Advent

Precis hemkommen från Adventsmyset hos Maria. Var riktigt kul, utvecklade sig till en skrattfest, där vi mest kollade på en massa sjuka klipp på Youtube. När vi inte drack tre sorters glögg, eller åt en massa god hemgjord choklad då. Är proppmätt och nöjd med min söndag, fastän jag inte har tränat eller gjort något annar speciellt hurtigt. Hann dock med att plugga lite innan jag begav mig.


Lite av de härligheter som bjöds.


Maria med sjukt varm glögg, vi kunde inte låta bli att skratta när hon kom ut med ugnsvanten och rykande het glögg liksom.. kunde tyvärr inte ta fler bilder, eftersom batteriet dog :( annars hade jag tagit på en massa andra roliga människor som också var där..

Det är i soprummet ALLT händer..

Igår kväll när jag skulle slänga lite skräp såg jag att Marina hade lagt ut lite fler obskyra matpaket, fast det var några andra som skulle få välbehövlig proviant nu: "hjältinnan", "Zlatan" (hon verkar hålla sig till Italien) bland annat. Men kunde tyvärr inte ta något kort, för jag hade inte med mig kameran. Visst, jag kunde hämtat kameran, soprummet ligger ju bara 20m från min dörr, men... det hade bosatt sig en person inne i soprummet (!), weird alltså.. på andra sidan, där man dumpar av elektroniken, såg inte vederbörande först, så blev lite perplex, men personen hade ryggen vänd mot mig och hade dessutom ställt upp en madrass som han/hon vilade sig mot. Det hela var mycket bisarrt. Men.. jag fick med mig en skitfin tekanna. Helt intakt var den också, lite skanky att ta grejer från soprummet kanske, men kunde inte låta bli, den var så snygg och så gör man ju en miljögärning också, eller nått..


Visst var den snygg.. riktigt bastant också. Nu måste jag ju bara börja dricka te också.

Video

Filmade från festen igår, har äntligen lyckats ladda upp den på youtube och embeddat den här :) Enjoy!


Snuri

Var på Snuris födelsedagsfest i Örgryte igår. Det var fun, fun, fun. Snuri är så himla underbar och snäll alltså. Bjöd på en massa gott, både kakor och muffins osv, samt dryck.
Sedan skulle de andra bögarna ut på Queer, men det orkade inte jag, så åkte hem runt midnatt. Helt ok, men vaknade ändå inte förrän halv tolv idag, vilket betyder att det inte blir någon träning eller så, eftersom jag har tvättid kl 16 och dessförrinnan (typ nu) ska iväg och handla pepparkakor och lite annat inför morgondagen.


Detta var vad som mötte mig när jag kom hem till Snuri. Bögarna satt i cirkel vid hallen och spelade Uno. Osocialt värre (minglade ej med heterosarna). Men det dröjde dock inte länge förrän jag också slog mig ner på golvet, och krossade samtliga medspelare i poker :)


Födelsedagsbarnet, tillika värdinnan för kvällen. Får här handfast hjälp av Patrik.


Twister!! Jag vägrade dock deltaga då min leder är lika rörliga som Chers mimik.


Andy! Sweety-darling! Samtalar med Nathalie.


Passerade Liseberg, min gamla arbetsplats på vägen hem. Tänkte besöka parken någon gång i december..

SweFair

Nyss hemkommen från Riksstämman då. Hade det jättetrevligt. Långt över förväntan. Gick med Fanny från klassen. Intressanta utställare och föredrag, samt mycket gott snack och dryck. De flesta utställarna hade tävlingar, vi deltog i typ alla, men vann nada! Fick med mig ett USB-minne på 254Mb liksom, sucks. Men en massa goda smörbullar och chokladbitar fick jag i mig istället. Weirdaste var nog när en full manlig gynekolog började stöta på mig och Fanny samtidigt, weird!


Fanny poserar med sina påsar, som dock inte syns på bild


En liiiiten del av mässan


De hade typ ett helt fältsjukhus på plats, riktigt coolt. Ska tydligen iväg på fredsbevarande uppdrag i Afghanistan.


