-.-.-

ok, låter man billigt rödvin stå tillräckligt länge så kletar det fast mot flaskan, är det tanninerna eller vad? riktigt skumma grejer iaf..

o

Oj, lite dragen redan... började med rödvin på La Sombrita, tequila-shot och nu vitt vin hemma. Undrar hur den här kvällen slutar, vi ska antagligen träffa lite folk på Babar av alla ställen sedan. Jaja, kan väl bli trevligt. Ska dock inte festa järnet.. ska ju upp tidigt imorgon.

Men man ska inte underskatta alkohol alltså, har sina klara fördelar i sin legalitet och förväntade effekt. Dock är baksmällan ett fett minus. Känns väldigt 2002.

snart fredag

Diggar verkligen min praktikplats alltså! Känner att jag är in control och väldigt självständig där nu. Gillar läget. Sköna människor och sköna patienter och väldigt skönt att få vara ute i vården så mycket, att inte bara sitta framför datorn och rapportera liksom. Som man säkert gör på en del andra avdelningar i högre utsträckning. Imorgon är det sedvanlig fredagsfrukost, sjukgymnasternas tur att fixa iordning.

Det enda som suger är att jag måste göra den reflekterande uppgiften under tiden. Har nada inspiration. Känner inte heller att jag har någon större lust att gå tillbaka till skolan sen. Visserligen en kul kurs; diagnostik, men ändå...

Har inga direkta Halloween-planer, ska på after work imorgon, sedan träffa Maria på lördag.


Spooky

Kolla vad duktig jag är! Börjar först 13.30 idag, men redan up and running. Ska iväg och träna, känner mig grymt peppad :)

Kom också på att det snart är Halloween, vill göra något. Var ju på maskerad förra året, hade varit nice att göra något liknande i år, eftersom jag faktist är ledig på lördag. Om inget händer, så har jag ju en minut till västra kyrkogården, så kan i alla fall titta på alla gravlyktor. Synd att man då inte har sin nya kameramobil då..




Delish

Nygräddat bröd, riktigt smör, Port salut och stora basilikablad!

Ôh Dagny

Fy vilken oduglig människa jag är! Precis vaknat, lade mig att sova direkt efter jag kommit hem från jobbet, ISTÄLLET för att träna. Usch usch. Vi får säga att det är en tillfällig grej bara, i och med praktiken.
Man blir så konstig när man sover på eftermiddagen, helt död på något sätt.

Fundrar på att ta ett riktigt varmt bad sedan, med mitt grapfrukt-spaset (how very gay)

Märkte i alla fall imorse, att det är dags för handskarna, kallt. Men inte riktigt så kallt, att jag tar på mig vinterjackan, även om den är snygg, har inte lust att gå runt och svettas.

Ska nog även roa mig med att skriva en inköpslista till Ullared! Om inte det är white trash så säg!

*

Bara känslan när jag ställde klockan på 5.40 igår var skräckinjagande. Och nu sitter man här, så tidigt, så tidigt, innan morgonnyheterna ens har börjat.. då vet man. Eller vänta, de började för några minuter sedan, men ändå, ni fattar.

Till råga på allt så började det regna precis när jag gick upp, inte regnat på hela natten, men precis när jag bäddat ihop, så hörde jag regnet slå mot fönsterblecket. Just great! Så man väntar till vintern, då det åtminstonde kommer snö istället.






^ ^

Hemma efter en lång dag. Först var jag på a-studien, där jag fick placebo :( fast det var lika bra det egentligen, eftersom det gjorde att jag orkade iväg och träna sedan. Dessutom hamnade jag med två ganska trevliga tjejer, de fick alkohol i sina glas och sken upp som solar. Bestämde att jag ska komma tillbaka nästa fredag (7:e) igen. Hoppas man får alkohol då, för så är det bara att fortsätta med festandet och dra på after work sen liksom :)



Nu ska jag göra linsröra och baka bröd!

tjing!

