Halal

Oh Lord! Precis sett på Debatt. Bubblar riktigt inom mig. Huvudämnet var att de skulle diskutera Carl Hamiltons utbrott, när de tre muslimska programledarna för Halal-Tv vägrade skaka hand med honom.

Men mina åsikter är ganska klara. Har respekt för religionsfriheten, men tycker det är sorgligt när man gör skillnad på kön. Kvinnorna vägrade skaka hans hand för att han var man, hade han varit kvinna hade det varit ok. Känns väldigt medeltid och väldigt fel. Jo "fel" och "rätt" när det gäller religionsfrihet är väl inte det lättaste, men ändå. Sedan att de refererar till Koranen känns vanskligt. Väldigt många muslimska kvinnor skakar hand med män, allt handlar ju om hur man tolkar de olika surorna. Kan ju inte bara hänvisa till sin religion och sedan göra som man vill, tänk Åke Green. Problemet med religion i många fall handlar om inkonsekvensen, att man selekterar materialet. Tolkar det olika. Nu är väl materialet i sig självt inkonsekvent om man t ex ser på bibeln som består av en massa mängd böcker och författare, från olika tidsåldrar.

Blir väl alltid svårt när man hittar gränslandet mellan den personliga integriteten (man väljer själv vilka man vill skaka hand med) vs diskrimineringen/likabehandlandet. Är ju betydligt lättare med religiösa friskolor då exempelvis, som jag tycker är förkastligt. Men som man då kan motivera med nationella lärandemål och behovet av en gemensam värdegrund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0