Men det bästa av allt: alkoholen!! Öl, vitt vin, rött vin, vinglögg, you name it. Made my fair kan jag säga ;)

Feathers and down




Är såå trött..Pratade med Maria igår intill midnatt och nu har jag gått upp extra tidigt för att samla tankarna inför examinationen. Oh, let this be a good one!

Stämma

Efter examinationen imorgon ska jag gå på Riksstämman! :) Sahlgrenska Akademien bjuder. Unna mig lite mat och drinkar hade jag tänkt. På något sätt lyckas det alltid bli after work på fredagar, hur schemat än ser ut =)

L&B

Både sorgligt och oväntat:.

Morning has broken

Är svinkallt i min lägenhet, sitter här med en filt och kuttrar.. brr..

Ska iväg till skolan lite tidigare idag, öva lite inför den kliniska examinationen vi ska ha imorgon, lite nervigt faktist.

Kollar på tv8 nu, Christer Sturmark (lite av en idol) intervjuar Eva Dahlgren, hon är så himla seg alltså.. jag menar, Kristina Lugn är seg, men när hon väl säger något så är det helt brillant, men med Eva är det mer.. olidligt flummigt på något sätt.. men ett intressant ämne de diskuterar dock (tro) så jag kommer nog se färdigt på intervjun.

Biomörker

Snurrade till det med filmen, var naturligtvis Burn after reading vi skulle se idag. Och bra var den, skruvad komedi liksom, I like. George Clooney var faktist hetare än Brad Pitt för en gång skull..


Strängeligen förbjudet det här.. men var tvungen att prova.


Julgran mitt i allt.. myyys..

Twilight

Jo, jag vet. Är säkert fem år efter alla, men what ever. Har laddat ner ett helt fantastiskt program. YouTube downloader, gör att man kan ladda ner grejer från Youtube och sedan även konvertera om de till diverse olika format. Supersmidigt!

Snart ska jag iväg på bio och se Twilight, hyser inte jättemycket hopp, men hoppas jag blir positivit överraskad.

Men först: plugga!


Merkantilism

Är alltså helt beroende av Tradera. När man har lite för mycket tid och lite för mycket pengar på sitt konto så blir det bara så.. dras liksom dit och bjuder på fan allt. Från parfymprover till SD-kort.. därav alla små paket :)

Sugar in so many ways

Nu har jag suttit och pluggat Diabetes Mellitus så att jag spyr och blir förfärad på samma gång.. stackars alla dessa sjuka människor. Ska genast investera i glukosmätare. Har jag inte känt mig lite väl törstig och trött de senaste dagarna? Blir riktigt nojig nu, under den här kursen, när vi dessutom fått en massa patientfall att relatera till..
Inte undra på att en i klassen fått blodfobi och fått uppsöka privat terapeut.

Nä, nu ska jag sova, diabeteskoma, höhö..ta-ra!


-¨-

Tja, vad kan man säga.. ännu ett :)


Flås

Nu har jag varit duktig. Gjorde faktiskt slag i saken och begav mig ut på en joggingrunda. Väldigt skönt. Kallt till en början, men när man väl fått upp flåset anlände även värmen.
Sprang upp på Högsbohöjd och in i Ruddalen. Aldrig sprungit så lång in förut. Skönt att slippa en massa folk, på sommaren kryllar ju det av motionärer där, nu var man all alone, nästan i alla fall. Höll upp i hela sextio minuter, innan jag kom på att jag faktist måste lägga mig tidigt idag, eftersom jag ju egentligen är trött..


Moské vid Högsbohöjd


Sprang förbi en stor bandyplan, kidsen måste ju trott att jag var värsta pervot som stod och tog kort när de spelade, hehe


Även en stor ishall fick jag på bild

Stjärna

Hemma efter en hel dags skola. Inte mycket annar har hänt, förutom att den första snön har kommit! Inte mycket till snö (därav inga bilder) men ändock.

Blev så julmysig av mig så jag köpte en julstjärna:



Ska kanske ge mig iväg i joggingspåret sen. Min nya grej liksom.. får se hur det går..kanske inte så smidigt att ta upp en aktivitet som löpning så här mitt i vintern liksom..