CSN

Fick en uppenbarelse om att jag glömt något häromdagen, nämligen CSN! Kommer ju tjäna över deras förjävliga fribelopp (varför höjer man inte fribeloppet?), så precis gjort en ny e-ansökan där jag ändrat antalet veckor så att jag på det sättet höjer fribeloppet. Pratade även med dem i telefon, där se sa att man blir ev återbetalningsskyldig först efter två år ändå, men men, lika bra att vara på den säkra sidan.

Ska iväg på studien idag. Sedan borde jag träna och verkligen, verkligen, städa här hemma.. ser ut som värsta knarkarkvarten nu.

Har även blivit kontaktad av Hellmans drengar, får se om man ska joina denna sånglada (mestadels) bögskara :)

Eli(as)

Precis kommit hem efter att ha ätit middag och sett filmen Låt den rätte komma in, den var riktigt bra, förstår varför den har blivit omskriven. Men efter att ha snackat med ett hardcore-fan av boken förstår jag att filmen inte riktigt täcker allt (så klart), men att det tyvärr är en del intressanta detaljer som utelämnas.

Ska lägga mig nu, alkholstudien är ju så tidigt imorgon, redan 11.15 juh!

Natti

oo

Vill köpa parfym, den här sidan verkar ok. Eller så beställer man via ebay eller amazon o dy. Eller kanske i Prag, men kommer inte ihåg hur det var där förra gången, om de hade så bra utbud.

Mer och mer sugen på mobilen med den grymma kameran också, den måste jag ha innan Prag, så man kan ta lite tjusiga foton..

Ska iväg på middag och bio idag. Ska se Låt den rätte komma in, inte läst boken, men har en kompis som säger att den ska vara grym, plus att filmen har fått bra kritik, ska bli schysst..

Men först ska iväg till gymet (promise) så bäst o logga ner.

over and out

Call me

Hemma efter en skön kväll på Sejdeln. Var riktigt trevligt till slut! Träffade på Anna också, så vi bytte nummer och beställde in mat. Alltid skönt med spontana fröjder. Var även med i hennes syrras journalistuppgift. Får se hur det hela utvecklar sig.

Funderar även på att anmäla mig till Hellmans drängar, kanske hade varit trevligt att vara med i en kör ändå, trots att jag egentligen inte passar i kör, eftersom jag inte gillar att enbart sjunga i en stämma och inte få bestämma hur jag vill sjunga.
Men kan ju vara värt ett försök.

Ska strax hoppa i bingen och sova ända till sovmorgonen  då jag är leeeedig!





Blöt hund och röd hund

Hemkommen extra tidigt från jobbet idag, har en snäll handledare :)

Så ska man försöka sig iväg till gymet också, ta sig i kragen som det så fint heter.. för man vet ju att man alltid mår så mycket bättre efteråt och allt det där.. men vädret suger, regn och åter regn, har inte lust att gå utanför dörren just nu. Men men..

Ska baka bröd ikväll iaf, riktigt tantstil, så jag har för resten av veckan.. är ju förresten ledig både imorgon och på tisdag.. sure feels good.

Etanol

Har idag både tagit venprov, satt in en pvk samt gett otaliga subkutana injektioner. Trevlig dag.

Fått en massa godsaker på jobbet också, först fick vi persisk mat av en patient som hade lagat det nere i provköket. Sedan ungersk chokladkaka med mint och så fanns det allehanda naturgodis över från igår också.

Gjorde som sagt inget innan jobbet idag, så har lite lätt ångest över hur det ser ut här hemma. Men jag har ju två helt lediga dagar, mån-tis, så varför inte fylla ut dem med en rejäl höststädning? Inte som att jag har något bättre för mig.. förutom att vara med i alkoholstudien på tisdag då ;) Ja, kanske ska ta och städa direkt efter studien, roligare att städa full!


If I could turn back time...

