iaf på.

Time for change

Förändringens vind blåser. Sitter och kollar på riksdagsdebatten om könsneutralt äktenskap. Även om jag inte bryr mig så mycket om äktenskapet som sådant, så är det en juridisk och framför allt symbolisk viktig fråga.

Ska iväg snart och träffa de i min grupp, vi har bokat tid med vår handledare och ska diskutera upplägget lite mer ingående.

Måste även städa upp lite här hemma inför mitt stundande Sthlm-besök. Qimh ska bo hos mig över helgen, kommer redan imorgon kväll. Skönt ska det bli, att få lite sällskap i min lilla lya :D

RSS 2.0