Söndagsmiddag

Har precis lagat mat, pasta och svamp- och ostsås. Blev gott, har jag så det räcker ett par dagar typ. Lika bra det.
Måste visa er pastaprocessen:


Enkel men bra pastamaskin, passar t o m in i mitt lilla kök


Tagliatelle på tork


Färdig produkt. Hade i oregano i pastadegen den här gången, blev gott


Annars vill jag bara sooova, är såå trött verkligen. Har dessutom skola hela veckan, examinaton på fredag också... hektiskt värre.

In vino spiritas

Blev inte så lugnt igår som jag först hade trott. Började med att Hillevi kom hit efter 14-tiden. Sedan handlade vi middagsmat och började göra drinkar :) Hon hade P2 och jag Gin & Tonic. Delish!

Sedan åkte vi hem till Erik och Karro och fortsatte drickandet och ätandet där, hade med oss en jättegod valnötsglass. Efter det tog Hillevi "taxi hem" ;) och jag joinade upp Jens o co vid Bee-bar. Trevligt. Sedan fortsatte jag och Jens till Gossip, var väldigt mycket folk, och jag var ganska trött så var inte där så länge.

Borde snart gå iväg och träna, sedan laga mat, som jag även kan ha med mig till skolan imorgon (då måste det vara seriöst)  och även plugga lite.


Hillevi redo för en lördagskväll :)


Karro tog det relativt lugnt, skulle iväg till paranterserna sedan och hälsa på äldsta syrrans (hon har sex syskon!) barn.


Festbordet hos Erik & Karro, glass, vin, sprit, piller - precis som sig bör


Anders And på Bee-bar


Patrik levererar sin sängkammarblick


Long time no see, Martín på Gossip, var annars? :)


Och slutligen; hämtade ut ett stooort paket igår också

Mysfredag

Hemkommen från Maria. Sov över där igår, det var mysigt. Egentligen skulle Karin och Angela också varit med, men de fick förhinder, så det blev bara jag och söta Maria :) En massa gott snask hade vi också samt drinkar, det var myyys...


Maria var glad om än lite snuvig, kroniskt var det också, hö hö hö..we´re in this together bitch! ;)


Vi hade t om folkisar sedan senaste festen...


Och goda spritiga drinkar.. Men de drack jag tydligen för många av, eftersom sedan, när jag skulle borsta tänderna, märkte jag det inte först, men när jag frågade Maria om hon hade köpt en specialare till tandkräm eftersom det smakade så "parfymigt" skrattade hon ut mig. Jag hade tydligen använt någon typ av hårstylingsgrej som tandkräm, haha..pinsamt. Men tandkrämen var till formen riktigt lik aquafresh´s tandkräm som jag hade när jag var liten, plus att den ju stod precis brevid tandborsten, lätt hänt, skulle jag vilja hävda :)


Vad jag trodde var tandkräm (Can you blame me?)


Så här ser Aquafresh tandkräm ut, väldigt snarlik (till formen) stylingprodukten


Fick sova på hennes sköna soffa, funkade riktigt bra.


Well... god natt då!

Lakrits

En heldag i skolan som sagt.. fast var riktigt intressant, även fast det blev en hel del upprepning, vår överläkare trodde nog inte vi hade läst någon fysiologi innan typ. Dessutom hade han ticks (alltså, inte fästingar red.anm), men det var bara roligt. En kul grej jag lärde mig är att man kan få högt blodtryck om man käkar för mycket lakrits, då det tydligen liknar aldosteron, haha..

Fick ännu ett paket idag, they just keep coming :)



Och nu ska jag in i duschen, sedan till Maria och hänga där ett litet tag..


Frost

Så här ser det ut på uteplatsen just nu, nästan-snö liksom :) It´s getting closer..

 

Cor

Heldag i skolan igen. Tre timmar kranskärlssjukdomar och tre timmar perifer kärlsjukdom samt hypertoni. Jippie! Min fredag är gjord. Får antagligen ännu ett paket från posten idag också :)


Lööök

Igår var en riktig sådan dag:



Men idag blir det ändring på det! Ska strax iväg på examination sedan träna och laga mat. Och imorgon har jag heldag skola igen. Let the good times roll..