Insåg just en sjuhelsikes bra sak, trots att Herr Bergvall ringde och väckte mig inte bara en, utan två gånger inatt. Får jag min kompensation imorgon. Ställer nämligen tillbaka klockan en timme! Detta var en bra helg att jobba på! :)

Arrak

Precis gått upp. Hade ju tänkt vara sådär hurtig och gå upp supertidigt (i min ögon) och träna innan jobbet. Men det sket sig. Får ta igen det imorgon, eftersom jag är ledig mån-tis, blir det träning hela tre dagar i rad då *lugna mig själv*...

Har förresten klarat farmakologitentan också. I ärlighetens namn var det ju bara en formalitet, men ändå skönt när man får det bekräftat :)

Kom och tänka på att vi tydligen ska ha ett botox-rum på jobbet, jag måste genast ta reda på mer om vad detta kan tänkas handla om, vet ju aldrig ifall man jobbar på en estetisk klinik i framtiden liksom. Nu lär ju inte våra patienter få det i ansiktet direkt, utan bara blockera nerver på andra regioner, men whatever.
Fick förresten hemmagjorda damsugare igår! Såå gott.. typ sockerkaks-deg som man dränker in i arrak, virar marsipan runt och doppar i choklad.

science

Eftersom ingen ville följa med mig på after work så har jag istället lagt i två maskiner med tvätt. Då tvätta för mig är något av en terapeutisk sysselsättning.

Ska iaf vara med i ännu en alkoholstudie, tredje gången nu, beroendemedicin på Sahlgrenska måste älska mig. Jag vet att jag älskar Cecilia, forskningssjuksköterskan till tusen. Trevligare människa får man leta efter.

,

Först nu man inser att sluta 21.30 och börja jobba 6.45 faktist är riktigt, riktigt jobbigt.. palla att göra det här ofta, konstigt att man får ha det så, om man ändå är medicinskt ansvarig liksom, blir ju sömndepraverad. Hur säkert kan det vara för patienterna på en skala?

-

Som jag befarade.. inte mycket tid för mig själv nu, bara att gå och lägga sig typ.

För övrigt haft det bra på jobbet. Stack folk s.c. och tog lite digitala BT.. ska bli ganska skönt att jobba helg faktist.

Corpus pineale

Jesus, vilka sjuka drömmar jag har haft inatt. Fick lite melatonin-piller av Enrique som jag var tvungen att prova ikväll. De fungerade jättebra, men var smått hallucinogena, fick riktigt konstiga drömmar. Mina grannar kan inte heller ha fått mycket sömn så som jag lät inatt, inte nog med att jag sjunger opera dagtid nu låter jag även på natten, får passa sig så man inte blir vräkt..

Börjar jobba 13.30, tänkte laga lite mat och så först. Ska bli kul att jobba kväll, mindre kul att jag slutar kl 21.30 ikväll och börjar 06.45 imorgon dock, straight (!) home to bed.

,

Ska strax ner och tvätta. Jobbar kväll imorgon och måste läsa igenom den tjocka luntan innan morgondagens pass, så borde rimligtvis göra det ikväll, men känner inte för det. Kan ev. bli så att jag går ut och tar några öl istället.. 

Har precis bokat in en tripp (laglig) till Ullared också. Den 11/11 drar vi, blir andra gången för mig i Mammons högborg; GeKås. Får se vad som ska inhandlas. En del julklappar kanske?! Finns faktist en del schyssta saker, gäller dock att vara picky och inte bara gå på prislapparna när man gör sin shopping där.

,

Precis varit på studieinfo då. Tre tillfällen skulle det vara, kommer in kl 21 på kvällen, och stannar kvar till 17 nästa dag. Man sover 8 tim, 4 tim eller 0 tim. Och ska sedan göra en del tester osv. För detta får man blott 3000kr, tyckte jag var dåligt. Dessutom skattepliktigt, så blir väl typ 2100kr kvar.

Så får se hur det funkar med schemat och så, kan nog göra det i januari om jag vill, hon skulle ringa mig längre fram angånde när jag vill göra det. Eftersom jag har en ganska mastig kurs efter min klinik nu så tror jag att nästa termin hade passat bättre.