Tuesday

Bestämde mig för att joina upp med de andra bögarna och göra stan osäker. Begav oss till Razzia, där klubb Absynth huserade för kvällen. Riktigt nice, bra musik och skön stämning. Var ett tag sedan jag träffade Anders nu så det var kul och en ny stjärna tittade förbi, Erik, tydligen ett riktigt stort Marlene Dietrich-fan (ovanligt?!) Detta fick vi utrett på skank-baren Röda rummet, som vi hoppade vidare till efter Razzia. Som vanligt när man umgås med Jens o co, så spelar man kort! Och på Absynth spelade man även Tv-spel, riktigt kul, de hade två olika Nintendos att välja på, så jag och Patrik satt och spelade Super Mario Cart alldeles för länge, för att betraktas som socialt kompetenta, men kul var det.
Ska iväg och träna om en stund och sedan plugga. Blev nämligen inget av det igår. Men tänker att denna veckan är lite av en startvecka efter praktiken liksom *intala sig själv*..


Söta Anders snygga sida är numera hans högra sida, efter att han blivit utsatt för "hatbrottet"..


Mannen som aldrig syns utan sin kortlek


Det här var nog inte Patriks första öl..


Erik visar prov på sin posturala hållning

Ett litet grönt paket

Idag har jag varit en dålig pojke. Orkade inte gå till skolan, när klockan ringde vid sju-tiden så stängde jag helt sonika av den och somnade om. Kom på att föreläsaren som vi hade igår, som vi även skulle haft idag, inte alls var särskilt givande. Läste bara av från sina power points och det kan lika gärna jag göra, själv hemma. Dessutom var han extreeemt seg. Han gick igenom tre pp-bilder på tre timmar!!! I vanliga fall går föreläsarna igenom 15-20 pp-bilder varje timme!! Så ni förstår. Tänkte därför stanna hemma och läsa igenom bilderna och kolla lite extra i boken. Vissa psykiatrer som föreläser är jättebra och andra är väldigt psykodynamiskt-introvert-sega liksom, han tillhörde definitivt den senare kategorin. Har hämtat ut ett paket idag också. Säger dock inte vad det är i, kanske är någons julklapp?! ;)






Long day

Har haft heldag i skolan idag, gillar det inte, även fast det har varit både intressant och lärorikt. För man får verkligen ingen tid för sig själv. Kom hem strax efter 16, sedan käka. Efter det träna och handla middagsmat. Nu när jag har lagat middag, avnjutit den, så är klockan redan närmare  halv tio.. och strax läggdags. Det var den dagen liksom. Men men, tur att det inte är så här varje dag. Förutom imorgon och på fredag då. Hmpf.



Mina självplockade tomater är mogna (plockade från grannens planta)


Köpt en hel korg med kiwifrukter, tänkte boosta med lite vitamin C.

Morning glory

Detta var väl på tiden?!

Är det söndag..

..så är det. Precis ätit upp ett helt paket Remi-kakor. Ska strax möla i mig en påse chips också. Sen ska jag lägga mig och angsta över att jag har en heldag i skolan imorgon. Gillar inte det, även om det är intressanta föreläsningar. Max tre timmar per dag, hade varit lagom.


To die for..


Riktigt goda, lite starka liksom.

Lördag på Hisingen

Liiite bakis just nu, d vs, lite seg, men mår inte illa eller så. Kände verkligen för att dricka igår och var mycket målmedveten :)
Var på förfest ute på Hisingen hos Karro. Var jättemysigt. Drack massa vin och Margaritas. Sedan åkte vi inte till stan där jag mötte upp med Maria, som behövde räddas från sina ohyggliga straighta erfarenheter hon hade haft på en fest innan. Några ville till Gretas. Själv ville jag verkligen inte dit, utan ville dra till Gossip, men tyvärr var det fullt där, då försökte vi på Bee-bar, men där var det också fullt. Så vi gick med skamsna huvuden tillbaka till Gretas och tvingades inse oss besegrade. Men det gjorde ingenting, eftersom vi träffade en massa roliga människor där. Kenan var på besök i stan, Markus, hans ständiga följeslagare. Bengt från Linné. Jens, Fredde, Robin, Patrik Chi, och en massa andra bögar och böginnor.
Stannade kvar länge, åkte hem med Andreas (eller heter han Daniel) sen. hehe


Drack underbara Margaritas i fina glas



Se så fint alkohol förenar människor


Men för mycket av det goda leder till...ja ni ser själva..


Kvällens värdinna, fotografen syns i spegeln



Ord och inga visor.. insinuerar de att Gretas är en gayklubb igen?

Fest på Hisingen

Jag är full o på fest, en massa smaskiga bilder utlovas, hahahahah :)


Sa(h)linas

Har precis vinkat av Maria vid hållplatsen.
Vi har varit på after work, riktigt bra sådan. Ombyte förnöjer liksom. Sedan åkte vi hem till mig och kollade på An American crime samt åt getost med Sa(h)linas, drack julmust till det :) Hade även lite physallis och naturgodis, yummi.
Filmen var bra, men ganska rå och brutal. Sedan att den var baserad på en verklig händelse, gjorde inte saken bättre.

Ska lägga mig snart, upp och träna imorgon, sedan blir det fest ;)





Eros-fan

Underbart! Har ju en dam här i området som alltid lämnar små matpaket i soprummet. Främst står det att dom är till Eros Ramazzotti och till personalen på Östra sjukhuset (antagligen någon av psyk.avdelningarna skulle jag tro), är alltså rena Gökboet i mitt område, först OCD-grannen, sedan Marina med sina matpaket och slutligen den psykosomatiskt sjuke som ville att jag skulle bära (!) upp henne för tre trappor. Men nu har jag i alla fall lyckats fånga hennes matpaket på bild:


Pasta med någon slags färdig pastasås. Har hon inte hört talas om Atkins?



Jo, 'Eros, Italia' kommer du ju långt med..

Eh

Var meningen att jag skulle provsjunga för Hellmans drengar idag, men det sket jag i. Efter mycket tvekan, så avstod jag. Kom på att jag inte har någon tid eller egentligen större lust att börja sjunga i kör.

Nu sitter jag istället här och börjar så smått komma igång med min studieuppgift. Ingen större motivation, så jag var nere och slängde i två maskiner med tvätt, har man i alla fall något att göra under tiden.

Sedan ska jag läsa in mig på vårt förra arbete, eftersom vi ska redovisa vår poster på konferensen imorgon, skönt att det bara är på tre timmar. Andnöd vid lungcancer, hur roligt låter det liksom?!

Duh.

Så undrar dom varför jag gör mitt eget bröd och pasta? Well..som om man inte redan visste det här.

Clean

Christophers stora höst-/vinterstädning anno 2008 har satt igång. Har dammsugit hela lägenheten, till och med bakom byråar och andra sällan dammsugna ställen. Ett under att jag inte fått astma vid det här laget med tanke på hur mycket damm jag hittat. Även varit ute och piskat mattor i duggregn och annat skoj. Fått inviga min microfiber-mopp från Ullared också, smidig värre. Nu ska jag snart ner till tvätten, lika bra att ta allt på samma gång.


Full och till utseendet något pervers dammsugarpåse.

Hillbilly style

Spenderat hela dagen ute på Ullared. Givande rent materiellt, dock tärande på psyket. Hatar folk som trängs och skiter i allmänna trafikregler när de strosar runt med sina shoppingvagnar.

Men det var kul, behöver komma iväg på dagsutflykter ibland.


Mammons högborg, även tillhåll för diverse white-trash



De har även en egen tidning, ambitiöst värre.



Mitt, bara mitt..



Karro, glömde helt av röda-ögon-funktionen på kameran, shit!



Satt jävligt fint med mat efter flera timmars shopping, panerad fisk med romsås..



Men det bästa med Ullared är ändå Bräckboden!!


Alltså, min granne är även hon störd! Min fd granne hade tvångstankar och var tvungen att känna på ytterdörren typ hundra tusen gånger innan hon kunde dra iväg och min nuvarande verkar också ha grava OCD-syndrom. Undrar om det är lägenheten eller bara ett sammanträffande? Weird känsla i alla fall, när man börjar förstå att man är den mest normala i sin trappuppgång (grannarna ovanför mig är ett kapitel för sig)...