Fick även min utbetalning från Astra idag, gött det, hade nästa glömt bort de pengarna :) Verkar som att jag inte kommer behöva ta CSN-lån nästa termin också ;)

,

Ska se till att skaffa en sån här , då kommer min blogg även bli mycket intressantare, då jag kan ladda upp en massa bilder osv :)

Ska strax iväv till medicinaregatan angående studien, är riktigt trött alltså.. Sedan är det ju meningen att jag ska läsa igenom den tjocka luntan med info om min praktikplats också, undrar när jag hinna med allt..

natti

(Ännu) En sen kväll. Så går det när man är spontan. Fast haft det jättemysigt hemma hos E. Ätit en massa god veganmat och snäll som jag är så var det jag som diskade.  

En väldigt gullig grej hände på vagnen hem nu. Tre ganska grabbiga killar, aspackade. En av dem mådde väldigt dåligt, då satte sig den andre brevid honom och höll om honom.. manlig vänskap när den är som bäst liksom. Var typ hip-hop:are också, gjorde det hela ännu mer otippat och sött.

Det störande nu är att jag måste upp tidigt, eftersom jag ska till sömn- och vakenhetscentrum kl: 10, idag, då klockan passerat 00.

Curry

Håller på med en supergod kycklinggryta. Med Madras-curry, my favourite. Ska sedan iväg till Röhsska och kolla på en utställning om smyckekonst. Kanske inte jättesugen, men ska gå med gemmologen ;)

De hörde även av sig från sömn- och vagenhetsstudien idag, ska gå dit imorgon och läsa igenom studien osv. Spännande, hoppas den är nästa år så jag inte behöver krångla till det för mig. Har ju redan tjänat max enligt CSN den här terminen.

,

Åh, denna pärs med att återställa dygnsrytm. Kommer inte i säng för 01 och kommer inte upp ur säng förrän efter 11-tiden. Var hemma hos Karro och Erik igår. Drack screwdrivers, åt polsk korv och hade det jättetrevligt. Men var inte hemme förrän vid 2-tiden. En massa crazy människor på stan också när jag skulle hem. Drugs are just not for everyone ;)

Ska läsa på mig om min avdelning idag också, fick en riktig pärm med massa info. Finns tydligen något som heter Neurobics, hehe...

Fick brev från CSN idag, blev riktigt nervös när jag såg det. Jag menar, att få brev från dom mitt i en termin kan inte båda gott. Men det gjorde det visst, fick avskrivning av en del av mina lån. Antar att det var för det jag pluggade på komvux, när jag läste in naturämnena. 



Arteria cerebri media

Har precis ätit filbunke. Tyckte det lät så härligt norrländskt/finskt-exotiskt så jag var tvungen att prova. Men någon äckligare konsistens får man leta länge efter! Som vitt snor typ, inget jag gör om med andra ord.

Har för övrigt haft min första praktikdag idag. Mycket bättre än förväntat. Men med tanke på min i grunden rätt så svartsynta livssyn så är det inte svårt att få mig postivit överraskad! Hade en jättetrevlig handledare. Var med på en vårdplanering (där det beslutades att patienten skulle vara kvar i två veckor till) och läst in mig på en massa journaler.
Personaltätheten är ju väldigt hög på min avdelning så var en väldigt lugn dag. Tippar på att det kommer så förbli i de kommande tre veckorna. Dock var det lite deprimerande med de unga traumafallen. Två stycken födda -88, en satt i rullstol och hade afasi, får en att uppskatta livet mer.

Here come again

Ok, here goes. Om ca 60min gäller det. Klinik i tre veckor. Nervöst, men jag tror och hoppas det går bra. Bara man behåller lugnet och har lite självdistans.

Polyneuropati

Har läst på lite nu inför imorgon. Substantia nigra och neostriatum det självklara sambandet för vissa av patienterna. Samt polyneuropati hos en del skulle jag tro. Phew.  