GeKås

Idag bär det av till white-trash-meccat nr. 1, Ullared! Foton kommer :)

Windy city

Har precis varit i skolan och skrivit ut vår poster. Blev riktigt snyggt, ska redovisa den på konferensen på fredag. Under tiden har jag ledigt! Lyxigt värre. Ska till Ullared imorgon och får väl se till att bli kvar med uppgiften från praktiken på onsdag och torsdag.

Har blåst riktigt rejält idag, tog ett foto för att demonstrera:


(tog det uppe på Högsbohöjd)

Nu ska jag iväg och träna.

snark

Att 90 minuters badmintonspelande kunde trötta ut en så.. är helt slut! Men var riktigt skönt. En helt annan typ av trötthet än när man går på gym liksom. Ska definitivt börja köra mer motion.

Känner verkligen för att lägga mig på soffan och ta en tupplur, men då kommer man inte kunna somna i natt, svåra beslut det här..


Micke in action

Sporty

Ska strax iväg till badmintonen, men när det är sånt här väder:


(från min uteplats, coolt hur den lyckats fånga regndropparna)

Så känner man snarare för att:



Don´t we all honey? don´t we all..

Fiesta

Äntligen kommit upp ur sängen. Var ju på Marias inflyttningsfest igår, där jag både drack medhavt vitt vin och bålen som serverades. Men lillgammal som man är, slutade man dricka vid 23-tiden, ty det är ju en dag imorgon också... höhö

Var en kul fest, de flesta människorna var trevliga, dock har man numera utvecklat ett hatobjekt vilket faktist är lite kul. Speciellt när man gett vederbörande en del chanser redan och varit tålmodig, men nu var måttet rågat och jag känner bara ren ilska och vredesmod inför henne. Vilket faktist är ganska skönt och lite lagom högstadium-groovy. Alltid skönt när man får chans att kanalisera sig på något/någon och bitcha sig lite..

Tog en del kort igår också, en del blev bra, andra mindre bra. Har ju inte utnyttjat finesserna i kameran till fullo direkt, därav de röda ögonen, lite dåliga fokuset osv, bear with me, kommer snart bemästra kamerans teknik til fullo :)

Ska träna idag, fast inte på gymet, utan ska spela badminton med Micke. Får se om jag orkar städa först..


Värdinnan för kvällen som ser lite småblyg ut nästan, men bara nästan :)



De röda ögonen jag talade om...



Elin.. ser dock att kamerafokuset hamnade på lampan i hörnet..



Sandra, på vägen hem, som ser lite småmysig ut :)


Pixies

Idag har jag flängt runt halva stan i jakt på digitalkamera. Fastnade ute på Backaplan, där har de ju faktist typ alla elektronikaffärer man kan tänka sig, så kändes skönast att koncentrera sig till ett ställe. Blev att jag köpte en kamera från Sanyo på El-giganten. Grymt nöjd. Ska strax hoppa in duschen och sedan bege mig av till Maria i Bellevue.

Coolpix

Har sett två filmer på rad nu. Först Borderland och sedan Baby mama. Ingen var något att hänga i julgranen direkt.

Hade tidigare idag varit med på alkoholstudien, där jag blev riktigt full, var ju valfritt efter första drinken hur många glas man ville ta, jag tog fem, eftersom jag skulle på after work efteråt. Hehe.. Slutade med att jag tog med mig en av dem som håller i studien, Miliza, som gör detta som sitt examensarbete, till La Sombrita, där hon fick träffa de andra. Där stötte vi även på Maria. Fast bara en kortis. Får umgås mer med henne imorgon när hon har sin inflyttningsfest. En fördel med att dricka alkohol tidigt på dagen är att man hinner bli bakis under dagen, så man slipper det nästa dag. Känner mig fortfarande lite lagom bakis.

Ska köpa en kamera imorgon, kommit fram till att det blir bäst, skiter således i den nya SE-telefonen. Har kollat in en snygg kamera med 10 megapixel för typ 1500kr, helt klart värt det. Så blir min blogg liiite mer intressant också, med nya fräscha bilder :)

Nu ska jag skicka ut min gäst och sova! Natti.