Har märkt att när man bloggar så tvingas man att formulera sina tankar mer och mer, för sig själv (och andra). Vilket gör att man benar ut begrepp och åsikter som man tidigare bara diffust gått och tänkt på. Är mer och mer övertygad om min liberala böjning politiskt t ex. Dock känner jag att man måste resonera utifrån verkligheten och inse att alla inte kan borga över sig själva maximalt och kan behöva hjälp på traven.
Appropå liberalismen, så finns det en massa strömningar. Detta är en bloggare som jag tycker lyckats fånga mycket av det goda med en liberal tankegång:
Hon verkar vara en väldigt intressant person. Att hon bara är 19år (!), är grym på att formulera sig och dessutom snygg (couldn´t help but noticing) samt har många vettiga åsikter gör att hon säkerligen kommer bli ett namn i framtiden.

Gloomy Sunday

Precis pratat med min "områdesgranne". Förklarat för henne att jag inte kan bära ner henne från hennes tre trappor upp (lååång historia) men vi pratade ganska länge på telefon och sa att hon gärna får ringa igen om hon vill prata osv.

Idag händer inte mycket, ska väl angsta en del inför morgondagen i vanlig ordning, sedan ska jag väl träna och laga mat. Funderar på om Kelly´s är en bra idé denna afton.

-

Såg precis Felon , den var bra, men inget mästerverk. Ingen film man kommer ligga och grubbla på inatt direkt.

För övrigt angstar jag lite för praktiken på måndag. Ska bli kul på ett sätt, men lite nervigt. Dessutom vet jag inte hur mycket vi får öva att sätta PVK och ta venprover osv när det ändå är rehab liksom. Oroar mig lite för att det BARA blir basal omvårdnad och medicindelegering liksom.

Stör mig även enormt på att jag inte kan lägga upp inlägg här, utan att skriva dit en rubrik. Går inte. Alltså rent systemtekniskt. Så ha förtröstan när min totalt fantasilösa rubriksättningen mer och mer går åt enskilda tecken typ; '-', '"', '&' osv.. fösöker inte göra ett statement utan bara viljelöst följa systemet.

Smell ya later

Kom nyss hem från stan. Lyckades boka tågbiljett TILL Kastrup också, var ju omöjligt att göra det på SJ:s hemsida. Så nu är hela Pragresan bokad, skönt skönt. Hittade inget direkt att shoppa, så vi gick till Burger king och käkade fettdrypande mat istället, yummi!

Är helt slut, fastän jag sov så många timmar inatt, ska nog gå och lägga mig en stund till snart. Blir nog en lugn helg på det hela taget. Vill köpa lite ny parfym. Barnsligt förtjust i dofter..

CD

Nyvaken. Får alltid lite lätta skuldkänslor när jag går upp efter 12. But what is a boy to do? Har ju haft ett antal nätter nu där jag sovit mindre än vad som känts tillfredsställande, så unnade mig att ligga kvar i sängen idag.

Frågan är bara hur man ska carpe diem denna dag.

Recap

Har precis kommit hem efter en lyckad kväll. Efter after worken gick vi till Sejdeln, där träffade jag helt, extremt oväntat på Helena. Min tidigare kursare, det hade tydligen tagit slut mellan henne och hennes pojkvän. Kändes absurt, eftersom jag pratade med henne för några veckor sedan och då var allt så bra och hon hade acklimatiserat sig väl i Stockholm. Och nu var hon alltså tillbaka i Göteborg, eller snarare Hönö, där päronen bor. Men hon verkade inte allt för deppig, vilket var skönt. Och om man ska se till det positiva är det ju att vi kan umgås mer nu, klen tröst för henne kanske ;)

Vi gick även på födelsedagsbjudningen hemma hos Micke och Robin, var riktigt mysigt. Första gången jag satt min fot i deras fabulösa lägenhet också, den var inte dålig. Det bjöds på tårta och kakor, plus en massa dricka. Dock tog jag det lugnt, sitter ju faktist och skriver det här inlägget efter två-tiden, i relativt nyktert tillstånd. Var trevligt att träffa folk jag inte träffat på flera månader, ja år faktist. Dock pinsamt med folk som vet precis vem jag är, men jag fullständigt suddat bort deras persona ur minnet. Var en som hade träffat mig på en annan födelsedagsfest för fem år sedan, alltså bara en gång, men som visste precis vem jag var, vet inte hur jag ska tolka det..
Eftersom vi hade fullständig idébrist på vad vi skulle ge Robin, så beslöt vi oss för att ge honom en menora. Fredag är ju början på sabbathen och att sedan Erik råkade ha en menora ståendes hemma var ju bara turligt :)

Får se vad lördagen har i sitt sköte. Funderar på att hitta på något kul, har ju faktist två kommande helger av jobb framför mig, börar ju min klinik på måndag. Så får ta tillvara på alla tillfällen som bjuds.

-

Ska strax iväg på fredagsrutinen nummer ett, nämligen after work på La Sombrita.. fy fan vad förutsägbar jag är. Men, what can I say, maten är ju så god och lägg därtill spansk öl så har du en eftermiddag.

Innan detta ska jag dock hämta ut IFK-biljetter, är inget fotbollsfan men har fått gratisbiljtter, som jag tänkt sälja på blocket :) Är matchen mot Djurgården första november, så om någon är intresserad, just let me know!

Blir kanske att jag drar hem till några kompisar i Johannberg ikväll också, en som fyllt år nämligen, men får se.




Niemi

Kollade på Populärmusik från Vittula igår, läste boken när jag gick i gymnasiet och gillade den skarpt. Filmen var bra, dock svårt att altid lyckas få till miljöer och karaktärer så som man föreställt sig dom, när man får fantisera fritt utifrån en text. Är något med det norrländska/finska vemodet som attraherar mig. Mörkt och kallt åtta månader om året, dricka HB, skogen och röda stugor.. ja, inte helt fel.

Statens järnväg(r)ar

SJ, sj, sj.. vad gör ni med míg? Nu går det inte att boka den perfekta biljetten till Kastrup som man har spanat in så länge.. första klass, för 104kr, eftersom Öresundstågen krånglar. Men det håller inte Skånetrafiken med om, som i sin tur skyller tillbaka på SJ. Hm. Orkar inte boka en ännu tidigare avgång, när jag nu hittat denna underbara biljett. Så sitter än en gång i telefonkö, arma öde!
 


Hostel pension 15

Heter vårt hostel i Prag.. äntligen bokat! Efter mycket "av och men" med allas vår Olga så är det kirrat!

Har precis avnjutit en underbar pastsallad, hade i stekt bacon, solrosfrön, halloumi, rödlök, färskstött svartpeppar (är ju stol ägare till en mortel i granit) yummi!

Funderar på om jag ska iväg och palla äpplen ikväll.. finns ett stort äppelträd typ 5min bort, funderar på att göra äppelmuffins, måste ju trots allt inviga mina tvål/muffin-formar av silikon.

Laundry basket

Håller just nu på att tvätta. Gillar att tvätta, ett enkelt sätt att känna sig duktig på. Oavsett hur dagen blir, så har jag liksom ändå åstadkommit något, jag har nämligen tvättat.

Har varit lite struligt med att boka hostel i Prag, jag och Micke håller frenetiskt på med det just nu, genom att maila den allmänt kända "Olga". Denna Olga är väldigt tillmötesgående och hennes kontaktnät är guld värt. Vi får hålla tummarna.

Analyze that!

Har känt mig trött och konstig idag. Funderar på om det beror på min molande visdomstand eller sömnbrist.

Hade så sjuka drömmar inatt. Första drömmen bestod av utmärglade, arma katter som huserade vid vasaplatsen, random liksom. Bl a en sorglig kattmamma med tre ungar.. hatar att se djur lida!

Vid den andra drömmen var jag typ tio år igen, lekte på en gård med en massa konstiga irrationella barn. Den kändes ganska lång, en i min klass var för övrigt mamma till en av barnen på gården.