Efter tio - stäng av TV:n - oftast!

Finns det något värre än sveriges Oprah-wannabe Malou von Sivers i Efter tio?  Brukar ha TV:n på i bakgrunden när jag sitter framför datorn, men när jag hör hennes röst går det bara inte. Någon mer krystad och inställsam TV-personlighet  får man leta efter. Uck. Kan dock förstå att hon får lite tittarsiffror. Hon vänder ju sig till hemmafruarna som oftast har lediga förmiddagar, sedan är det inte så mycket konkurrens just efter tio. Typ UR-dokumentärer på SVT 1 och inaktuella debatter/föreläsningar på SVT 2. Det finns dock undantag när det är ok att kolla på Efter tio, när de har coola gäster. Som idag, när Anette Kullenberg gästar von Sivers. Då kan t o m jag stå ut med "kurator-rösten" Malou.


Halal

Oh Lord! Precis sett på Debatt. Bubblar riktigt inom mig. Huvudämnet var att de skulle diskutera Carl Hamiltons utbrott, när de tre muslimska programledarna för Halal-Tv vägrade skaka hand med honom.

Men mina åsikter är ganska klara. Har respekt för religionsfriheten, men tycker det är sorgligt när man gör skillnad på kön. Kvinnorna vägrade skaka hans hand för att han var man, hade han varit kvinna hade det varit ok. Känns väldigt medeltid och väldigt fel. Jo "fel" och "rätt" när det gäller religionsfrihet är väl inte det lättaste, men ändå. Sedan att de refererar till Koranen känns vanskligt. Väldigt många muslimska kvinnor skakar hand med män, allt handlar ju om hur man tolkar de olika surorna. Kan ju inte bara hänvisa till sin religion och sedan göra som man vill, tänk Åke Green. Problemet med religion i många fall handlar om inkonsekvensen, att man selekterar materialet. Tolkar det olika. Nu är väl materialet i sig självt inkonsekvent om man t ex ser på bibeln som består av en massa mängd böcker och författare, från olika tidsåldrar.

Blir väl alltid svårt när man hittar gränslandet mellan den personliga integriteten (man väljer själv vilka man vill skaka hand med) vs diskrimineringen/likabehandlandet. Är ju betydligt lättare med religiösa friskolor då exempelvis, som jag tycker är förkastligt. Men som man då kan motivera med nationella lärandemål och behovet av en gemensam värdegrund.

Sad but true

Sorgligt men sant så har nu Proposition 8 antagits i Kalifornien. Ett steg bakåt för USA, synd att inte alla minioriteter räknas lika mycket, nu när de faktiskt valt sin första afro-amerikanska president (well, mulatt i alla fall) . Den här videon som lanserades innan omröstningen, som stödjer propositionen, vet man dock inte om man ska skratta eller gråta åt:

Haram

Sista praktikdagen över! Känns skönt! Fick jättefina vitsord av min handledare. Så känner mig stolt och nöjd.

Sitter här med fem liter färg i håret, dags att färga igen. Hade skitful utväxt, man drar ju liksom alltid ut på det..

Imorgon är det dags för alkoholstudien, sedan after work. Känns som att jag kommer vara upptagen hela helgen. Ska dock fila lite på min reflekterande uppgift, så jag kan göra klart den de tre lediga dagarna jag har nästa vecka.

Snart är det dags för Debatt, Hamilton vs Halal-Tv, can´t miss.

Cheerio!

Zzz

Finally! Näst sista praktikdagen/kvällen är avslutad. Bara en dag kvar nu, ska bli så skönt. Har trivts, men inte så kul när man bara går praktik och inte får jobba på riktigt, ta egna initiativ osv liksom, bara skriva in mätvärden typ. Och när man väl tar egna initiativ så får man bara skit för det.

Jojo, nu är jag svintrött så ska sova. Godnatt!

We have a winner!


Fatigue

Jag är så trött.. precis kommit hem från jobbet. Men samtidigt så glad, för idag kom mina linser och min nya parfym :)
Redan provat den och det var ett riktigt bra köp. 

Får se om man orkar med en ordentlig valvaka.. eller om man ska satsa på tidigt sängående och träning innan jobbet imorgon?!

En skön sak är att det bara är två dagar kvar på praktiken, har varit roligt, men samtidigt jobbigt att jobba gratis liksom, hehe..

Those crazy Danes

Kanske inte lika seriöst som att kommentera USA-valet, men roligt:

Hund i snor

VALVAKA

Idag är det VAL!!!!!!! Har gått och längtat efter den här dagen läänge. Och hoppas innerligt att Obama vinner en jordskredsseger. Hade så gärna velat vara i NYC nu och festa till det allt eftersom vallokalsundersökningarna strömmande in och bekräftade min tes om att Obama vinner. Tyvärr är jag inte bergsäker på att så blir fallet. Kan tänka mig att folk, när de väl står anonymt inne i valbåset och ska rösta, tänker på att Obama är svart, vilket är sorgligt.

AHHHH... känns som julafton.

Felines

Åh, såg precis en helt UNDERBAR naturfilm som heter Eye of the leopard, där man fick följa Legadema, en ung leopard in i vuxenlivet. Där hon råkar ut för en massa saker, bl a tar hand om en babianunge (!). Nästan så att tårarna kom...

Annars har jag jobbat, tränat och gjort pasta idag. Jobbar sent imorgon och på tisdag, men är i desperat behov av att tvätta, så var tvungen att boka tvättid imorgon kl 8. Det suger. 

Ett smakprov ur ovannämnda film:


Det går framåt

Nu när jag äntligen lärt mig hur man infogar Youtube-klipp, så måste jag ju demonstrera mina färdigheter.
Reklam är ju som bekant alltid bäst på bio och den här reklamfilmen såg jag innan Låt den rätte komma in förra veckan. Blev smått kär. Enjoy!

cash

Min bröddeg håller på och jäser. Själv hade jag tänkt påbörja min uppgift som jag ska göra under praktiken. Inte ett dugg peppad, men det lär gå fort när man väl sätter igång.

De ringde från 1stCare också, ville träffa mig på tisdag och bjuda på pizza. Synd bara att jag jobbar kväll. Ska höra med min handledare om det är möjligt att jobba dag istället, så jag kan träffa de på 1stCare och smida lukrativa studieplaner.


EdT

Sådär, här sitter man i all sin prakt och njuter av ännu en ledig dag.

Precis lagt en beställning här på nya kontaktlinser och en parfym från Issey Miyake. Två flugor i en smäll typ. Valet stod länge mellan parfym från antingen Lacoste, Kenzo eller just Issey Miyake (namedropping), men L'eau D'Issey luktar så fruktansvärt gott.

Nu bär det snabbt av till gymet.

Helgon

Varit ledig från jobbet idag. Åkte då tidigt iväg till Östra på ögonundersökning. Allt gick fint, fick även veta att jag borde öka min linsstyrka på vänster öga till -4.00, precis vad jag misstänkt innan.


Sedan bar det av till Åhléns för att lukta mig igenom en massa olika parfymer.

Träffade Maria där, vi gick sedan och handlade mat, åkte hem till mig och lagade tacos och myste. Gick till västra kyrkogården efter det, ligger typ ett stenkast från mig och såg på alla tända ljus, var riktigt fint.


Behöver inte gå till praktiken imorgon, så jag tror jag skippar det. Unnar mig en sovmorgon istället.


Ska nog kolla på An American crime nu.


Hasta la vista

Blev inte så farligt igår, avslutade faktist med en cola. Förnuftigt värre.

Dock inte så kul att behöva gå upp så tidigt på en lördag, men carpe diem liksom..

Såg på The happening igår, faktist ganska bra, men lite förutsägbarm bra idé men inte lika bra genomfört. Dock är Mark Wahlberg pretty cute.

Arnold Schwarzenegger stödjer (Verbet stödja exempelvis har inte bara presensvarianterna stöder och stödjer utan också en variant på själva grundformen (infinitiven). Det kan också heta att stöda.) tydligen McCain, han säger vidare att Obama både är svag kroppsligt (!) och mentalt. Haha, just när man inte trodde det kunde bli värre...

RSS 2.0