Brötchen

Håller på och gräddar rågbröd för tillfället, min nya "gör-det-själv"-filosofi fortskrider således. Köpte ju pastamaskin för några veckor sedan och har hitintills inte köpt något bröd, utan bara bakat :)

Annars så har jag en visdomstand som börjat göra sig påmind, molande värk mest hela tiden..Ihh..visar väl att även solen har sina fläckar aka att inte ens jag klarar mig utan dessa evolutionära resterna..

åh

Åh, hatar grupparbeten. För det första tar det väldigt lång tid, man ska träffas femtielva gånger (för att folk inte känner sig bekväma med internet-konverstioner och dylikt), sedan kommer man ändå inte fram till något vettigt, det slutar ändå med att man får göra allt jobb hemma. Är något av en kontrollmänniska så gillar inte att inte få bestämma allt. Att bli motarbetad och ifrågasatt. Men framför allt hatar jag mig själv i grupp, blir en sån mes! När jag sitter ensam hemma i min trygga kammare har jag världens idéer och vet precis vad jag ska göra, men när jag hamnar i grupp rinner allt liksom ut i sanden. Stör mig på mig själv, att jag är konflikträdd. Har visserligen blivit lite bättre med åren, men när man har grupparbeten och ska bestämma saker ihop blottas liksom min osäkra sida och jag hatar det!
Måste genast bättre mig på den punkten om jag ska lyckas i mitt arbetsliv, om man inte vill bli överkörd av framtida kollegor osv. Gruppsykologi is the shit!

..

Känner mig ovanligt fräsch, för att ha kommit hem vid 00.30-tiden imorse och sovit ganska dåligt.
Ska som sagt vaccinera mig INNAN gruppmötet kl 10.30, tänkte jag skulle vara lite hurtig och utnyttja dagen.

Bokade iaf flygbiljetterna igår, härligt att ha något att se fram emot i höstmörkret. Kände att jag kunde kosta på mig en resa nu när jag fått stipendium samt snart kommer få pengar från Astra Zeneca.

Har även tänkt att jag skulle anmäla mig till någon extrakurs, har funderat på lite extra farmakologi eller biomedicin hade varit roligt, tror att jag skulle hinna med det, gärna på distans.


Sweet autumn

Ska strax iväg och möta upp Jens o co för att boka vår Pragresa. Underbart ska det bli..

Imorgon hade jag tänkt vaccinera mig också, skolan betalar ju för Hepatit B-vaccin och man ska ju ta två doser med en månad mellan, sedan en dos sex månader efter det, skulle egentligen tagit min 25/8 men det hade jag HELT glömt bort, typiskt, så tänkte dra dit innan jag ska på gruppmötet. De har ju drop in, Sahlgrenska akademien betalar :)

Är helt seg i huvudet, vet inte om det är den analkande höstens fel eller om jag behöver ha starkare linser, känns som att linsen på högerögat behöver upp ett snäpp i styrka, från -3,25 till -3,50 skulle jag tro.. undra om man ska orka konsultera en optiker först eller vara sådär härligt spontan och bara beställa ett paket med starkare linser?

Queen Diana

Åh, V  kommer tillbaka! Min älsklingsserie när jag var typ 8-9 år.
Hoppas bara de hittar en värdig ersättare till Jane Badler i rollen som bitchiga och helt underbara Diana. Fast vad vet jag, hon är säkert helt botoxad vid det här laget och kan spela samma roll igen :)  



Men Ann då..

En riktig högerödla när det gäller amerikansk politisk bevakning är Ann Coulter. Föga känd i sverige, men riktigt underhållande. Vass som få. Men ack så fel hon har. Hon går just nu på högvarv inför president-valet och värnar, föga förvånande, framför allt för Sarah Palin.

Utdrag ur hennes senaste blogginlägg:

"If Sarah Palin had made just one of the wildly inaccurate statements smugly uttered by Sen. Joe Biden in last week's vice presidential debate, there would have been 3-inch headlines in newspapers across America. (I can almost hear Katie Couric asking me, "Which newspapers?")

These weren't insignificant errors, such as when Biden said, "Look, all you have to do is go down Union Street with me in Wilmington or go to Katie's restaurant or walk into Home Depot with me where I spend a lot of time, and you ask anybody in there whether or not the economic and foreign policy of this administration has made them better off in the last eight years."

It turns out that Katie's restaurant, where Biden gets his feel for the average American, closed 20 years ago. The only evidence that he spends any time in Home Depot is that it appears that a pipe wrench fell on his head one too many times..."


Cogito

Ohh, första inlägget..

Ska inte alls göra något stort av det, utan bara skriva på precis som vanligt.

Allt detta medan jag kollar på partiledardebatten på SVT..

Har ju under de senaste veckorna mer och mer insett att jag är liberal till min läggning. Liberalism betyder så mycket och det är såå många som har tagit det i sin mun sedan franska revolutionen, så visst, säger inte så mycket egentligen. Men min stora förebild i riksdagen Birgitta Ohlsson är just socialliberal, ett epitet som jag försonats med att kalla mig. Låter lite urvattnat och tråkigt kanske, men ändå där jag har mina sympatier.
En liberal människosyn, tror på varje enskild människas rätt, oavsett sociologisk tillhörighet, typ; etnicitet, "klass", sexualiet osv. Samtidigt som man vill ha en grundläggande välfärd. Därav social-liberal.
Nu låter väl detta som ljummen mellanmjölk, men tji, icke! Tror inte ett dugg på ( i de flesta fall) vänsterns skrålande om feminism och andra begrepp som är till att polarisera oss individer. Tillåt mig förklara:

Såg Beckman, Ohlson & Can på SVT (Jesus, vad public service har tagit sig in i mitt inlägg) där bl a Nyamko Sabuni var med och skulle diskutera svartas situation i sverige. Hon fick frågan om hon kallade sig för feminist, varpå hon svarade att hon inte gjorde det, med motiveringen att hon var liberal, demokrat och att hon således självklart var mot diskriminering av alla de slag. Jag tycker det säger allt. Att hela tiden säga sig företräda diverse minioriteter/utsatta grupper och argumentera för deras sak, blir så enkelriktat. För kallar man sig för feminist, så glömmer man bort homokampen, de handikappades utsatthet, diskrimineringen mot invandrare osv.. ploppar hela tiden upp nya grupper.
Känns mycket mer välgrundat då, att se till varje individs absoluta rätt. 

Kan ha mycket med min mer biologiska syn på människan att göra (can´t blame me, har precis läst farmakokinetik juh) att vi faktist alla är olika och att det är våra egenskaper och det vi åstadkommer som ska spela roll, inte om vi är födda i rätt familj/område osv.  Tänker på det med att man alltid satsat väldigt mycket resurser på barn som haft det svårt i skolan, men glömt de barnen som varit överbegåvade och som kanske hade kunnat utvecklas mer om det gått i elitklasser osv, där felet ligger med dagens modell (börjar dock arta sig, stockholm har fått sin första elitklass på gymnasienivå) att man alltid satsar på EN grupp, men glömmer den andra. Precis som med det jag tidigare skrev, att man satsar på feminismen men glömmer homokampen t ex. Var ju inte alls vänstern i USA som så starkt pratade om kvinnors rättighet, som startade homokampen, utan de liberala och Stonewall riots såklart. Man måste ju ändå ha visioner och kämpa för den bästa av världar á la Voltaire, även om många kan hävda att det är verklighetsfrämmande.

Angående partiledardebatten så är Jan Björklund fruktansvärt osympatisk och Göran Hägglund en riktig sötnos, trots hans naiva och lite väl gudfruktiga politik.

För övrigt måste ni gå och se (eller ladda ner) Wanted. Riktigt skön rulle. Med snygga Angelina.

Mitt aningen krystade och väl politiska första inlägg är härmed avslutat.


RSS 2.0